Egyéb

Pálfordulás? – Társadalomtudományi gyakornokokat keres a Miniszterelnökség

A kormány rendszeresen alkalmaz a közigazgatásban hallgatókat gyakornoki pozícióban, május 27-én a Miniszterelnökség közzétette felhívását, melyet azóta töröltek a hírek közül. Társadalomtudományi területről várják a jelentkezőket, illetve olyan szakokat soroltak fel, melyeket korábban megszüntetésre ítéltek, köztük a nemzetközi tanulmányokat, bár a társadalmi tanulmányokat továbbra is megszüntetnék a tervek szerint, lehet mégis szükség van rájuk. A kiírás azóta eltűnt a kormány honlapjáról.

A hír eredetileg ITT volt elérhető, azonban az érdeklődők szerint nem tudják a Miniszterelnökségen, hogy mi okozta a kiírás eltűnését. A Minszterelnökség megkeresésünkre technikai hibára hivatkozott, a további kérdéseinkre várjuk válaszukat, mert  különösen  izgalmas, hogy milyen területekről várják a hallgatókat a gyakornoki programra, több olyan szakot is felfedezhetünk, melyeket megszüntetett volna a kormány, vagy komoly átalakításra ítélték korábban.

„a pályázó a pályázat benyújtásának időpontjában felsőoktatási intézménnyel – alapképzés, vagy
mesterképzés keretében – hallgatói jogviszonyban áll és várhatóan 1 éven belül társadalomtudományi – különösen közgazdász, politológus, szociológus, nemzetközi tanulmányok– szakképzettséget szerez”

A társadalomtudományt legjobban lefedő társadalmi tanulmányok szak továbbra is megszüntetésre van ítélve, de minisztériumi munkaerőre lehet mégis hasznosnak tartják a szak hallgatóit. A május közepére ígért képesítési jegyzéket még nem tette közzé a kormány a hónap végére sem, így nem tudni, hogy végül pontosan milyen szak marad meg. Emlékezetes a múlt héten is a tudománykommunikáció a természettudományban mesterképzésről derült ki, hogy a jövőben nem jelentkezhetnek rá hallgatók.

Megkérdeztük továbbá a miniszterelnökséget, hogy kommentálják az észrevételeket, válaszuk megérkezésekor frissítjük írásunkat.

Unyatyinszki György

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

 

 

Megosztás