Egyéb

Megjelent Orbán kis vörös könyve – lilában és lengyelül

Legkésőbb a jogdíjvitákkal súlyosbított Kerényi TNGKGMEKMKÉMFÖFEFMM-féle Nemzeti Könyvtár sorozat kapcsán rá kellett ébrednünk, hogy a kormány imádja a politikai célú könyvkiadást. Most a lengyel olvasóközönséget örvendeztették meg egy „tanulmánykötettel”; kiválóan lehet majd olvasni amikor legközelebb a Békemenetre jönnek, vagy amíg jéghideg MÁV-kocsikban fagyoskodnak miután lemaradtak Orbánról.

Tovább is van!

közlemény szerint „[a] varsói Fronda Könyvkiadó által megjelentetett kötetben az Orbán-kormány által megindított magyar reformfolyamatot olyan szerzők tanulmányai mutatják be a lengyel olvasók részére, mint (kiemelés tőlem – K.M.): Kiszelly Zoltán, Nánási TAmás, Varga István, Sári Miklós, Gulyás Gergely, Bencze Izabella, Répássy Róbert, Latorcai Csaba, Péterfalvi Attila, Szabó Endre, Semjén Zsolt, Csizmadia László, Bogár László. Az Orbán Viktor miniszterelnökkel készített nagyinterjút és a legutóbbi miniszterelnöki évértékelőt, illetve az Alaptörvény lengyel fordítását is tartalmazó kötet Grzegrocz Górny, Magyarország-szakértő előszavával, Gyurcsík Iván nagykövet ajánlásával jelent meg.”

Valóban tekintélyt parancsoló lista, mondjuk Péterfalvi ombudsman cikkére kíváncsi lennék, a többi kiszámítható. A kiadó oldalán található ismertető szerint a szerzők a saját „szakterületükön” végrehajtott változtatásokat („reformokat”) mutatják be, egyedül szegény Semjén Zsolt írt a teljesen megfoghatatlan tartalmú nemzetpolitikáról. A Fronda könyvkiadó természetesen a kereszténykonzerv témákra szakosodott, és a kötetet – amely egyébként a beszédes „Mi történik Magyarországon?” címet viseli – a varsói magyar nagykövetséggel együttműködve adta ki. Mivel ez utóbbi információról a kormány szemérmesen hallgatott, megkérdeztük, hogy mennyibe is került ez a kis PR-projekt. Arra is kíváncsi lennék persze, hogy az Alaptörvény melyik verziója került a kötetbe, hiszen a hírek szerint hamarosan jön az ötödik módosítás is, de például az idén érettségizők egy része még csak az első verziót kapta ajándékba Hoffmann Rózsától.

Megosztás