Egyéb

Itt vannak a .-határok: Élőben a Pót Pont Ott Partiról

Idén a kormány lemondta a szokásos Pont Ott ponthatárváró rendezvényt, jobbik esetben pénzhiány miatt, rosszabbik esetben, mert nem örült volna, ha egy helyen sok egyetemista van, mert annak ugye nem mindig lesz jó vége. Az ÁO viszont teljes csapatát felvonultatja a Hallgatói Hálózat által szervezett Pót Pont Ott Parti nevű pót Pont Ott partin: Fanó fellép, G Szabó Dani az Indexes percről percrét csinálja, Nikita és Sörősz pedig a helyszínről tudosítanak minket.

[20:40] Most elköszönünk. Mindenkinek gratulálunk. Vicces zenés jelenet saját alma materemből:

Ha tetszett a poszt, meg akkor is ha nem, szavazz ránk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. És lájkojjá’ minket a Facebookon.

[20:28] Sőrösz, az új Girosz azt mondja, hogy durva, hogy a Corvinus politikatudomány mesteren 52 ponthatár. És tényleg, elég nagy wtf, hogy 50-es minimumponthatár (ahogy az alapszakokon 240 a minimumponthatár, úgy mesteren 50) mellett 100-ból 52-vel már lehet az ember politológus. Ez mondjuk magyarázza, miért beszélnek annyi hülyeséget a politológusok.

[20:24] Teltház a Fogasházban, teltház az egyetemeken.

[20:18] Orvosin 423 a ponthatár, a kormány által nyomatott műszakira viszont 370 körül lehet bekerülni, ami harmatos teljesítmény a top egyetemek jelentkezői között. Az általános vélekedés a helyszínen, hogy nagyon alacsonyak a pontok, kb. mindenki (Sőrösz csaja is!) megy államira. Gyorselemzésünk szerint ennek az egyik oka lehet, hogy a kormány hülyéskedése miatt nagyon kevesen jelentkeztek egyetemre, ami végül az elmúlt évekhez hasonló nemkeretszámok mellett alacsony ponthatárokhoz vezetett.

[20:12] Többen sírnak, örömködnek vagy pedig azt skandálják: ,,nem lesz diákhitel!” Innen a studióból elmondjuk nekik, hogy a diákhitelt alacsony kamata miatt nagyon megéri felvenni még akkor is, ha valakinek nincs szüksége extra pénzre.

[20:08] Sőrösz bent van a Corvinuson politikatudomány mesteren. Gratulálunk neki, útban van a törökgáborság felé. De lehet, hogy ő az új G. Fodor Gábor vagy Lánczi András? Még Girosz is lehet belőle.



[20:05] A Corvinuson ugye a jobb szakokra 460 meg 465 kell államin. A vicc az, hogy a költségtérítésesre, ahol a jövőbeli egyhavi fizetésedet kérik el évente 400 alatt simán bent vagy. De úgy halljuk most a kormány be fogja ismerni, hogy elbaszták a 460-465-ös előre meghatározott pontszámokat, nem érték el őket ,,elegen”, és le lesznek szállítva.

[20:02] Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán már 244-gyel lehetsz óvodapedagógus. 242-vel pedig tanítű. Biztos öröm lesz a diákodnak lenni. Csak szólunk, hogy ezt 500-ból kellett elérni.

[20:00] Itt vannak a ponthatárok!!! Mindjárt mondjuk őket, de még érdekesebb, hogy úgy értesültünk a 16 kiemelt szakon le fogják szállítani a ponthatárokat. Ez egy teljesen értelmezhetetlen lépés, viszont most valószínűleg sokan örülnek.

[19:45] Az előbb írtam, hogy honnan jön a magyar szlengbe bevonult ,,basznivaló egyiptológus” és ,,Pistának jó lesz”, most pedig beszéljünk az értékteremtő mérnököről.

A nyári uborkaszezonban a felsőoktatási államtitkárként Hoffmann Rózsa fél portfólióját megkapó Klinghammer ,,Klingon” István, az ELTE volt rektora olyat mondott, amire még az Orbán Viktor szerint a romkocsmák mélyén merengő, valójában a Bánkitó Fesztiválon Bajnai Gordon pénzét elivó bölcsész-szociológus HaHások is felkapták a fejüket. Klingon szerint ugyanis

,,A mai világban a természettudományok és a műszaki tudományok értéktermelők. A humántudományok, a kultúra nagyon fontos, de nem értéket teremtenek, hanem az embereket gyönyörködtetik, boldogságot adnak.”

Mivel értékes/értéktelen blogunkat csupa bölcsész, jogász és közgazdász írja megírtuk, hogy Klinghammer elvtárs hülyeséget beszél.

Ad 1. A nagy pénzek ma már nem a gyárakban vannak, hanem a szolgáltatásokban.

Ad 2. A kormányban csak jogászok vannak, mérnök az 0.

A szarvihar úgy megijesztette a jóra való Klingont, hogy közleményben tudatta velünk, hogy nem azt akarta mondani, ami mondott, hanem azt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye Budapest, 2013. június 13., csütörtök (OS) –

Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár Népszabadságnak adott interjújából néhány sajtóorgánum kiragadott egy mondatot a szövegkörnyezetből, és annak más értelmezést adott. Az interjúban Klinghammer István arra utalt, hogy vannak GDP-t termelő tudományágak és vannak az embereknek boldogságot és örömet okozó tudományok. Ez egyébként az interjú helyes értelmezése.

Emberi Erőforrások Minisztériuma Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

[19:40] 20 perc a pontokig. Itt a TEK.

[19:37] Már csak félórát kell várni, hogy kiderüljön: basznivaló egyiptológus, értékteremtő mérnök vagy haszontalan közgazdász vagy-e. Ha már elfelejtettétek volna, felidézzük honnan jönnek ezek a kifejezések.

A basznivaló egyiptológus ügy akkor robbant ki, amikor kiderült: az ELTE BTK HÖK-je éveken át listát vezetett a gólyákról, akiket kategorizált. Itt szerepelt zsidózás, cigányozás és buzizás, de egyik hallgatótársukról szimplán ennyit mondtak: ,,Pistának jó lesz.”

Pistáról annyit lehet tudni, hogy ő Szávay István, az a BTK HÖK-ös, aki a legtöbbre vitte a Jobbikban. Viszont nem csak ő Jobbikos a HÖK vezetői közül, hanem kb. mindenki. Bár az egyetem vizsgálata arra jutott, hogy a BTK HÖK csak nem megállapítható módon Jobbikos, blogunk több cikkben is megírta: a BTK HÖK-ről bizony elég egyértelműen megállapítható, hogy a szélsőjobbos párt befolyása alatt működött, sőt működik. A HÖK működését előbb felfüggesztették, majd újra engedélyezték, sőt megújulást hirdettek, bár ebben mi nem hiszünk.

Később hozzájutottunk Pistáék szerződéseihez, amik nem voltak teljesen kóserek, sőt volt olyan, amelyik kifejezetten Jobbikos kötődésűnek tűnt.

[19:20] A Hírcsárda most is eredeti.

[19:15] Egyre több az ember, szinte már 2 millió gimist vizionálunk a Fogasházba. Kint+bent összesen kb. százan lehetnek.

Most erről pont nem jut eszembe semmi, de inkább akkor beszéljünk arról, hogy miért mondhatta le idén a kormány a Pont Ott bulit, és egyáltalán mitől különleges az idei felvételi. Röviden összefoglalva a kormány télen majdnem nagyon kibaszott az idei végzősökkel. Megpróbálta 11000 körülire csökkenteni a keretszámokat, vagyis tandíjat bevezetni. Ennek nem örültek annyira a diákok, és országszerte tiltakozások törtek ki, főleg a már több éve létező Hallgatói Hálózat volt aktív, de sok más szervezet is alakult, például a szegedi Miért Hallgatók, a középiskolásokat tömörítő Középiskolai Hálózat és az Oktatói Hálózat. A nagyhatalmű HÖOK és vezetője Nagy Dávid Proper is megmozdultak. A kormány először megpróbálta figyelmen kívül hagyni a diákok hőbörgését, majd propagandaattak következett (miszerint ugye nem is tandíj, de ha igen, akkor viszont Soros), végül pedig úgy csinált, mint aki nem enged, de engedett. Orbán Viktor Fidelitasos civil diákokkal ,,tárgyalt” az Ötker nevű ,,romkocsmában”, és azt mondta, hogy idén nem lesznek keretszámok. Persze lesznek, csak kapacitásszámoknak hívják őket. Az unortodox oktatáspolitika még külön szívózott 16 szakkal (közgáz, jog stb.), amiken külön ponthatárokat határoztak meg teljesen érthetetlen módon.

[18:55] Azt mondja buliszakértőnk, hogy 8-ig nem lesz semmi, akkor meg már jönnek a pontszámok, és ilyen boldog lehet mindenki, akit felvettek.

[18:50] Itt van Fanóék együttese. Közben még gyorsan elmondjuk, hogy töltsétek le a felvi.hu alkalmazását, amit teszteltünk és jónak találtunk.


[18:33] Aki szereti a tömeget az menjen inkább a Budapest Parkba. Ott állítólag több ezren lesznek. A Fogasban viszont elkezdte a Fanó band, és ,,iszonyú jó”. Lehet, hogy inkább maradjatok.

[18:30] Bréking! Már fél 7, és még nem láttunk egyetlen álruhás ellenzéki politikust vagy más híres embert sem. Az ATV ott van (Nikita szerint: ,,mi a ráknak?), és 7-től fognak közvetíteni. A csaknedekislány jóvoltából viszont ilyen klassz zenék lesznek:

[18:15] 490 a sör a Fogasházban. Mi ez ha nem tandíj??? Közben az 53 résztvevő és a 9 sajtós hátrahagyva a Caesar 300 forintos sörét elindul a Fogasba, hogy 490-es sör mellett hallgassák Fanóék koncertjét.


[18:10] Akinek nem jön be a tökölődés meg a 330 forintos Tequila annak itt egy térkép az összes budapesti ponthatárváró buliról az Eduline jóvoltából. Nikita közben a Fogashoz ért, ahol kb. tizenöt ember van. Azért mert az 53 diák és a 9 sajtós a Caesarban van.

View Ponthatárváró bulik Budapesten in a larger map

[17:58] Most éppen a Caesar Sörözőnél vannak. Megszavazták, hogy itt alapoznak, ugyanis ,,olcsóbb a vodka, mint a Fogasházban.” A tények is igazolják ezt a vélekedést, ugyanis a 0-24-es nyitvatartású Caesarban felebaráti áron lehet fogyasztani. Egy kávé 150, egy vodka 210, egy sör 300.

[17:53] Sok HaHa-aktivista van egy helyen, tahát jogos a kérdés, hogy el fognak-e valamit foglalni. Mivel a Fogaház az Akácfa utcában van, mi a BKV-székházat ajánljuk. Jó meleg van Budapesten, de lesz-e olyan meleg a helyzet mint télen?

[17:43] A HaHa elég mélyre süllyedt. Bömbin keresztül tarháltak bornyitót. Mi lesz még itt? Addig is nézegessétek a Corvinus Borászati Tanszékének honlapját

[17:35] Amíg elkezdődik a buli vagy a bömbizés vagy valami, gyorsan egy kis önreklám: ma jelent meg egy izgi cikkünk a felvételi rendszer piactervezési alapjairól, amiben két az MTA Közgazdaság-tudományi Intézetében dolgozó kutatót zargattunk a kérdéseinkkel.

Ma derülnek ki a ponthatárok, mi meg utánajártunk, hogy mi a felvételi rendszer tudományos háttere. Hogy döntik el, hogy kit hova vesznek fel? A kulcsszavak: késleltetett elfogadási algoritmus, jogos irigység mentesség, na meg stabil párosítás. Tavalyi Nobel-díj, és amiben jobbak vagyunk, mint Németország!

[17:30] A kormány idén majdnem szopóágra tett minden egyetemi jelentkezőt, amikor belengette, hogy 11000 állami hely lesz az egyetemeken, ami mondjuk az orvosin egymilliós nemtandíjat jelentett volna. Ezt viszont pont a Deák téri gyülekező mellett lőtte tudosítónk.

[17:27]  Nikita még a fűtött BKV-n izzad. Sőrösz csaja pedig pszichológiára várja a pontokat. Erről mi jut eszünkbe? BKV-zó pszichológus.

[17:22] Annyira hitelesen tolja ez a blog, hogy Sörősz, aki a helyszínről tolja a kontentet maga is jelentkezett idén politikatudományi mesterképzésre. Nagyon izgul, hogy felveszik-e, és lehet-e belőle ilyen politológus:

[17:20] Már csak fél óra, és megérkezik egy bömbi. Reméljük nem ilyesmire használják majd:

[17:16] Sikerült technológiai áttörést elérnünk a Pride-os percről-percréhez képest, és már képeket is tolunk. Megérkezett emberünk a Deákra, ahol van egy HaHa molinó és kb. 30 ember + 9 sajtós.

[17:10] Csak jó lehet egy olyan buli, ahol az egyik headliner a Kistehén. Ők olyan klasszikusokat adtak ennek a sokat látott nemzetnek, mint a Szájbergyerek. Na ugye.

[17:05] Emberünk még nincs ott, úgyhogy egyelőre jó sportriporter módjára időkitöltésként izgalmas statisztikákkal és bejátszásokkal bombázzuk az olvasóközönséget. Rögtön itt van egy videó az egyik fellépőtől: bloggertársunk Fanó is benne van a Marcell és Fanó akusztik nevű együttesben.

Megosztás