Átlátszó Oktatás

A diákok által készített Átlátszó Oktatás célja, hogy az oktatás és hozzá kapcsolódó területeken harcoljon a nyilvánosságért és az átláthatóságért.
Szivárogtass nekünk: info[kukac]atlatszo.hu

Egyéb

Török Márk megtisztelőnek érzi az érdeklődést

torok1.jpg

 Az SZTE EHÖK elnöke a blogján megjelentetett közleményben igyekszik helyrerakni a dolgokat, miután hétvégén arról írtunk, hogy a gólyatábori jelentkezés kapcsán toboroznak követőket HÖK-közeli facebook oldalaknak, a DK választókerületi elnöke meg egyből az ELTE-s listabotrányra asszociált.

Török Márk “megtisztelőnek érzi, hogy a 40 fokos uborkaszezon kellős közepén jeles közéleti szereplőknek, mértékadó blogoknak, újságoknak tud a nyilvánosság áttörésében önkéntelenül segédkezni”.

Az EHÖK leszögezi, hogy a gólyatáborba való jelentkezésnek csak az egyik módja a Facebook-os regisztráció, az ennek során “felajánlott közösségi oldalak követése egy gombnyomásra – a közösségi oldal felhasználói feltételeinek megfelelően – megszüntethető, az oldal adatvédelmi rendelkezései az irányadóak.”

Mint írják, a szervezet “az e-ügyintézés során az évi 15 000 hallgatói megkeresés 78,53%-át a közösségi oldalakon keresztül bonyolítja, ennek túlnyomó többsége a hivatalos EHÖK illetve EHÖK elnöki oldalon folyik. beiratkozás során, mind a print, mind az elektronikus megjelenéseink folyamán számos megkeresésnek teszünk eleget. (Legyen az szponzori együttműködés, vagy akár a Hallgató Hálózat felkerülése az ajánlott oldalak közé.)”.

A közlemény szerint Török Márknak semmilyen vállalkozásban nincs érdekeltsége, viszont “a hallgatói önkormányzat társadalmi szervezetein keresztül számos tevékenységet folytat, (JATE KLUB, SZTE EHÖK SE, Hallgatói lapok kiadása, klubok üzemeletetése…stb.) amelyek legitim részét képezik az egyetem hallgatói közéletének”.

Megosztás