Egyéb

Botrányos igazgatóválasztás két jászsági iskolában

Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra ami két jászsági iskolában történik. Jászárokszálláson nem a tantestület által támogatott jelöltet nevezték ki, hanem a népszerűtlen Fideszes tankerületi vezető emberét, Jászapátiban pedig három héttel az iskolakezdés előtt sem nevezték ki az egyébként mindenki által támogatott jelenlegi igazgatót.

Négy napja tette közzé az Klebersberg Központ és az emberminisztérium a most kinevezett többszáz intézményvezető nevét. A listában nem található a Jászapáti Általános és Alapfokú Művészeti Iskola. A JászBlog értesülései szerint itt annak ellenére nem akarták kinevezni Utasi László jelenlegi igazgatót, hogy őt a tantesület, a diákönkormányzat, a szülők és az iskolai alkalmazottak is egyöntetűen támogatták. (A JászBlog ugyan Jász ügyekben talán jobban értesült nálunk, de cikkükben több fontos pontatlanság is van, valamint fontos tények hiányoznak. Azt írják például, hogy a jászapáti önkormányzatban a polgármesteren kívül 4 Fideszes és 4 független képviselő van, pedig az általuk függetlenként számolt képviselők közül kettő MSZP-s. Ezért aztán inkább megpróbáltunk saját magunk utánaolvasni a helyzetnek.)

Ha tetszett a poszt, meg akkor is ha nem, szavazz ránk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. És lájkojjá’ minket a Facebookon.

Jászapáti: szegregált iskola

Sajnos a jászapáti önkormányzat egy ideje már nem töltötte fel legújabb határozatait a honlapjára, így nem tudhatjuk meg, hogy pontosan mi történt, de a JászBlog azt írja, hogy 4:4 arányú lett a szavazás, Pócs János polgármester nem szavazott. A jászapáti iskola tavaly azzal került a hírekbe, hogy súlyos szegregációs vádak merültek fel ellene. Az iskolában a hátrányos helyzetű és roma származású tanulókat magatartászavarra hivatkozva külön oktatják.  A szegregáció ténye akár kívülállók számára is egészen nyilvánvaló lehet abból a tavalyi törvényességi és szakértői jelentésből, amely maga is elmarasztalta az iskolát. Minden évfolyamon működik egy kb. ,,cigánymentes” osztály és egy ,,C-osztály”. Az önkormányzati határozat hiányában persze nehéz megmondani, hogy miért nem nevezték ki Utasit támogatottsága ellenére sem. Nem tudjuk biztosan, hogy a szegregáció ténye vagy a helyi iskolák éppen zajló egyházi kézbe adása miatt nincs egyelőre vezetője az intézménynek.

Jászárokszállás: Helyi Fideszesek izmoznak

A Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában már sikerült igazgatót találni. A JászBlog szerint két induló volt: Bobák Tiborné, az iskola jelenlegi igazgatóhelyettese és Bolya Katalin egy jászberényi iskola tanára és korábbi igazgatóhelyettese. A két induló közül a blog szerint Bobákné kapta meg a helyiek elsöprő támogatását (a tantestületben például 43-ból 6 ember támogatta Bolyát). Bolyát támogatta viszont Birinyi János tankerületi vezető. A Fideszes politikus Birinyi érdekessége az, hogy azután lehetett tankerületi vezető, és így a helyi állami iskolák vezetőinek főnöke, hogy az önkormányzati választásokon 2/3-1/3 arányban kapott ki független ellenfelétől.

Ha tetszett a poszt, meg akkor is ha nem, szavazz ránk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. És lájkojjá’ minket a Facebookon.

Megosztás