Egyéb

KLIK @ Nagykanizsa: A kanizsai gyors nem gyors

A zalaegerzegi helyzetről szóló cikkünk késztette arra olvasónkat, hogy emailben írja meg: Nagykanizsán is hasonlóan lassan pörögnek az események.

Azt kéri, tartsuk titokban kilétét:

Én  a nagykanizsai helyzetről szeretnék pár gondolatot megosztani , személyem kérem titokban tartani, nem szeretném , ha retorzióval  élnének  velem szemben ez miatt.Mivel sajnos tudnak gondot okozni!

Emailjének lényege, hogy ,,hasonló  a helyzet Nagykanizsán is mint Zalaegerszegen”. Az ottani helyzetről lásd szombati posztunkat.  A nagykanizsai timeline ilyen volt:

  • Az új állások, amelyek a több első osztály indításából  és nyugdíjazásból adódtak 15 fő , nem kerültek időben meghirdetésre, talán az országban a legkésőbb lettek meghirdetve. A tankerület vezető több (háromról tudok) tantárgyfelosztással sem látta át a helyzetet, így csak aug. 10 – én hirdette meg az állásokat , aug. 29- i döntéssel, amely döntés csak aug. 30- án 1 órakor született meg!!!
  • Ez azt eredményezte, hogy csak a tanévnyitó  ünnepélyen sikerült az új kollégákat  a tantestületnek és a szülőknek bemutatni. A szülők felháborodása jogos volt, azt se tudták első osztályban ki tanítja gyermeküket. 
  • Itt se volt semmiféle fel- és előkészítés. Úgy estek be az iskolákba szeptember 2-án. Kérdés, kiket milyen szakmai kompetenciával választottak ki , mivel ment a susmus hány „hátszeles” volt. 
  • Az egyik belvárosi iskola igazgatója még aug. közepén nem tudta melyik terembe helyezi el az új első osztályosokat. Persze arra volt ideje, hogy aug. 1-től aug. 31-ig határozott időre kinevezze egyik kegyeltjét, hogy az egyik állás meghirdetés nélkül az övé lehessen. Milyen feladatra bizta meg ezen idő alatt, amikor az intézményben nem volt senki? 
  • Az elutasított pedagógusok kiértesítése szept. 2-án reggelig nem történt meg.Ennyit a kollegalitásról!
  • Sajnos sok a felháborodás , és igazán nincs kihez fordulni  az igazságtalanságok miatt.

Az álláshirdetések késői megjelenése pl. itt ellenőrizhető.

Megosztás