Egyéb

Vélemény – egy egyetemista válasza Kósa Lajos debreceni kijelentéseire


Ave Lajos!

Talán emlékszel még rám, osztálytársak voltunk három évig a Kossuthban, egészen addig, amíg Kövér László KISZ titkár ki nem csapatott az iskolából. Persze csöppet sem furcsa, hogy most ő beszél nekem antikommunizmusról, meg kereszténységről. Na, mindegy, csak azért írtam Neked egy kis glosszát, hogy gratuláljak. Hogy mihez? Lajos, ne szerénykedj, tudod Te azt nagyon jól! A sikerhez, és ahhoz is persze, hogy ilyen remek beszédet írtál. Nagyon próbáltam egy kicsit olyan jó kedvvel nézni. Azóta én is csak a hátsód után vágyódom. Mert az oktatáspolitikának, és a középiskolának erről kell szólnia… az irigységről. Szép emberi tulajdonság. Nélküle te sem lehettél volna soha polgármester. Persze, sokan így se értik, hogy miképp lettél az, de az már az ő bajuk. Én személy szerint köszönöm Neked, hogy csináltál egy olyan programot, amit már a hatvanas években megcsináltak helyetted. Kitűnő, ahogy önmagadat is sikerül átverni az egymásnak teljesen ellentmondó bekezdésekkel. Nagyon tetszett a focis hasonlat is, amelyben azt fejtegetet, hogy a Debrecen legrosszabb focistája mennyivel jobb, a Barcelona legrosszabb játékosánál. Szerintem pont egy Strømsgodsetnyivel, hogy én is egy focis hasonlattal éljek. Lajos! Sokan (dehogy sokan, csak a bajnaisták) nem értik, miért jó az, ha ütik a tehetséges gyerekeket. Hát magyarázd meg nekik, a saját példádon. Téged sokat ütöttek, mert tehetséges voltál, ezt logikus. Tiszta sor az is, hogy emián nem kallódtál el, sőt lám menő politikus lettél, aki azt csinál, s mond, amit akar. És igen, a nem jól teljesítő tanárokat ki kell rúgni a fenébe, ahogy a komondoron áteső, gyönge nőket is, mert így mutathatod meg igazán, hogy Te mekkora férfi vagy. A beszéd közben a számban éreztem izzadt, szőrös mellkasod páráját. De kell rúgni a nem jól teljesítő diákokat is, tizenhat évesen, (Biztos találnak majd állást valamelyik trafikban.) és hozatni kell helyettük olaszból újat vazze. A debreceni stadion alá pedig be kell csúsztatnia a Balatont, mert úgy jobban néz ki.

Tudod még miért volt jó a beszéded? Mert senki sem ájult el. A diákok állóképesebbek, ezért is kell őket ütni, hogy ne legyenek azok. Én most is kötöttem fogadást, hisz tudod nagyon jól, mindenre lehet fogadást kötni, lovakra, verekedő kutyákra, ájuló diákokra… ez is erősíti a diákokban az emberséges erkölcstanórák szeretetét.

Csak ez a bajnaista HAHA ne lenne… csak lejáratják magukat… egy politikusból viccet csinálni? Ugyan kérem… ez már kész logaritmus. Persze ők ezt sem értik, és azt sem, hogy wishful thinking. Angolúl beszéltél… hávárijú a vetísben? Tenkjú veri a macskát.

Na, mindegy, a Mószer Aranka brigádban majd találkozunk. Te ugye brigádtag vagy? Csak mert egy brigádba kell két ember… főleg egy olyanba, amelyik felépíti az új Colosseumot, lefőzi a többi ország diákjait… mert, hogy ahhoz ész is kell, nem csak pofon, ájulás, meg politikai vakhit.

Üdvözöl, elvtársi szeretettel:

Hajagos Máté,

az ELTE bölcsészkarának magyar-történelem szakos hallgatója

Megosztás