Átlátszó Oktatás

A diákok által készített Átlátszó Oktatás célja, hogy az oktatás és hozzá kapcsolódó területeken harcoljon a nyilvánosságért és az átláthatóságért.
Szivárogtass nekünk: info[kukac]atlatszo.hu

Egyéb

Hogyan nem kaptunk egymilliárdot

philip1.jpg

Egy messzi-messzi galaxisban, nagyjából az Átlátszó Oktatás indulását megelőző két hónapban Dániel kollégával, valamint néhány másik cselszövővel létrehoztuk az Üzenj te is! oldalt. A cél az volt, hogy a legkülönfélébb emberek küldhessenek videóüzenetet Orbán Viktornak, elmondhassák gondolataikat az ország és a kormány működéséről, és arról, hogy ez hogyan érinti az életüket, jólétüket, hangulatukat.

Ez a slam poetry lett a legnézettebb videónk, már 90,000 megtekintés felett jár:

Két hónap után elengedtük a projektet, és jött az ÁO. Rákay Philip viszont valamit sokkal jobban csinál nálunk, ugyanis megcsinálta az ellen-Üzenj te is!-t, viszont ő kapott rá egymilliárd forintot. A most indult Itthon vagy! c. oldal “küldetése” a szokásos hagymázos NER-bullshit: gyönyörűország, csudáltosemberek, pásztorok, Szent Mihály. Aki fogékony az ilyesmire, az oldalon vagy a 444-cikkből többet is megtudhat. Bár lesznek IRL programok is, maga az oldal gyakorlatilag ugyanaz a youtube-alapú üzengetős platform, amit mi 0 forint ráfordítással találtunk ki és csináltunk meg; kíváncsiak leszünk majd a teljesítési igazolásokra.

Megosztás