Egyéb

Az olvasó ír: Két lyuk után jön a tesi, a kilencedik órában

Két tesióra után is járna a felmentés, de csak egyet kapnak a gyerekek, az udvaron tesiznek, túl vannak terhelve. Még szerencse, hogy olvasónk kedvenc virágjáról kapta nevét az államtitkár asszony.

Az új oktatási rendnek köszönhetően az egyik Budapest környéki német nemzetiségi általános iskolában az egyik hatodik osztály órarendi érdekességei:

– egyik nap 9. órába tették be a testnevelést. 7ó8. óra lyukas, de hát úgyis 4. benntarthatjuk a gyereket az iskolában címszóval.
– mivel nincs elég tornaterem, az órarendben az egyik testnevelés hivatalosan is udvari, ami esőben lesz igazán érdekes
– azok akik valamelyik egyesületben versenyszerűen is sportolnak, hivatalosan 2 testnevelés óra alól kaphatnak a KLIKK szerint felmentést, de az iskola csak a 9. óra alóli felmentést adja meg.

Még szerencse, hogy a lányom szereti az új tesitanárát. Régebben egy másik iskolában az azóta szerencsére nyugdíjba ment tanító néni olyan rossz tesi órákat tartott neki, hogy a lányom utálta az iskolai testnevelést. Amúgy 4. éve heti 9x45perc, azaz 3×1,5 órát jár még edzésre is iskolán kívül, versenysportol, tehát nem azok közül való, akik miatt bevezették a minden napos testnevelést.

A másik lányom most kezdett egy hatosztályos gimnáziumban szintén Budapest környékén. Felháborítónak tartom, hogy kedvenc virágomról elnevezett államtitkár asszony nevével fémjelzett új oktatási rendnek köszönhetően a hetedikes lányomnak heti 4-szer van 7 órája és 1-szer 6 órája. Ő is heti 3×1,5 órát jár még iskolán kívül edzésre, versenysportol, de nem tudunk felmentést kérni, mert a tesi be van építve az órarendbe, nem utolsó óra, hogy el tudjon jönni róla. Lyukas órája meg hogy legyen egy hetedikesnek.

Megosztás