Átlátszó Oktatás

A diákok által készített Átlátszó Oktatás célja, hogy az oktatás és hozzá kapcsolódó területeken harcoljon a nyilvánosságért és az átláthatóságért.
Szivárogtass nekünk: info[kukac]atlatszo.hu

Egyéb

Eszel, örülsz

torokkadarbloghu.jpgKedvezményes ebédeltetésbe fogott a szegedi egyetem hallgatói önkormányzata (EHÖK). A valahonnan hozatott meleg ételt háromszáz forintért kapják meg az egyetemisták, a fennmaradó összeget meg az EHÖK rendezi, valamiből. – Vélemény

Korábban az Átlátszó Oktatás is beszámolt a kezdeményezésről. A helyi napilap, a Délmagyarország mai cikke szerint a projekt már elindult, először a hatvan leghátrányosabb helyzetű egyetemista kap olcsó ebédet, de kiterjesztenék a rendszert minden hallgatóra.

Az jó, mert alig pár hónapja vették el a minden nappali tagozatos hallgatónak járó ingyenes tömegközlekedési bérletet. Azzal ellentétben viszont a háromszáz forintos ebéd nem szociális juttatás, nem a hallgatói normatívából valósul meg, sietett leszögezni a hatodik EHÖK elnöki ciklusát nemrég titokban megkezdő Török Márk.

Hanem miből?

A nyuszi hozza.

Honnan hozza?

Az is titok.

“Az ovi olyan hely,
hogy itt a dömper
százhússzal tép el,
de ne kérdezd, mit szállít,
és ne szólj be, mert még
leszakad a hinta alattad,
hogy mást ne mondjak,
de nem csak így, hogy dsss,
hanem így, hogy áááá, dsss!”

(Belga: Ovi)

A projektért felelős HÖK-ös a Délmagyarországnak nem kívánta elárulni, mely éttermekkel kötöttek szerződést, azok meg nem szeretnének nyilvánosságot.

“Mi választottuk őket!
Minket képviselnek!”

(Belga: Képviselő boogie)

Ilyenkor megijedek, hogy átaludtam azt a fontos pillanatot, amikor a hallgatói önkormányzat magánrészvénytársasággá alakult, amiben a HÖK-ösök saját vagyonukkal gazdálkodnak és nem kell nyilvánosságra hozni még a pályázatot sem, ami alapján megválasztották a górét.

A háromszáz forintos ebéd persze tök jó dolog, mint a 3,60-as kenyér meg a rezsicsökkentés. Egyél, örülj, csak ne nagyon firtasd, mi van a háttérben.

Megosztás