Egyéb

Gödöllő, vol. 2: Nepotizmus és magas fizetések

Egy teljes bérlista alapján látszik a SZIE-n tomboló brutális nepotizmus a maga pőre valójában. Tegnap írtuk, hogy a Szent István Egyetemen az elmúlt években egekbe szöktek a vezetői fizetések. Volt, hogy a rektor 60 milliót kaszált, egy dékán pedig havi 2 milliós fizetésén felül akár 10 milliós jutalmat is felvett. 

Jelenetek a Villányi család életéből

Egyetemi forrásunktól kaptuk azt a táblázatot, amelyből úgy tűnik, hogy Villányi László szuperdékánnak lényegében az egész családját sikerült elhelyeznie a GTK-n. A teljes lista így néz ki:

Villányi Judit titulusa “egyetemi docens 1,” és a kategóriának megfelelően 306,100 forintot visz haza havonta. Vulczné Villányi Kinga “ügyvivő szakértő”-ként 155,400 forintot keres, amely azonban kiegészül 100,000 forint (!) nyelvpótlékkal is. A legjobban kereső ügyvivő szakértő egyébként félmilliós fizetést kap.

Emőkeynek a 40,000 forintnyi nyelvpótlékkal együtt 420,500 forintos fizetése van, ezzel az ötödik legjobban kereső egyetemi docens. 

Ügyvivő szakértőnek Gödöllőn jó lenni

Nem tudjuk pontosan, hogy mit csinál manapság egy ügyvivő szakértő egy magyar egyetemen, de az biztos, hogy a gödöllői intézményben vannak olyan szerencsés ügyvivő szakértők, akik akár havi egymillió forintot is hazavisznek. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy kockázatos munka is, igyekezni kell jól teljesíteni: vannak 2-300 ezer forintot kereső ügyvivő szakértők is, míg az ügyvivő szakértő szakma sztárjai ennek két-háromszorosát viszik haza. A csúcstartó talán az ügyvivő szakértő szakma Roger Federerje, Tamási Mátyás, aki 990 ezer forintot keres, többet, mint a kar tanárainak túlnyomó többsége.

A kép innen, Dr. Villányi kvázi-Festschriftjéből.

Kálmán MihályPrinz Dániel

//

Megosztás