Átlátszó Oktatás

A diákok által készített Átlátszó Oktatás célja, hogy az oktatás és hozzá kapcsolódó területeken harcoljon a nyilvánosságért és az átláthatóságért.
Szivárogtass nekünk: info[kukac]atlatszo.hu

Egyéb

Csúsznak a fizetések a Nyugat-Magyarországi Egyetemen

nyme.jpg

Ahogy arról az eduline oktatási portál beszámolt, nehéz anyagi helyzetbe került a Nyugat-Magyarországi Egyetem. Az oldal hivatkozik Szabó Péter, az Apáczai Csere János Kar dékánjának körlevelére, amiben leírja, hogy a szeptemberi bérek az egyetem likviditási gondjai miatt késnek.  Azonban nem csak a bérek kifizetésével van gondja az intézménynek. Az ösztöndíjakat sem tudják kiutalni a hallgatóknak.  A Benedek Elek Pedagógiai Karon működő Hallgatói Önkormányzat fórumot is szervezett szerdára, hogy tisztázzák a helyzetet. Az eseményhez fűzött leírásból kiderül, hogy az egyetemnek a közüzemi szolgáltatások sincsenek biztosítva, így például a termek jelenleg fűtetlenek.

“A szeptember havi bérek átutalása jövő hét elejétől várhatóan felgyorsul, és – az elmúlt hónapok gyakorlata szerint – a beérkező pénzeszközök függvényében, a legkisebb jövedelmektől kezdve, folyamatosan – várhatóan október 21-ig – megtörténik” – zárult a levél.

Az egyetemen nem ez az első alkalom idén, hogy késedelembe esnek a kifizetésekkel. Májusban is előfordult hasonló szituáció. Ugyanebben a hónapban jelentette be az egyetem rektora, hogy nem tudják finanszírozni a Székesfehérváron működő Geoinformatikai Kart, ezért a képzéseket Sopronba helyezték át, a dolgozók nagy részét pedig elbocsátották.

Az egyetem támogatása idén jelentősen csökkent, összesen 6, 6 milliárd forintból kénytelen gazdálkodni. Ebbe az összegbe beletartozik az állam által biztosított 1,5 milliárd struktúraváltási alap. 

Megosztás