Átlátszó Oktatás

A diákok által készített Átlátszó Oktatás célja, hogy az oktatás és hozzá kapcsolódó területeken harcoljon a nyilvánosságért és az átláthatóságért.
Szivárogtass nekünk: info[kukac]atlatszo.hu

Egyéb

Nincs itt semmi látnivaló

Megint pénzt vesz el az állam az egyetemektől, de ezúttal úgy tűnik, nincs mindenki meglepődve. Business as usual.

A felsőoktatási intézményeknek összesen több milliárd forintot kell utalniuk az állam számára, noha az emberminisztérium szerint “Nem történt zárolás az egyetemeken”. Az EMMI közleménye aztán gyorsan ellentmondásba keveredik saját címével, mert kiderül, hogy tulajdonképpen mégis van zárolás, de azt még májusban, a túlzottdeficit-eljárás miatt döntötték el, és az egyetemek érdekében halasztották mostanáig a végrehajtását. Az én emlékeimben mondjuk olyasmi él, hogy júniusban kikerült hazánk az eljárás alól, de nincs apelláta.

Arra, hogy szénszünet miatt pár hétig zárva tartanak az intézmények, leállítják a lifteket, pár fokkal lejjebb csavarják a fűtést, elküldenek néhány dolgozót, már nem sokan kapják fel a fejüket. Mindenki húz a nadrágszíjon még otthon is, amíg lehet, meg egy kicsit még tovább. Pont nem ez fogja meghatni a közvéleményt.

Az már kicsit szembetűnőbb lehet, ha az egyetemek által fenntartott klinikák csak a sürgősségi eseteket tudják ellátni, de most is megszokott dolog, hogy fél évvel későbbi időpontra adnak beutalót egy-egy kezelésre. A Népszabadság szerint a SOTE-n a betegellátásban is nehézséget jelent a pénzelvétel, a szegedi egyetem rektora meg csodálkozik ezen – szerinte eleve így kalkuláltak. Nincs itt semmi látnivaló, csak a szokásos pénzkivonás.

Megosztás