Csütörtökön Társadalmi Érdekegyeztető Gyűlés (TÉGY) lesz az ELTE BTK A047-es termében. A szervezők Maruzsa Zoltán felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárt is meghívták, aki részvétel helyett furcsa válaszában tippelgetésbe bocsátkozott a szervezők kilétét illetően.

Örömmel töltene el minket, ha Helyettes Államtitkár Úr megtisztelné a fórumot jelenlétével, és Ön is kifejtené álláspontját, valamint érveit az átalakításokkal kapcsolatban, ugyanis sokunk számára nem teljesen érthető az a sok-sok reform, melyet végrehajtottak, és sokunknak lennének kérdései, észrevételei.

Reméljük a fórumra olyanok is jönnek, akik szintén az Ön álláspontját képviselik, ha ismer ilyen embereket, kérjük ne habozzon a meghívásukkal!

Ezt a felkérést küldték a TÉGY szervezői az államtitkárnak a csütörtöki gyűlésre, ahol szóba kerül a pedagógus-életpályamodell, a munkaterhek, az erkölcstan, a tankötelezettség korhatára és más témák. Maruzsa az érdekes stílusú válaszban aggodalmainak és HaHa-parájának adott hangot.

Kedves Névtelen Meghívók! 

A kedves invitálást köszönöm, de nem élnék vele: egy történész legyen tisztában az évfordulókkal és a szimbolikus helyszínekkel. A magyar felsőoktatásnak szerintem most nyugalomra van szüksége, nem nagy vitákra, egyetemfoglalásra és hasonlókra, márpedig úgy érzem, a kedves meghívó mögött azok állhatnak, akik azt (is) csinálták. Lehet, hogy tévedek, de nem hiszem… 

Kérem, törekedjenek a nyugalomra legalább a felvételi jelentkezések időszakában (azaz február közepéig), mert a tavalyi hisztériakeltés is sok ezer potenciális érdeklődőt tántorított el a jelentkezéstől, mind az egyének mind az egész felsőoktatás kárára. Ha a felsőoktatás érdekli Önöket, tegyék meg, hogy csak február 15 után teszik kampánytémává a felsőoktatás kérdéseit. Azt követően én is örömmel állok majd rendelkezésre. 

Üdv,
Maruzsa Zoltán