Egyéb

„Törvénytelenségnek még csak a lehetősége sem merült fel!” – Levelezés Lázárisztán szóvivőjével

Ma reggel megírtuk, hogy egy volt fideszes képviselő által vezetett hódmezővásárhelyi szakközép egy trafiktulajdonos fideszes képviselő tulajdonában lévő bolttal kötött szerződést. A trafikfőváros szóvivőjével levelezünk, a fejleményekről természetesen jelentkezünk ugyanitt, ha kapunk még levelet. Stay tuned.

Tisztelt Szerkesztőség!

Az Átlátszó Oktatás ma (2013. 12. 07.) 10 óra 49 perckor Egymásnak osztogatják a közpénzt a hódmezővásárhelyi fideszisták címmel cikket közöl, amelyben a Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola Corvin Mátyás tagintézmény kapcsán fogalmaznak meg állításokat. Kérem, a kiegyensúlyozott tájékoztatás törvényi követelményének, valamint a másik fél megszólaltatásának a sajtóban alkalmazott gyakorlata alapján jelentessék meg cikkükben az intézmény álláspontját is.

Kérem, közöljék cikkükben az intézményvezető alábbi közleményét.

 Tisztelettel:

 Göbl Vilmos

Sajtóreferens

Hódmezővásárhely

Megyei Jogú Város

Polgármesteri Hivatal

 ———————————————————————-

Törvénytelenségnek még csak a lehetősége sem merült fel!

A Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola Corvin Mátyás tagintézménye minden évben pályázatot ír ki a szakmai anyagok beszerzésére, a mindenkori beszerzési szabályzatnak megfelelően. Ennek keretében az eddigi években, és az idei évben is több élelmiszerforgalmazással foglalkozó céget, vállalkozást kerestünk meg, a helyi kereskedők mellett olyan nagyobb, Hódmezővásárhelyen is boltot működtető üzletláncolatokat is, mint a Tesco, vagy a Spar. A Fekete Ferenc által üzemeltetett Béketelepi ABC mellett SENKI még csak árajánlatot sem tett! A Corvin Mátyás Tagintézmény ezt követően kötött szerződést az egyetlen pályázóként jelentkező Béketelepi ABC-vel, amely az élelmiszerkészítéshez szükséges alapanyagokat szállította. Intézményünk a cukrászat speciális anyagait – mint például a marcipán – kivéve az ételkészítéshez szükséges egyéb élelmiszereket, alapanyagokat szerezte be a Béketelepi ABC-től: a zöldségeket, gyümölcsöt, húst, pékárut, fűszereket, sót, cukrot, lisztet és egyéb anyagokat, amelyeket a bolt kivétel nélkül, mindig pontosan, hiánytalanul és kifogástalan minőségben szállított le, az iskola Kossuth tér 3. szám alatti tankonyhájába.

A Hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakképző Iskola Corvin Mátyás Tagintézménye mindenben a hatályos törvényeknek megfelelően, transzparensen és tisztességesen járt el, ezért a leghatározottabban visszautasítunk minden ezzel ellentétes állítást.

Hegedűs Zoltán

megbízott intézményvezető

Hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakképző Iskola

 

Tisztelt Göbl Vilmos!

Köszönjük, hogy eljuttatta hozzánk Hegedűs igazgató úr közleményét. Noha a törvény nem kötelez bennünket kiegyensúlyozott tájékoztatásra, természetesen lehozzuk a közleményt, ehhez azonban kérem további segítségét. Szeretnénk pontosan tájékoztatni olvasóinkat arról, hogy mit utasít vissza Hegedűs úr, hiszen a cikkben szereplő tényállításokat dokumentumokkal támasztottam alá. A tisztánlátás érdekében kérem azt is, hogy juttassa el hozzánk azt a pályázati kiírást, mely alapján a Corvin Mátyás Tagintézmény a Béketelep ABC-t választotta, illetve a vonatkozó szerződést is. Ezeket a dokumentumokat Hegedűs és Fekete úrtól is kértem, de ezidáig sem a közleményhez csatolva, sem külön nem kaptuk meg.

Együttműködő segítségét megköszönve, tisztelettel

Kálmán Mihály

 

Tisztelt Kálmán Mihály!

A közlemény a visszautasítás kapcsán egyértelműen fogalmaz, és nem jelöl meg egyetlen mondatot sem az Ön cikkéből, így ez reményeim szerint nem okoz majd nehézséget az olvasóiknak. A dokumentumokat minden bizonnyal megküldi Önnek Hegedűs Zoltán és Fekete Ferenc, azonban nem értem, ez miért jelent akadályt a közlemény megjelentetésében. Olvasóik minden bizonnyal a dokumentumok mellett kíváncsiak arra is, mi a másik fél álláspontja, hogyan és miért került sor a szerződés megkötésére, és mit is jelentenek a rejtélyes „szakmai anyagok”. Ez a közleményből egyértelműen kiderül.

 Köszönöm, hogy a törvényi kötelezettség hiánya ellenére is lehozzák a közleményt, hiszem, hogy olvasóik méltányolják majd a teljeskörű tájékoztatás érdekében tett erőfeszítéseiket.

 Tisztelettel:

 Göbl Vilmos

Sajtóreferens

Hódmezővásárhely

Megyei Jogú Város

Polgármesteri Hivatal

Megosztás