Egyéb

További problémák az Újlakban?

,,Az Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola pedagógusai” aláírással jött a következő:
A szülői szervezetünk, az ÚJSZÜF három tagja az elnökkel 2014. február 10-én egy hivatalos levél aláírása kapcsán az iskolánk aulájában találkozott. Mikor már csak ketten maradtak, megjelent az iskolagazda, köszönés, bemutatkozás nélkül követelve, hogy hagyják abba az aláírásgyűjtést. A szülők sehogyan sem tudták megértetni az érthetetlen okból feldühödött önkormányzati alkalmazottal, hogy ők nem aláírást gyűjtenek, hanem egy hivatalos szülői szervezeti levél aláírása végett vannak ott, és mint a szülői munkaközösség, jogszerűen használhatják az iskola épületét hivatalos ügyeik intézéséhez. A levelet fel is mutatták az iskolagazdának, aki mindezek ellenére minősíthetetlen hangnemben távozásra szólította fel a szülőket, és karhatalommal történő eltávolíttatásukkal fenyegetőzött.
A szülői szervezet elnöke távozás után panaszt tett Fohsz Tivadar XVII. kerületi alpolgármester úrnál, azonban következményekről nincs tudomásunk.
Felháborítónak tartjuk, hogy a jogszerűen megalakult és legitimnek nyilvánított szülői munkaközösség munkáját még mindig igyekeznek megakadályozni, ráadásul olyanok, akiknek nincsen jogkörük beleavatkozni az intézmény szakmai működésébe, és a szülőket még az iskola épületéből is megpróbálták eltávolíttatni. Kérdés, hogy az iskolagazda honnan szerzett tudomást arról, hogy a szülői munkaközösség az iskola egyébként bekamerázott épületében van (melynek képeihez az iskola igazgatója fér hozzá). És ez a botrány megint vajon kinek állt érdekében, mert a szülői munkaközösség munkája nem érinti az iskolagazda munkakörét, a megbízott igazgatóét viszont annál inkább.
Az Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola pedagógusai
Korábban kétszer is volt az iskoláról szó az ÁO-n, itt és itt.

Megosztás