Átlátszó Oktatás

A diákok által készített Átlátszó Oktatás célja, hogy az oktatás és hozzá kapcsolódó területeken harcoljon a nyilvánosságért és az átláthatóságért.
Szivárogtass nekünk: info[kukac]atlatszo.hu

Egyéb

Aktivista hatolt be a budapesti orosz követségre – ÉLŐ

A budapesti orosz nagykövetségnél akciózik Rózsa Milán, akit a Szivárvány Misszió aktivistájaként, az Alkotmány nem játék csoport és az Együtt-PM akcióinak résztvevőjeként ismerhetünk. A melegjogok oroszországi eltiprására hívja fel a figyelmet. Fanó és Nikita tudósít a helyszínről, a stúdióban Medvegy Gábor.

A Hősök tere közelében lévő orosz követséget fegyveres őr vigyázza, rendőrök is vannak a közelben. Milán elmondta, hogy a melegeket Oroszországban szervezetten üldözik, az interneten rengeteg videó látható arról, hogy megkeresik és megalázzák őket. Az erőszak ellen lép fel. Közleménye itt olvasható.

15.27

Véget ért Milán tiltakozó akciója. Szabálysértési eljárás indul ellene határsértés, garázdaság, jogszerű intézkedéssel való ellenszegülés miatt. A helyszínről szabadon távozhatott.

15.11

Továbbra is faggatják a követségnél Milánt a rendőrök.

14.55

A rendőrök nem indokolták, miért igazoltatták munkatársainkat.

14.44

Tudósítóinkat is igazoltatják a rendőrök, egyelőre nem tudjuk, milyen okból. Egy érkező orosz diplomata arrébb küldte a rendőrautót, hogy parkolhasson, Milánra nézve azt mondta, “betegek”.

14.38

Képek:

14.30

Videó az akcióról.

14.26

Rózsa Milán a rendőrök többszöri felszólítására sem reagált, de végül az utcára kísérték, ahol igazoltatják.

14.23

Az aktivista a követség bejáratánál is elmondta, hogy Vlagyimir Putyinnak fel kell lépnie az erőszak, az elnyomás és az üldöztetés ellen. Elég az erőszakból, abból, hogy melegeket aláznak meg.

Tiltakozásul plakátokat is kitett. A rendőrök egyből intézkedni kezdtek ellene.

14.22

Milán eljutott a követség bejáratához, ahol egy szivárványszínű zászlóval tiltakozik.

14.18

​Milán elindult a követség épületébe, egyelőre nem tudjuk, mi ezzel a célja.

Megosztás