Átlátszó Oktatás

A diákok által készített Átlátszó Oktatás célja, hogy az oktatás és hozzá kapcsolódó területeken harcoljon a nyilvánosságért és az átláthatóságért.
Szivárogtass nekünk: info[kukac]atlatszo.hu

Egyéb

Nem tudjuk húzódik-e még az ELTE elleni per

Miután másodfokon, jogerősen is nyertünk az ELTE elleni információszabadság perben, már csak egy kérdés maradt: kér-e felülvizsgálatot az egyetem a Kúriától? Egyelőre nem tudjuk.

Kérdésünkre, hogy tervezi-e az egyetem a felülvizsgálati indítvány benyújtását, ezt válaszolta Rónay Zoltán, az ELTE főtitkára:

Az ELTE semmiről nem kíván nyilatkozni mindaddig, amíg az írásba foglalt ítéletet nem kézbesíti a bíróság részére. Számításaink szerint erre előreláthatóan április első harmadában kerülhet sor, ugyanis a bíróságnak a március 11-i tárgyalástól számított 15 napon belül kell írásba foglalnia az ítéletet, majd ezt követően kerül csak sor a kézbesítésre.

Mi pedig csak ismételni tudjuk magunkat, amit már az első fokú győzelem után novemberben megírtunk a Miért lenne ciki az ELTE-nek, ha fellebbezne? című posztunkban:

Az ELTE eddig is szabadon dönthetett, hogy kiadja-e a HÖK-ös jutalmakra vonatkozó adatokat, vagy sem, ők úgy döntöttek, hogy szerintük nem tartozik a nyilvánosságra, hogy mondjuk mennyit költenek telefonra a HÖK-ös képviselők, ezért lett az egész ügyből per. Van egy nagy különbség viszont a nemrég megszületett elsőfokú ítélet [azóta a másodfokú ítélet is megszületett] előtti helyzet, és az azutáni helyzet közt. Ha az ELTE az ítélet előtt adta volna ki az adatokat, akkor ezért ő vállalja a felelősséget. Az ítélet után viszont nem.

A perben a TASZ ügyvédje, Pető Márk segített nekünk, és beavatkozóként lépett fel a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH). Az ELTE-t havonta több millió forintért – ebben és más ügyekben – a jó kormányzati és HÖK-ös kapcsolatokkal rendelkező Jaczkovics ügyvédi iroda képviseli.

Kép innen.

Megosztás