Egyéb

Naptárba vele! – No Kredit Szabadegyetem

Év elején foglalkoztunk első ízben a No Kredit Magazinnal, ami a tavaly szervezett szabadegyetem szellemi kistestvéreként jelent meg. Július elsejei kezdettel a Modern Városi Élet cím alatt laza környezetben hallgathatunk több mint 40 inspiráló előadást, többek között dizájn tervezésről, társadalmi kérdéseket boncolgathatunk, szerepet kap a forgatókönyvírás és megannyi workshop.

flyer1.jpg

Most sem hagyhattuk szó nélkül a történéseket, mindenkinek csak ajánlani tudjuk, mert nagyszerű helyen (házi pálinkákkal és finom sörrel), nagyon kedves emberekkel találkozhattok, ha ellátogattok a Dessewffy utcába. Júlia, a Szabadegyetem egyik ötletgazdája és a magazin főszerkesztője korábbi interjúnkban így jellemezte a tavalyi előadássorozatot, ami a magazin megvalósításához is vezetett:

Nagyon hálás tudok lenni annak, ha valaki öt évig egy témát hallgatott az egyetemen és ezt nekem össze tudja foglalni. Ez ***** jó. Ha lehetne, elolvasnám az összes leadott szakdolgozatot. A célunk az, hogy ők a nagyobb nyilvánosság előtt is megosszanak olyan dolgokat, amit évekig tanultak és egyébként nem lenne rá lehetőségük.
Animációktól kezdve Katalónia kultúráján át az irodalomig bezáróan színes palettán mozogtak az előadások. Gondolkodni kezdtünk, hogyan tudnánk megoldani, hogy ez ne ragadjon meg egy zárt térben. Ebből jött a magazin ötlete, aminek az a szabad jellege megmaradt, hogy aki szívesen osztja meg a gondolatait, az így megteheti.

A szabadegyetem részletes programjáért kattintsatok IDE, a Facebook eseményért pedig IDE. A programsorozat  július 1-27 között látogatható teljesen ingyen.

Azóta megjelent A KÖNYV is kvintesszenciájaként az eddigi munkának, 14 szerző 12 tanulmánya állt össze egy kötetté, a metál történelmétől a szocialista kori bűnözésig igen széles palettán mozgó írásokkal.

 

Megosztás