Egyéb

Az SZTE-n kampányolt a polgármesterjelölt

A Fidesz által támogatott szegedi polgármesterjelölt vígan kampányolhatott a rektori hivatalban a felsőoktatási ipari együttműködésről szóló sajtótájékoztatón, noha jelenleg semmilyen választott tisztsége vagy olyan tevékenysége nincs, ami alapján lett volna ott keresnivalója.

szte-kothenczjanos-sajttaj.jpgKép forrása: Szegedi Városi Televízió

Kothencz János gyermekvédelmi szakembert támogatja a szegedi önkormányzati választáson a Fidesz. A jelölt hónapok óta járja a várost, hogy hangzatos ígéretekkel kínáljon megoldást a problémákra, most pedig a Szegedi Tudományegyetem rektori hivatalában ült ki Szabó Gábor rektorral egy asztalhoz egy sajtótájékoztatón.

A sajtótájékoztató arról szólt, hogy felsőoktatási ipari együttműködési központot hoznak létre Szegeden, aminek fő feladata az lesz, hogy az SZTE és a régió gazdasági szereplői között erős és hatékony kooperáció alakuljon ki. Kothencz amellett, hogy dícsérte a kezdeményezést, természetesen a jelenlegi városvezetést is ostorozta, amiért az szerinte nem tudott hasonló fejlődési perspektívát kínálni.

Hasonlóan aggályos lépés lett volna, ha Szabó Gábor rektor a jelenleg regnáló és újraválasztásáért küzdő polgármestert fogadja tárt karokkal a rektori hivatalban és ad neki teret a kortesbeszédre. Kothencz Jánosnak viszont még egyelőre olyan választott tisztsége sincs, ami alapján egyértelműen indokolható lett volna megjelenése és megszólalása. Az egyoldalú kampánnyal az egyetem pártatlansága szenvedett csorbát. 

Megosztás