Magyar diákok terjesztik Putyin propagandáját

oroszpropaganda

Egész Európát behálózó propagandakampányt indítanak az oroszok, diákok felhasználásával. Az ELTE-ről és a Gábor Dénes Főiskoláról is szerveztek be hallgatókat. A magyar videó alapján fejtjük fel a szálakat.

 

banner2_mozgo_2

Tegnap kezdett el terjedni egy orosz-magyar koprodukcióban készült propagandavideó, amelyben magyar diákok kérik az ENSZ segítségét Amerika ellen, felhánytorgatva a szuperhatalom háborús kalandjait, és nemzetközi vizsgálatot kérve Obama elnök ellen. A legtöbben a Gábor Dénes Főiskola hallgatói, de van köztük ELTE-s és gimnazista is.

 

(UPDATE: A videót azóta eltávolították, de mi természetesen megőriztük az örökkévalóságnak.)

Az amatőr módon felolvasott propangada angolul van feliratozva. Bár a rossz angolsággal írt feliratnak nem sok köze van a magyar szöveghez, sokatmondó hibák és átírások találhatók benne. 1:23-1:30 között például az angol felirat “my president”-et tartalmazó mondata „az elnököm nemet mond Washington politikájára”-ként hangzik el, noha Áder Jánosnak vajmi kevés köze van a magyar külpolitika alakításához. A videó elején Baranyi Teréziaként bemutatkozó lány, az Ungvári Nemzeti Egyetem volt hallgatója a feliratban „Boroni Terezia”-ként szerepel, mert az oroszos átírásban a hangsúlytalan ‘o’ betű ‘a’-nak ejtendő, míg az ‘i’ ‘ny’ hanggá lágyítja az ‘n’-et. Az ENSZ-főtitkár szintén oroszosan, Pan Gimunként kerül megszólításra; ezt az írásmódot annak ellenére is csak pár tucatszor dobja fel a Google, hogy ma már a magyar helyesírás szerint is ez a helyes alak.

A videó magyar idő szerint múlt szerda délután került fel a YouTube-ra, ahová egy külön erre a célra regisztrált „Hal Tinta” nevű felhasználó töltötte fel, akinek ez az első feltöltött videója. Azonban a szerda reggelre tízezres nézőszámmal büszkélkedő videó magyar pályafutása csak majdnem egy héttel a feltöltése után, kedd reggel indult, amikor a magyarországi orosz propaganda egyik zászlóshajója, a Kiállunk Oroszország mellett Facebook-oldal posztolta a közösségi oldalra. Addigra azonban már többen láthatták a videót, ugyanis azt már múlt pénteken feltöltötték a két legnépszerűbb orosz közösségi oldalra, az Odnoklassniki-ra és a vkontakte-ra.

Rövid keresgélés után előkerült a videó eredetije is (alább), szóról-szóra megegyező szöveggel és ugyanolyan angol felirattal. Ezt múlt hétfőn töltötte fel a YouTube-ra a „Katonatisztek lányai” nevű orosz ifjúsági nőszervezet. A lányok először a Krím-félsziget orosz megszállását követően tűntek fel, amikor a putyinista Szety (Hálózat) ifjúsági szervezet segítségével az orosz elnök képével masíroztak Szevasztopolban.

 

Vélhetően a Szetynek a vkontakte-n elhelyezett hirdetésére jelentkezett az a résztvevő, akivel sikerült beszélnünk. Mint elmondta, a kapcsolattartók orosz fiatalok voltak, akik megkérték az egyik résztvevőt, hogy fordítsa le az orosz szöveget magyarra, illetve szervezzen be további hat embert, akikkel elkészíthetik a videót. Miután összegyűlt hét fiatal, megbeszéltek egy találkozót a Hősök terére.

A videó elkészítésének teljes folyamatát innentől kezdve átvette néhány orosz, akik felvették, megvágták és feliratozták, majd a kész terméket később elküldték az egyik magyar résztvevőnek, aki feltöltötte az internetre. Az, hogy a Katonatisztek lányai-féle videóhoz hasonlóan itt is a Szety lehet a háttérben abból is sejthető, hogy a videó egyik orosz készítője átküldött forrásunknak egy videót, amelyre a névtelenségbe burkolózó orosz szervezők a videókampány alapjaként hivatkoztak, és amelyet tegnap töltött fel a Szety hivatalos YouTube-csatornájára.

Az Átlátszó korábbi cikkei a témában:

A legnagyobb orosz trolltelep működése

Orosz propagandaoldalak Magyarországon

Orosz információs hadviselés Csehországban

Az akció egyébként egész Európára kiterjed majd, a magyar résztvevő elmondása szerint az azonos kaptafára készült cseh videót már látta, illetve tudomása van arról is, hogy létezik lengyel videó. Noha ezeket nem sikerült megtalálnunk, a szerb változat linkjét megkaptuk, ez múlt pénteken került fel a YouTube-ra. Forrásunk állítása szerint az orosz értelmi szerzők egy válogatást is össze fognak vágni a klipekből.

A magyar videó tehát része egy Oroszországból irányított nemzetközi propaganda-kampánynak, amellyel csaknem egyidőben elindult egy másik is: egy alig egy hét alatt félmilliós nézettséget elért videóban orosz diákok követelik az ENSZ-től, hogy állítsa Obamát a hágai Nemzetközi Bíróság elé, illetve ennek érdekében petíciót indítottak a Fehér Ház oldalán, amelyet már több mint kilencvenezren alá is írtak.

Noha a nagyszabású információs hadműveletek valódi szervezői a háttérben maradnak, ezúttal sikerült maguk elé tolni néhány – minden bizonnyal mit sem sejtő – fiatal magyar diákot. Forrásunk állítása szerint nem tudta, hogy milyen szervezetnél jelentkezett, és nem tudott meg semmit a Budapesten a felvételt készítő oroszokról sem. Igaz, jobbnak látta nem is érdeklődni.

UPDATE: Megjelent a 15 ország fiataljainak bevonásával készült videó is.

 

Alább a Katonatisztek lányairól szóló BBC-riport és a ifjúputyinista Szetyről szóló VICE-videó látható. Különösen érdekes a valahol egy MLM-hálózat és egy szekta között elhelyezkedő Szety, amely Putyin személyét állítja követendő példaként tagjai elé, akik állami pénzen berendezett luxus-főhadiszállásukról szervezik az orosz ifjúság „hazafias” nevelését, és készülnek betölteni az új putyinista értelmiség és elit szerepét.

 

 

 

Kálmán Mihály

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

 • pufika

  Moszkva tárt karokkal vár rátok srácok, Gábor Dénes szabadegyetem diplomája kb. oda lesz jó. ’56-ban üzenhettetek volna a Corvin közből és a Széna térről a szovjet tankoknak…

  • p. p.

   Meg kellett néznem, mi ez az “oskola”, mert életemben nem hallottam a hírét sem. Az ELTE-s jogi csávó is viszi nálam a prímet, ha ebből jogász/bíró lesz….

   • Elhar

    Igen, az azért elég elkeserítő, hogy ezek ezzel az értelmi szinttel bejutottak egy egyetemre.

    • Phosphoros

     Ld. egy fentebbi hozzászólás Károly Jenőről.

    • A Malevolent

     Szart sem érnek ma már az egyetemek. Ha nem valami kurva drága szakra mész, akkor csak sorozatgyártott balfaszokat képeznek, akik azt hiszik, övéké a világ, mert van egy diplomájuk…
     Csak pénzre mennek, azt meg úgy lehet megoldani, ha minél több embert vesznek fel, ez csak egy business.
     Régen a diplomások a társadalom töredékét tették ki, ma már az a ritka, ha valakinek nincs valamilyen felsőoktatásból származó papírfecnije, amivel kitörölheti a seggét, mert megy utána álmunkát végezni, amivel senkinek nem segítenek, csak az államnak az adóval. Mindenki valamilyen manager, effektíve lófaszt nem állítanak elő, csak az időt basszák el.
     Ma már egy bölcsész hülyébb lesz az egyetemen eltöltött évektől, mintha csak szimplán érettségije lenne.

 • Kozma György

  Én már éltem orosz diktatúrában, és bombázták a fejem feletti házat az oroszok, gyerekek. Emlékszem, a szüleim, hogy reménykedtek, hogy a gonosz amerikaiak segítenek…Úgyhogy nem szólok egy szót sem.

  • p. p.

   Nekem az is tetszik, amikor azt mondják:”nagyapáink nem ezért hozták létre az ENSZT!”. Hát az biztos is, mert közünk nem volt az alapításhoz, főleg hogy vagy tíz évvel később csatlakoztunk. 😀

  • john smith

   és segítettek ?…azóta se BALEK

 • hippi

  elég nagy öntökönlövés ez az oroszoknak, szerintem le is szűrik a konzekvenciát 😀

  • Aashe

   Egyértelműen arról ismertek. :-p

 • timpuku

  És mi ezzel a baj??? Nem értem a cikkíró gondolatmenetét és szenvedését! Ma 2016-ban járunk, És megértük, hogy a régen az általunk annyira várt nyugati demokrácia a szemünk előtt süllyed a mocsárba! Valamint a nyugat felforgatva az arab világot, tömeges migráns áradatot zúdított hazánkra is!! Jelenleg a világ két józan nagyhatalma, és még szerencsére türelmes is! Oroszország és Kína! Nagyon jó az orosz propaganda! Hajrá Putyin! Egyedül az Ő józansága mentheti meg a világot a harmadik világégéstől! Ezt jól jegyezzétek meg…

  • N+1

   Nem mondták azt, hogy baj van. Csak feltárták a hátterét.
   Azt mindenki eldönti magában, hogy ez baj-e vagy nem.

  • hogyan tovább?

   Te se sokat olvasol.

  • Aashe

   Na, ha kíváncsiak lettünk volna, milyen idiótákból áll össze a célközönség. 😀

  • hutyutyutyu

   oroszország meg még a mocsár szintjét sem érte el, azóta is a mélytalajvízben kapálódzik :)

   • A Malevolent

    Jah. Hitelesnek hangzik Magyarorszàgból…

    • hutyutyutyu

     Pont rólatok volt szó “elvtárs”. Takarodj moszkvába ha olyan jó ott.

     • A Malevolent

      Szerintem téged hamarabb visznek Moszkvába, minthogy én odamenjek.

     • hutyutyutyu

      miért tudsz valamit? putyin “elvtársék” nem csak polóniumot használnak, hanem embereket is rabolnak?

     • A Malevolent

      Miért kisfiam? Azt hitted csak az amcsik tudnak ilyet?

  • Hargitai Soma

   Ja, a hanyatló nyugat. Szemmel láthatólag az USA van nemzetközi embargó alatt és az olajválság miatt bajban, miközben az oroszok gazdasági, kulturális, nyelvi és tudományos hatása érvényesül a világ 10 legtehetősebb országának mindegyikében.

   És nyilván Oroszország a békét őrzi, miközben egy szuverén országot megcsonkított és még mindig harcosokat küld belé, Szíriában pedig több áldozatot szedtek, mint a többiek együttvéve.

   • Ferencsik Árpád

    Ó igen Soma. Olajválság? 2008-ban azt mondták elfogyott ezért az egekbe emelték az árát. Most azt mondják kurva sok van ezért lassan ingyen adják.. Persze nem azzal a céllal , hogy az orosz bevételeket kurtítsák, nem, csak lassan ingyen adják, mert sok van aha. Embargó? Milyen embargó az ahol mi nem adhatunk el az oroszoknak semmit, míg az usa külker mérlege oroszországgal rekordot dönt? Krím,? ami többszáz évig volt orosz , és nagyvonalúan (naívan) egy 91-ben létrejött államhoz csatolódott ami 2 éve eltörölte az orosz nyelv használatát,, további 4 millió orosz ajku és orosz ukrán kettős állampolgárét úgyszintén. Szíria pedig tudtommal egy független , legitim állam ami csak tőlük kért segítséget, de bőszen bombázgatja boldog boldogtalan éppen Minden felhatalmazás nélkül. Beszélgessünk esetleg líbiáról, tunéziáról, afganisztánról, irakról, bahreinről, yemenről, ahová már megérkezett a nyelvi, kultúrális, gazdasági és tudományos SZABADSÁG ÉS DEMOKRÁCIA??

    • János Weltner

     A történelem nem Hruscsoval kezdődik. Kezdetben vala a Kievi fejedelemség, de még azelőtt is (Árpád erről sajnos nem hagyott ránk írást) voltak népek a sztyeppéken. Mint tudjuk, mélységes mély a múltnak kútja.
     Most mindenesetre Putyin háborúzott, nemzetközi, Oroszország által is aláírt szerződést sértett a Krímben. Ukrajnában (akik kétségtelenül nacionalisták, nem csak az orosz, de a jelentős magyar és 15 további kissebbség kárára is) furcsán csatázgat. Nem részletezve szíriai bombázásait, láthatóan expanzív, birodalomépítő lépésekkel politizál honfitársai felé. Volt már ilyen. Nem szokott tartós eredményre vezetni.

   • Tóth Árpád

    Soma ! Te egyszerűen egybites vagy , aki beszopta a köcsög amik propagandadumáját. Sikeres terméke vagy a liberális oktatásrendszernek (Ála magyarbálint ála sambácsi). Aminek célja hogy gondolkodásra képtelen a médiát benyelő, hozzád hasonló zombikat gyártson. Látom te is olyan vagy , aki akkor vesz esernyőt , mikor az időjós a TV-ben azt mondja, nem pedig kinézel az ablakon.
    Csak gratulálni tudok.

    • patriot84

     Ellenben te meg helikopter :)))

  • pufika

   ajjaj, ha troll vagy akkor elég jól nyomod, ha komolyan gondolod, akkor megfontolnék helyedben egy iskolát, néhány könyvet és egy agycserés megoldást…

  • Freelancer Csinovnyik

   szpasziba, tovaris

  • Éva Kútvölgyi

   Hát te komplett elmebeteg vagy. Meg hótbuta.

 • SnowMan

  Az ELTE-nek nincs Károly Jenő nevű hallgatója, ezt bármelyik ELTE-s polgár könnyen leellenőrizheti a Neptun névkeresőjével.

 • Phosphoros

  Kevés az ösztöndíj a magyar egyetemeken. Kellett a pénz.

  • Éva Kútvölgyi

   Azért van olyan, amit az ember akkor sem csinál, ha nincs pénze. Ilyen alapon a stichelést is jó megoldásnak tartod? Bár szerintem ez is kurválkodás, amit ezek a gyerekek csinálnak.

   • Phosphoros

    Szarkazmus emberek, szarkazmus!

 • sanyibácsi lánya

  -Mit is mondhatnék? Fiatal voltam, kellett a pénz…

 • http://kozgep.hu/ Simicska Lajos

  van belőle mégegy változat

  https://www.youtube.com/watch?v=O2HvFXR8tDQ

 • William “Willie” MacDougal

  Jézusatyaúristen, aki a fikádat morzsolod már vagy 10000 éve ezmiez?
  Remélem nem ilyenek a “magyar diákok” mert akkor az utolsó kapcsolja fel a villanyt!

 • http://kozgep.hu/ Simicska Lajos

  egyébként biztos forrásból tudom hogy Károyl Jenő nem jár az elte jogi karára!!

  • William “Willie” MacDougal

   Ezekből kinézem azt hogy a Gábor Dénes Főiskolát is behazudták. 😀

   • http://kozgep.hu/ Simicska Lajos

    szerintem simán

 • Kopasz Béla

  Hogy nem ég le a bőr a pofájukról.

  • nemzetinemjobbikos

   Most komolyan kiálltok az USA szabad gyilkolásának “demokratikuseurópailiberális” eszméje mellett? Hogy nem ég le a bőr a pofátokról.

   • http://mek.oszk.hu/02200/02256/02256.htm Elegem Van!

    1956-ban te is ölted a magyart igaz féreg?

    • Kenéz Viktor

     ’56-ban te adtál szabad kezet a SZuovjetuniónak, ha ők nem szólnak bele a szuezi válságba?

     • http://mek.oszk.hu/02200/02256/02256.htm Elegem Van!

      Megint hazudsz patkány :) A bolsi haverjaid megígérték hogy Ausztria után Magyarországi nem lesz független csak háború árán.

   • pufika

    ezt hogy érted?

    • nemzetinemjobbikos

     próbáld értelmezni a videóben elangzottaktak és nem az alatta lévő félremagyarázást

     • pufika

      Értelmeztem, de valahogy mindig az jött ki, hogy te egy félrevezetett retardált vagy.

     • nemzetinemjobbikos

      Melyik része nem igaz a videónak?

     • A Malevolent

      “Melyik része nem igaz a videónak?”

      Erre bezzeg nincs válasz, mi? Faszom öccse.

 • nemzetinemjobbikos

  Mivel a tartalomba nem tudtok belekötni ezért Putyinoztok és személyeskedtek.
  VAGYIS MEGERŐSÍTÍTEK, HOGY IGAZUK VAN!

  • http://mek.oszk.hu/02200/02256/02256.htm Elegem Van!

   Ruszkik faszát szopo komcsi patkány,takarodj vissza moszkvába!

   • A Malevolent

    Azt nem te mondod meg, hogy ki, hovà menjen, te baromarcú.

  • Csépes Pál

   én bele tudok kötni a tartalomba is tessék egy lista az összes oroszbirodalom, szovjet, és orosz háborúkról https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_Russia

   • nemzetinemjobbikos

    Ki beszél a videóban az oroszokról, ki védi őket?

  • nonemart

   A tartalmat illetően nincs igazuk ! Most jő ? Hja, és Putyin egy populista népvezér, nem kommunista, nem liberális, nem konzervatív ! Csak a fülek (ha ismered a viccet a csodagyerekről) !

   • nemzetinemjobbikos

    Miért az usa bármikor is kikérte az ensz felhatalmazását?
    Ja nem.

  • pufika

   Szerinted Putyin nem egy véreskezű diktátor? Hiszen ez tény. Akkor miről beszélünk? meddig soroljam az orosz háborús bűnöket?

   • János Veres

    Inkább azt sorold mikor ki estél anyádból
    ,és apád meg szoptatott a faszát a szádba adván.

    • pufika

     nah, újabb értelmes tetű. minden ok veled te kommunista mocsok? lehet visszatakarodhatnál anyácskába. a jó kurva anyácskádba.

   • A Malevolent

    Na sorold okostojàs, ès utàna àllítsd szembe azzal, amt az usa művel èvtizedek óta.
    Hallgatlak, te pojàca.

    • pufika

     újabb hazaáruló oroszbérenc elvtárssal van dolgunk? megint az USA… 😀 pojáca bazmeg, te honnan jöttél te szerencsétlen kis köcsög…

     • A Malevolent

      Nem látom a felsorolásod, pojáca.

      Hápersze… mindenki, aki a hivatalos, propagandisztikus nato véleménnyel szemben áll, az “oroszbérenc”.
      Néhány héttel ezelőtt Putyin emberei szavaztak a lakosság helyett Hollandiában is, és a Francia parlamentben is csupa oroszbérenc ül, amiért felvetették, hogy törölni kellene a szankciókat Oroszország ellen…

      Ha benneteket, ütődött trollokat hallgat az ember, akkor most is a hátad mögött ül Putyin egyik kutyája.

      Agymosott paranoid balfaszok.

     • pufika

      miért is vagyok agymosott? mert egy tetves oroszbérenc hazaáruló szarnak gondollak? mert nagypapám harcolt ezek a gecik ellen 56-ban a széna téren??? mert itt állomásoztak évtizedekig? mert a földdel egyenlővé tették csecsenföldet, szíriát?
      hagyjuk is ezt az ugatást. olvass napimigránst meg a többi ruszki dezinformációt terjesztő kamuoldalt, vagy költözz ki a picsába irkutszkba, ott a helyed.

     • A Malevolent

      Tájékoztatott már valaki arról, hogy az, hogy te mit gondolsz, az jelentéktelen? Főleg a 80-as IQ-ddal.

      Nagyapád esetleg Rákosival, és a haverjaival harcolt: 4 alkalommal kuncsorgott a Szovjet vezetésnek 24 óra leforgása alatt… ezek mind megvannak a levéltárakban. Végül Sztálin (aki szintén nem Orosz) küldte ide az erősítést. Az Orosz nép sokkal keményebb elnyomásban élt, mint Magyarország. A Orosz cár meggyilkolása után Oroszországban, és a Szovjetúnióban a vörös terror cionista elit vezetésével igázta le a fél világot… az usa seggnyalóknak meg megjegyezném: ugyanazok az amcsi bankárok pénzelték a nazi Németországot, és a Szovjetúniót.
      Az ő nyerészkedésüknek hála kellett 2 kontinensnek szarban élnie, és ha valaki egy akkora agymosott patkány, hogy azt hiszi, ezt az Orosz népre foghatja, akkor az másszon fel az apja hátára, és bassza meg az anyját, és közben villámgyorsan duguljon el a kurva anyjába.

      Sztálin egy Grúz tömeggyilkos volt balfaszkáim, csak úgy tájékoztatnálak benneteket csendben, és messze több Oroszt hurcoltatott meg, és gyilkoltatott le, mint Magyart, úgyhogy a helyetekben inkább kinyitnék egy-két történelemkönyvet, mielőtt idejöttök nagymagyarkodni.
      Tetves balfékek, az ilyen oksokodó faszjancsik miatt nem tart sehol ez az ország.

     • pufika

      Faszszopó kis szakértő “barátom”. hogy nagyapám ki ellen harcolt, azt ne te mondd meg. 80-as IQ-mmal le tudom írni a megbízód nevét: Szovjetunió. Az orosz, grúz stb. kisbetű, mert nép neve.
      Mielőtt hülyeségeket írnál mert szopod az orosz haverjaid faszát, érdemes tájékozódni kicsit.
      Vörös cionista terror – jó helyben is vagyunk kis nácikám, jól van. 80-as IQ. Zseniális mikor ilyen frusztrált kis köcsögök írják másnak, mennyi az IQ-ja, ezt megkaptam már és hasonló kaliberű arctól. Mind egyívású szánalmas vesztes kis köcsögök vagytok.

     • A Malevolent

      De, simán megmondom. Kinyitsz egy történelem könyvet, és az is megmondja, kedves pojáca Úr.
      Látom érdemben semmit nem sikerült válaszolni, csupa ad hominem támadások.
      Tájékoztatlak, hogy Szovjetúnió már nincs, azaz hacsak nem egy időkapszulában élsz, akkor bizony ismét bizonyítottad mennyire ostoba vagy.
      Nekem nincs megbízóm a lelkiismereten kívül.
      Nem tetszik az igazság? Szakadjon bele az a rothadt lelked.

      Mitől vagyok vesztes, meg milyen “kaliberű” vagyok?!
      Mesélj, gyerkőc.
      A felsorolásodból sem lett semmi, csak a pofád jár a kezed helyett.
      Irány vissza a gyárba robotolni.
      Reggel 2:40-kor írunk?! Az a rendes iparos, aki mindig italos.

     • pufika

      Nagyon zavaros dolgokat írsz, zavaros gondolkodású vagy, úh. ezt befejeztem.
      A te igazságodat Moszkvából finanszírozzák, ezt meg a te lelkiismereted tegye helyre.
      pont.
      pojáca úr 😀

     • A Malevolent

      Anyád a zavaros. Szarfaszú zavara volt.

     • pufika

      kifogytál a nem létező érveidből, nem jött az infó moszkvából? agyatlan hazaáruló retek szar…

     • A Malevolent

      Hazaáruló az esetleg te vagy, aki kilóra eladja az országát az amcsiknak.

      Hadd súgjak meg valamit öcsi: abban a pillanatban, hogy más ország katonái állomásoznak az országodban, használják a laktanyákat, légteret, erőforrásokat, az ország szuverenitásának annyi.

      Mehetsz hajbókolni a gazdáidnak, te kis köcsög.
      Járatod a szádat, amíg úgy be nem verik, mint nagyapádnak ’56-ban.

     • pufika

      mikor állomásoztak itt amerikaiak ideiglenesen 25 évig? suttyó fasz. a tényeket kicsit figyelembe kellene venned. neked vannak gazdáid kisfiam, te véded őket. ruszkiszopó köcsög szar.
      te vered tán be? kis köcsög lehetsz, akinek a gép előtt nagy a mocskos pofája. de beszéljük meg, ott leszek, ahol és amikor leegyeztetjük és akkor a sarló és kalapács alatt mehetsz a nagy szibériai honvédő háborúba. köcsög…

     • A Malevolent

      Esetleg egy kis tartalommal kapcsolatos kritikát elfogadnék, de ilyet?!….

      Azért szövegelsz, hogy beveresd az arcod, és utána hívhasd a rendőrséget?

      Senkiházi köcsög!

     • pufika

      Nem, mert nem 25 éve NATO tag az én hazám. a tied biztosan nem, mert reggelente sírva ébredsz a szovjet himnusz hangjaira.
      1999 biztosan nem 25 éve volt :( a matek sem megy, pedig az előírás a Vlagyimir Iljics Uljanov kisegítő iskolában.

      Mint a kalapács 😀 papa, te ilyet számítógépes verekedős játékokban láttál csak, nem élőben, úh. hagyjuk is ezt…

      Hogy ki a senkiházi, azt nagyon jól megvilágítják a kommentjeid. nézd vissza ki a hazáját egy agresszornak eláruló kommenthuszár.

     • A Malevolent

      Itt töltöd a mindennapjaid, mindenbe belepofázol, sőt, gyűlöletkeltő, rasszista szövegeket nyomsz, és fenyegetőzöl, erőszakra buzdítasz és még van bőr a képeden másokra ujjal mutogatni, hogy “ők megbízásból szövegelnek”, miközben nyílvánvaló, hogy itt te vagy a troll.
      Arról ismerszik meg az igazi troll, hogy a tartalommal kapcsolatban lófaszt nem tud hozzáfűzni, csak ócsárol, és piedesztálról szónokol lenézően, mintha bármivel jobb volna, mint az, amit másokról próbál állítani.

      10 éves korom óta bunyózok, és ahogy elnézem az írásaid, kb. annyi ideje, mint ahány évet te feleslegesen éltél. Nem mellékesen most 115 kiló vagyok 186 centi magassághoz. Ne tudd meg hány ilyen hurkát láttam azonnal bőrt húzni a pofájára, amint meglátta a fejemet. Nem te volnál az első, akit úgy leejtek, hogy összetörik.
      Nekem látják az ismerőseim, miket írok, mielőtt azzal csitítgatnád magad, hogy mellébeszélek. Sőt, ha belefeccölsz egy kis energiát, simán kiderítheted a személyazonosságom, és hol lakom. Gyere, keress meg, kössél belém, te nagymagyar, szittya harcos. Én ugyan nem fogok arra időt pazarolni, hogy utánad járjak, azt is köszönd meg, hogy itt szóval tartalak, de mielőtt a fejedbe szállna a büszkeség, nem miattad teszem, hanem azért, hogy az emberek ezeket a kommenteket olvasva, ne csak a te elvakult irományaid lássák, hanem szólaljon meg az igazság is nyomokban.

      Most már elhúzhatsz, kurvára nincs rád szükség, te kis gombás papucs, majd értesítünk levélben, amikor kellőképp megkeményedett a bakaszar.

     • pufika

      hehe, te beteg vagy és beteges hazudozó. pontosan azt látják, amit kell. egy ruszkibérenc kamugépet. energiát én sem fogok belerakni semmi ilyesmibe, csak a kamu magyarellenes szövegeidre reagálok. és ne vagyok nagymagyar szittyaharcos, csak egy normális ember, aki szereti a hazáját és nem a ruszki propagandát tolja.

     • A Malevolent

      Ha szereted a hazádat, akkor talán nem kellene eladni a natonak.
      TIsztában vagy a szuverenitás fogalmával?!
      Tisztában vagy azzal, hogy a mai Svájc miért néz ki úgy, ahogy?!

      Olvasd el a nato alapító okiratát az ötvenes évekből, ami máig érvényben van – kerek perec bele van írva, hogy Közép- Kelet Európa, a Balti államoktól egészen a volt Jugoszláviáig lesz a “buffer zone” egy esetleges Orosz/nato háborúban.
      Lefordítom, hogy értsd: amint Oroszország útnak indítja a ballisztikus rakétákat, az Amerikaiak úgy fognak innen pucolni, hátrahagyva téged, balfaszt, hogy ők közben újracsoportosulva innen Nyugatabbra válaszcsapást mérhessenek.
      Te leszel a darálthús a két farpofa közt.

      Az egyetlen dolog, amit a nato tagság elért, az az, hogy immáron a nagyobb Magyar városokra is be van célozva egy-két ICBM.

      Mielőtt sietnél Nyugatra nyalni, talán nem ártana kicsit a lapok mögé nézni, és gondolkodni.
      És ha nem tudod megemészteni az igazságot, az nem az én hibám.

     • pufika

      Ez már tényleg nagyon beteg :) most kibújt a szög a zsákból. puffer zóna, így hívják azt, amiről írni próbáltál.
      Jól értem, te annak szurkolsz, hogy az oroszok ballisztikus rakétákkal lőjjék szét Magyarországot?
      Tisztában vagyok a szuverenitás fogalmával, de Oroszország nincs tisztában. Vagyis nagyon is tisztában van, csak leszarja a szuverenitást, mindig is tett rá.
      Svájc nem tudom hogy jön ide, de te sem tudod.

      Most annyi hülyeséget írtál egy kommentben, hogy nincs értelme veled vitatkozni. Én vagyok rasszista, ez nagyon vicces 😀 😀 nem is tudod mit jelent a fogalom.

      Drasztvujtye hazaarulo baratom, Vologya mar var, vigyél magadal sok vazelint.

     • A Malevolent

      Mondom, hogy nem tudsz angolul.
      Olvasd el, te köcsög, “buffer zone”.

      Az ICBM-ek tartottál fent az eddigi békét is, lassan 70 éve. Miért próbálod meg félremagyarázni a szavaimat? Mert úgy, ahogy le voltak írva, nem tudtál belekötni?

      Te fasz. Úgy jön oda Svájc, hogy Svájc jól el van, és azért van el jól, mert a második világháborúból kimaradt, mert szuverén, és független, és nem tudják kilóra megvásárolni/bezsarolni a politikusaikat (… mint pl. Merkelt…). Azért nem EU, és nem is nato tag, mert van esze.
      Téged mindenből ki kell oktatni, vagy csak 56-ról tudsz, meg 2000 utánról?

      Nagyon tetszik neked a vazelines/anál téma. Bántott otthon apuci?

      Érdemi válaszokat vár a nagyközönség, te bukott troll.
      Nem félremagyarázást.
      Következő alkalommal akkor kerülj elő, ha van mondanivalód, máskülönben sorsodra hagylak, te fogyatékkal élő pojáca.

     • pufika

      mikor állomásoztak itt amerikaiak ideiglenesen 25 évig? suttyó fasz. a tényeket kicsit figyelembe kellene venned. neked vannak gazdáid kisfiam, te véded őket. ruszkiszopó köcsög szar.

      te vered tán be? kis köcsög lehetsz, akinek a gép előtt nagy a mocskos pofája. de beszéljük meg, ott leszek, ahol és amikor leegyeztetjük és akkor a sarló és kalapács alatt mehetsz a nagy szibériai honvédő háborúba. köcsög…

     • A Malevolent

      “te vered tán be? kis köcsög lehetsz, akinek a gép előtt nagy a mocskos pofája. de beszéljük meg, ott leszek, ahol és amikor leegyeztetjük és akkor a sarló és kalapács alatt mehetsz a nagy szibériai honvédő háborúba. köcsög.”

      Én.

      Mint a kalapács, úgy verem be.
      Véged van.

     • A Malevolent

      Kicsi vagy te ahhoz, hogy megmondd nekem, hová menjek, vagy mit olvassak.

    • hutyutyutyu

     Lehet sorolni:
     – 1945-ben az oroszok megszállták magyarországot, végigerőszakolták budapesten a nőket. 1948 átvették a hatalmat, és komcsi diktatúrát alakítottak ki, ami 1989-ig tartott. És az embereik maradtak, kiárusították az országot, sőt még most is teszik, hiszen a fidesz is egy putyinbérenc párt.
     -Elnyomás alatt tartották a fél világot
     -ők is megtámadták afganisztánt
     -keverték a szart egy rakás országban
     – fosztogató maffiózó oligarchák putyin vezetésével még most is fosztogatják a saját népük vagyonát.

     Tehát pont ugyan azt művelik, mint az usa.

 • Bendegúz Vaszilij

  Inkább ezekkel az eszközökkel csatározzunk mint atombombákkal ! Ráadásul az orosz lányok nem voltak csúnyák ! Bomba jók voltak !

  • Rétai Gábor

   Vaszilíj, sajnos ez rőlad nem mondható el.

  • Éva Kútvölgyi

   Csak a szájuka ne nyissák ki!

 • Szolnoki András

  Putyin elvihetné őket egy kis “málenkij robotra” Utána nyalhatnák a seggét.

  • János Veres

   Annak nyald a seggét ki e.világra hozott buzeráns nyomorék.

 • ungabunga

  De akkor az oroszok szerint Ungvár Magyarország? Azt üzenik a magyaroknak, hogy ha bemászunk a seggükbe, elfoglalják nekünk (ha már úgyis arrafelé járnak, hogy a békét és a demokráciát biztosítsák)?

  • János Veres

   Neked és a magadfajtának meg egy hullazsákot is biztosítanak seggfej ingyen és bérmentve.

 • Rétai Gábor

  Hogy mi mindent lehet tanulni a Gábor Dénes Főiskolán (GDF), az még csak hagyján, mert az itt szerzett diplomát a piac folyamatosan értékeli, aztán a szakember vagy kiegészíti tudását, vagy kénytelen agyatlanul résztvenni ilyen propaganda filmekben.

  • Freelancer Csinovnyik

   A GDF messze nem a legélesebb kés a fiókban…

 • http://www.mardumusix.hu Olivér Kovács

  Jó, de miért lehet ilyen propagandával uszítani? Az USA legutóbbi háborúi mind hazugságon alapultak, rengeteg pénzt emésztettek fel és szétvertek egy egész térséget. Szaddámot is a CNN hírhamisítása és olcsó propaganda miatt lehetett megtámadni. Az a baj, hogy az Egyesült Államok se jobb Oroszországnál, az érem két oldaláról van szó. Vietnám, Irán, Afganisztán, Irak, ezt mind az USA tette tönkre. Az már más kérdés, hogy Putyin rendszere se éppen demokratikus és szabad.

  • trisel

   Ez az “egyrészt-másrészt” duma fogja kivégezni ezt a bolygót. Egyébként csak annyit fűznék hozzá, hogy az emberek tömegesen még ma is Amerika felé vándorolnak, ha az “ígéret földjére” vágynak, és nem Oroszország felé, ebben azért gondolom, egyetérthetünk, mert itt van a lényeg, és nem abban, hogy “az más kérdés” satöbbi.

   • Kovács Anna

    És téged itt Magyarországon érdekel, hogy mások merre vándorolnak? Az nem érdekel, hogy nekünk magyaroknak lassan szintén el kell vándorolnunk a szemét, agresszív amerikai globalista és tömeggyilkos erőszak miatt? Istenem, hát nyissátok már ki a szemeteket!

    • trisel

     Én – én! érintett vagyok abban, hogy mások (pl. a gyerekeim) merre vándorolnak, és látom, hogy más rokonaink, barátaink merre vándorolnak, ugyanis vándorolnak, bizony, mégpedig azzal a szándékkal, hogy jóideig, talán soha vissza se nézzenek. És biztos lehetsz benne, hogy mind nyugat felé vándorolnak, azok felé a “szemét, agresszív amerikai globalista és tömeggyilkos erőszak”os társadalmak felé, beleértve Észak-Nyugat-Európát, Ausztráliát, Kanadát, amelyeket te itt torkod szakadtából szidalmazol. De valahogy senki sem vándorol Putyin csodálatos, békés, gazdag, az emberi jogokért olyan nagyon aggódó és azokat mélyen tiszteletben tartó országa felé, aki egyébként nemcsak a saját országa polgárait óvja oly nagyon, hanem az általa annektált Krím népét, vagy Kelet-Ukrajnáét, ugye? Nem is beszélve újabban a szír civil lakosság ezreinek lebombázásáról, lemészárlásáról, amely újabb tízezreket indít menekültként Európa felé.
     És még te beszélsz nyitott szemekről. :DDDDD

     • Kovács Anna

      Nem tudom hány évesek a gyerekeid, de tartok tőle hamarosan családostól vándorolnak majd vissza, ahogy azt ma a hollandok teszik, ha nem akarják, hogy megpofozzák a buszon, megerőszakolják az utcán, vagy felrobbantsák a kávéház teraszán. Te csak nyugodtan menj és vándorolj, ahova csak akarsz. Én magyar vagyok, ez a hazám és maradok. Sem az oroszokhoz, sem azokhoz, akik kimosták az agyadat nem vándorlok ki. Te nem fogsz itt hiányozni, az biztos. Menj Isten hírével. https://uploads.disquscdn.com/images/8f6c0945c7504a000226eae870f86c57b5dfa3ef4b27512124dc1e6066cbe1ac.jpg

     • trisel

      Te nem tudod, hány évesek a gyerekeim, és azt se tudod, hol élnek és hogyan élnek, és ezen kívül se tudsz az égvilágon semmit, csak benyalod az agymosott neonáci okosságot. Menj el Kelet-Magyarországra, ha veszélyeket keresel, de az is elég, ha csak lelépsz a kereszteződésben az orbán elsőszámú tanácsadója habonyárpi verdája előtt, hogy megtapasztald, milyen az, amikor egyenesen hasbarúgnak az utcán. Továbbá tanulmányozhatsz statisztikákat arról, hogy Magyarországon hetente egy nőt ver halálra a férje családon belüli erőszak következtében, hogy a vakkomondorokról ne is beszéljünk.
      És végül, hogy ki hova menjen, ki menjen külföldre, ki inkább a temetőbe, és ki kinek fog hiányozni, azt nem te döntöd el, te buta némber, hanem orbán, amikor meghúzza a gyógyszerkasszát, hogy ne juss a megfelelő gyógyszerhez, vagy hagyja lepusztulni a kórházakat, és ne legyen orvos, aki kiveszi a perforált vakbeledet, aki elveszi a gyerekektől a tanulás szabadságát és lehetőségét ésatöbbi.
      Hihetetlen szánalmasak vagytok ti újbolsevikok és újcsinovnyikok.

     • Kovács Anna

      Te írtad, hogy nyugatra akarsz költözni a gyerekeiddel én meg menjek keletre Putyinhoz. Már miért mennék? Nekem van szülőhazám, én és a gyerekeim itt fognak maradni és tenni fognak érte, de téged ugyan ki tart vissza, ha menni akarsz a gyilkosaidhoz? https://uploads.disquscdn.com/images/b9138e0878d2f7b003d8f1bcf93cb7d7ecb7af499a892a32e6c7b3ae05e629fd.jpg
      Te sem tudsz rólam semmit. Az, hogy tudom milyen agymosottak a nyugatmajmoló libsik, még nem jelenti azt, hogy bármi közöm van a Habony-féle bandához.
      Az biztos, hogy ti Magyarországra csak bajt hoztatok eddig, senkinek nem fogtok hiányozni, ha elhúztok nyugati irányába. Azok, akiknek a vérét szívtátok eddig, most a tiétekre szomjaznak.

     • trisel

      ja bocs, mindig elfelejtem, hogy a net tele van zavarodott elmebetegekkel, és nem szabad szóba elegyedni velük
      gyógyulást kívánok, már persze amennyire lehetséges az a te állapotodban

     • Tanaka

      😀

     • A Malevolent

      Okoska: Oroszorszàg a vilàg màsodik legtöbb immigrànst befogadó orszàga az usa utàn.
      Nem àrtana utànanèzni a dolgoknak, mielőtt kinyitod a pofàdat.

    • Freelancer Csinovnyik

     Ha nem orosz bérkommentelő vagy, akkor mégis elárulnád, mire gondolsz a “agresszív amerikai globalista és tömeggyilkos erőszak miatt” alatt?

     • János Veres

      Anyádra gondolok meg rád hogy kinyomnám a beledet te patkány parazita, sfuuuuuuu 😛 :) undorító seggfej vagy =D

     • patriot84

      Micsoda egy kis faszfej vagy te…megbasszalak, kisköcsög?

   • János Veres

    trisel ígéret földje? miről beszélsz te barom,nézzél már utána a dolgoknak,én ha mennék is csak Oroszországba mennék utálom Amerikát,a Pokol fenekére kívánom Amerikát,sok Nemzet szenvedését és emberi életet oltottak ki Izraellel egyetemben,nos akkor tisztelt agy mosót seggfej barátom miről is fröcsögsz itt?

    • Éva Kútvölgyi

     Szerintem ment Oroszországba és marad is ott. Mindenkinek jobb lesz, neked meg úgyis mindegy, nem kár érted.

   • http://www.mardumusix.hu Olivér Kovács

    Szerintem az ördög a részletekben rejlik. Vajon meddig lesz az ígéret földje az USA, ha ilyen szinten növekszik a szegénység, és a társadalmi különbségek, ha a deregularizáció miatt tíz évente lokális, vagy globális válságot robbant ki az USA, lásd dotcom, vagy ingatlanpiaci válság? Az ilyen János Veres féléket azért lehet így uszítani, mert megtette az Egyesült Államok is a magáét ezért. Most rá akarják szabadítani a saját vállalataikat az EU-ra, a TTIP keretein belül, amiről egyébként titkos tárgyalások folynak, és olyan abszurditásokról folyik a diskurzus, hogy a vállalatok beperelhetik az országokat, ha olyan törvényt hoznak, amely csökkenti a profitjukat. Így hogy lehetne egyébként például a környezeti vagy gazdasági externáliákról, vagy az offshore paradicsomokról és az adóoptimalizálásról beszélni? Ha valamelyik ország megemeli a minimálbért, már csökkenti a vállalatok profitját. Arról nem is beszélve, hogy a vállalatokat senki nem választotta.

    • trisel

     Igen, ez így van. Mégis jelenleg elsősorban az USA az innováció országa, övé az elsődleges valuta, neki van a legtöbb pénze fegyverkezni, és ezzel új, más területeken is hasznosítható technológiai fejlődést elérni satöbbi. De nekem is ezer bajom van azzal az országgal. Ettől viszont még nem fogok egy rettenetes bolsevik hagyományokra épülő, számunkra, magyarok számára is borzasztó történelmet hordozó putyini Oroszországot éltetni egy mégiscsak liberális demokráciával szemben, ahol még léteznek emberi jogok. Csak ennyi.

     • http://www.mardumusix.hu Olivér Kovács

      “neki van a legtöbb pénze fegyverkezni, és ezzel új, más területeken is hasznosítható technológiai fejlődést elérni satöbbi.” Én komolyan tisztelem a naivitásodat, de konkrétan ez a mondat egy baromság, ugyanis az USA a védelmi költségvetését általában már meglévő technológiájú hadászati eszközökre költi. Mondjuk, ha csak a felét költeni űrkutatásra pluszban, mint a védelmi költségvetése, akkor a technológiai innováció tényleg még inkább lecsoroghatna, az viszont teljesen irreális, hogy az USA-nak annyi fegyvere van, hogy kb. hússzor lakhatatlanná tehetné a teljes földet.

     • transformer

      Az alábbiakat a közismerten liberális ÉS-ben írta egy 30 éve USA-ban élő magyar, Bernie Sanders meglepően sikeres szereplése kapcsán:

      „Nem
      kell Sanders ahhoz, hogy a nyitott szemmel járó polgár észrevegye (vagy
      legalább a saját bőrén érezze), hogy az elmúlt három évtizedben Amerika erősen
      elmozdult az oligarchikus kapitalizmus rendszere felé. A gazdasági és politikai
      hatalom tényleges koncentrációját tekintve az USA nem sokkal van lemaradva
      olyan, sokat bírált országoktól, mint Brazília, Mexikó vagy Oroszország.”

      A TTIP-vel kapcsolatos sunyi szándékokat pedig nem lehet elintézni azzal, hogy “ez így van”, különösen azért, mert az amerikai liberális “demokrácia” hű kiszolgálói az EU vezető testületei, és az uniós kormányok megvásárolt politikusai, Magyarországon pedig az orosz imperializmussal kokettáló, de egyúttal az amerikai imperializmus katonai céljait is kiszolgáló kormányzat, és az ostoba atlantista ellenzék egyaránt. A TTIP sokkal több rejtett veszélyt tartalmaz, mint a migránsok, akiket mellesleg a TTIP-ben cinkos amerikai és EU nagyhatalmi politika szabadított rá Európára, lehetetlenné téve, hogy otthonukban emberi módon éljenek.

   • A Malevolent

    Csak úgy szolidan megjegyeznèm balfaszkàm, hogy Oroszorszàg a MÀSODIK legnagyobb immigràns desztinàció az usa utàn…

    • pufika

     csak szolidan takarogj el a gecibe… immigráns, istenem… nem az EU ugye? hanem Oroszország. megint egy újabb hazugság tőled. bokszos geci

     • A Malevolent

      https://www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=russia+second+biggest+immigration+haven

      Ez is mind hazugság, mi? Te kutyaütő hurka.
      Inkább ne kezdjél a tényekkel vitatkozni, mert megalázlak, te kis beteg puska.

     • pufika

      becitáltál egy 2014-es orosz kamublogot? ezt nevezed ténynek és bizonyítéknak. így nyomják az oroszok a propagandát. az a baj, hogy nagyon sok embert sajnos meg tudsz téveszteni a mérhetetlenül kicsi tudásossal és ez felettébb aggályos. de sebaj.
      Ha lesz olyan háború, ami nem lesz, de te azt gondolod, lesz, akkor mindketten megdöglünk. te Moszkvában, én meg Veszprémben. szal tök mindegy.
      Adios köcsög, örülök, hogy nem ismerlek!

     • A Malevolent

      Te fasz. Google találati listát “citáltam”.
      Az első 10 találat ugyanazt állította, amit én.
      A Gugl pártatlan, sőt, inkább usa barát, mégis Oroszország a világ második legnagyobb immigráns desztinációja. Beégtél.
      Mi van te nagyon europid, no speak English?

      Én is Magyarországon vagyok, ezért érdekel, te kis vidéki pojáca.
      Ha Moszkvában volnék/lehetnék, akkor kb. 20-szor annyit keresnék, mint itt – ennyit a nagymagyar demokráciáról, ami nem vitt sehova.

      Örülj is, hogy nem ismersz, mert ha ismernél, már összeverve, és levetkőztetve rohangálnál egy szántáson, hátrakötö9tt kézzel, segítségért kiáltozva.

     • pufika

      nah, mivel megfenyegettél, gondolkodom rajta, hogy feljelentelek a picsába…

     • A Malevolent

      Befostoskodtunk. Jelents, te hurka, megloátjuk mi lesz ebből a “fenyegetésből”.

     • pufika

      megloáthatod hamarosan kisköcsög

     • A Malevolent

      Elég nehéz lenne megmagyarázni egy bíróságon, hogy te lettél megfenyegetve, miközben te kezded a sértegetést, és te teszel rasszista//erőszakra buzdító kijelentéseket, és mindezek után te kezdeményezed a “személyes találkozást”, hogy megmutasd , milyen kemény vagy.

      Ha meg akarod ütni a bokád, előre fiam.
      Amellett, hogy a bíróságon is meg fognak rakni, ne felejtsd el, hogy akkor tudni fogom a személyazonosságod… 8)

      …és mielőtt sietnél törölgetni, tájékoztatlak, hogy már lementettem az egész lapot.

      Imádni fogják az ügyvédeim.

     • pufika

      lementetted az internetet? 😀 kommunista kisköcsög. internethuszár kommunista kisköcsög. ritka fajta állat vagy…

     • A Malevolent

      Nem a “zinternetet” mentettem le, hanem ezt a lapot, ismerem a magadfajtát.
      Kiszámítható vagy, és uncsi.
      Fogalmad sincs a téged körülvevő világról. Nem vagyok kommunista, attól, hogy ismételgeted, nem leszek az, max a te gyermeteg elmédben.

      Zárom soraim, beléd a lelék úgyis csak hányni jár – felesleges veled diskurzust folytatni.

      Au revoire.

     • pufika

      Diskurzust eleve felesleges folytatni hazaáruló patkányokkal… lelék úr. lehet, hogy uncsi vagyok, de nem folytatok propagandát egy agresszor rendszer mellett saját hazám ellen.
      Változatlanul ez a véleményem. De nem fogsz ezen elgondolkodni és engem veréssel, meg bántalmazással fenyegetsz, megalázod anyámat és a nagypapámat, engem pedig nevezel rasszistának. Szerinted fogalmam sincs az engem körülvevő világról, mert nem azt gondolom, hogy a vörös lobogónak kellene lobogni az országházunkon és ami a Krímben folyik, az de facto katonai agresszió, bárhogyan is próbálod kimagyarázni?
      Szégyelld magad. Bár a “magadfajták” nem tudják mi az.

     • A Malevolent

      Na figyelj, öcsi, jókedvemben vagyok.
      Nem vagyok komcsi, én is imádom ezt dobálni másokra, akik esetlegesen tényleg komcsik.
      Ma már nem is létezik igazi komcsi.
      Tudod mikor volt valóban komcsi a komcsi? 1916-ban, azaz 100 éve kereken.
      Azóta csak sajnálatos másolatok voltak. Beleértve Lenin-t, Sztálin-t, és Guevara-t.
      A kommunizmus nem is lett volna rossz gondolat, csak sajnos egy cionista beteg agyszüleménye, megtöltve hátsó szándékkal.

      Jobb, ha megértesz valamit a politikáról: az csak egy üres kép. Azt mondják, amit hallani akarsz.
      Komcsi/náci, Liberális/konzervatív.
      Ezek csak szavak.
      Ami mögötte rejlik, az minden esetben a pénznyelés. Se több, se kevesebb.

     • A Malevolent

      Legyél szíves keress rá a youtube-on arra, hogy “Crimean occupation”.
      Csupa térképet fogsz látni, egyszer se egy pofát, aki belemondaná a kamerába, hogy “bántanak minket, erőszakkal elvettek”.

      Az Isten szerelmére, kétszer annyit keresnek, mint eddig, hülye lettél volna nem erre szavazni.

      Eleve Hruscsov adta Krímet “ajándékul” a szovjet Ukrajnának 1954-ben.
      Hruscsov Ukrán (volt). Nem baj?

      A Szovjetúnióban mindenki leszarta, mert úgyis “egy ország”.
      Most azonban nem mindegy.

     • A Malevolent
     • pufika

      abban a pillanatban, hogy egyszer is hozzám nyúlsz az 50 kilóddal, elmeszeltetlek 3 évre…

     • A Malevolent

      De cuki a pufika. Mikor rádöbbent, hogy ésszel nem fog menni, akkor megpróbált volna erőszakhoz folyamodni, és amikor rádöbben, hogy az sem fog menni, akkor hirtelen áldozat lesz, és megy feljelentgetni.
      Imádom az ilyeneket, belőled egy nagyon korrekt ávós tisztecske lett volna, az ilyeneknek hála, mint te volt olyan szar Magyarországon a kommunizmus.

  • János Veres

   Ez NEM! uszító videó,aki ezt annak értelmezi,annak a seggfejnek értelmezési zavarai vannak,ugye tudjuk hogy a rohadt Zsidó férgek és a velük szimpatizáló csürhe őket szolgálja,és próbálják meg gátolni azt hogy a világ a normális kerékvágásba haladjon.

 • Freelancer Csinovnyik

  Az orosz titkosszolgálat ott vette fel a fonalat, ahol a KGB a nyolcvanas évek végén elengedte, az sem véletlen, hogy a mostani orosz elnök, a szovjet kommunista diktatúra egyik legdurvább cégénél, azaz a KGB-nél dolgozott. Akkoriban a kisebb-nagyobb kommunista és egyéb baloldali pártokat támogatták, most a szélsőjobb térfelén támadnak – lásd még Jobbik. Az oroszok kb. annyira a barátaink, mint 45-ben vagy 56-ban. És igen, ha választanom kell, inkább élek a gyilkos, népelnyomó, döglődő kapitalista USA-ban, mint a szabadság és a béke őrzőjének ex-Szovjetuniójában.

  • János Veres

   Freelancer Csinovnyik Anyád vette fel a fonalat te barom,ha annyira okos vagy mutasd magad nyilvánosan lássuk ki vagy valójában,mert csak itt burkoltan nagy a pofád te Zsidó csicska .

   • Éva Kútvölgyi

    Te pedig egy idióta kis barom vagy. Mondj egyetlen jót, ami az oroszoktól jött Mo-ra! Nem tudsz semmit mondani, mert egy fiatal kis köcsög vagy, aki nem tanult semmit és buta, mint a segg.

   • pufika

    barom tudatlan állat vagy. röviden

  • rajgy

   Hogy hol élsz szívesen, azt az Edward Snowden-nek mond!
   1944 megszállás:
   Barátaid lóvá tették a “mázolót” épp a partraszállás előtt, hogy könnyebb legyen az US-boyoknak Normandiában.
   “AMERIKA FÖLÁLDOZTA A ZSIDÓKAT”
   http://www.szombat.org/hirek-lapszemle/1681-amerika-folaldozta-a-zsidokat
   1956 forradalom:
   Mennél több magyar halt meg, annál jobb volt a hidegháborús propagandának.

 • t s

  Nem teljesen kötődik ide, de bírom, hogy mióta a fidesz meg a jobbik elkezdett az oroszokkal jópofizni hírtelen a fidesz birkáknak a baloldal “libsi” lett a “komcsiból”. És semmi gond nincs azzal, ha a kormány kommunista eszközökhöz nyúl.

 • john smith

  nem láttam és nem is érdekel a propaganda… attól még amerika egy tömeggyilkos imperialista hazug rablóbanda…már akit érdekel a CIA meg pentagon mocskos dolgai

 • Dovalovszki András

  Milyen érdekes, hogy a videó mondandójáról mennyire nem írtok. 😉

 • Éva Kútvölgyi

  Kiváncsi lennék, hogy egyetlen dolgot is tudnak-e mondani ezek a kis-putyinok, ami jót tettek az oroszok Magyarországnak. Részemről csak rosszat tudok, jót egyetlen egyet sem. Csak hirtelen néhány: 1848-as forradalom leverése, 1945-től többezer magyar elhurcolása malenkij robotra, kevesen jöttek haza élve. 45 után Magyarország megszállása és itt állomásozó katonáik ellátása stb, rengeteg károkozás, háború után többmillió Ft kártérítés, műkincsek elrablása, amiket még mai napig nem kaptunk vissza. Történészek még nyilván sorolhatnák. Jó onnan még soha nem jött. Orbán hatalmas bűnt követ el Magyarország ellen az oroszokkal való lepaktálással.

  • Kenéz Viktor

   1. 1848-ban az osztárok hívták az oroszok, és a Szent Szövetségben benne volt a legtönn akkori német állam is.
   2. A második vh végén a győztesek megállapodtak Kelet-Európa sorsáról is, amiben szereplt a szovjet megszállás, a hadifogjok dolgoztatása pedig egy olyan államtól akik akkor nem írták alá a genfi egyezmény nem tudom miért probléma + akinek sikerült volna eljutni Alaszkába az a demokrácia hazája kiadta volna(mivel megállapdtak Jóskával)
   3. 1956-ig szították a tüzet, majd megint megállapodtak az oroszokkal, amikor segíteni kellet voln,a hogy Ők nem szólnak bele Budapestbe, ha a ruszkik nem szólnak bele Szuezbe.
   4. A németnem több millió aranymárkát adtunk a vh alatt, amit nem adtank és nem is számdékoznak visszadni, az amerikaiak elloptam 2 vagon aranyat + a szövetséges halamak kollktívan rabolták végig Európát a tengelyhalamakkel együtt.
   5. Orbán és a Via Appia mellet látnám egy kereszten, de abban egyet értek vele, hogy ne legyen itt átjáróház, és az oroszokkal jó legyen a viszony.
   6. Orosz propaganda. A cikken átérződik, hogy akár szándékosan akár nem, de elég nagy kópiája a kommunista beszédeknek, ahol “az imperialista propaganda” és a “utánnajátunk a száaknak” meg a “megőriztük”(nahát ez a fejedelmi többes). Egyépként a NATO leszerepelt. Afganisztána mióta is vannak ott? És a Közel-Kelet más helyein. Ha a propaganda szóval dobálózunk, akkor te az amerikai propagandával vagy megfertőzve.

  • Keyser Söze

   Ez egy ilyen sport. Az árpád-kori keleti túrákon meg a magyarok kötötték be a lovaikat ortodox templomokba.
   De itt nem sérelmekről van szó, hanem érdekekről. Az a kérdés, melyik a kevésbé köcsög? USA nagyon az XD

  • sylveri

   És a Trianoni béke. 2016-t írunk. Most kellene semlegesnek maradni, de sajnos bent vagyunk a NATO-ba.

  • A Malevolent

   Te milyen egy idióta, agymosott vèn szajha vagy.
   A Szovjetgyűlöleteddel elkèstèl 25 èvet, amellett, hogy ütődött vagy – úgy spontàn nem lètezne az orszàg infrastrukturàlisan, ès szinte ipar sem volna, ha nem èpítettèk volna meg az oroszok.
   Eriggyè’ vissza a kocsmàba, te alkoholista szakadt retek.

  • Kis Tamás

   Az a baj anyukám tudod,h lehet szövegelni,de az oroszok lesznek a vezető katonai hatalom,nem a NATO,Orbán ezt nagyon jól érzi.Az amerikaikat miért nem szidod??Miattuk van ez az egész baszás most a világban,csak az ilyenek mint te,akik nyalják a zsici médiát,nem teljesen jól érzékelik a valóságot…

 • ThinkDifferent

  Igazuk van. Egy-két dologgal nem értek egyet de a nagyja igaz. Az első és a második világháborút is az amerikaiak indították, persze közvetetten. Nekem nincs szűkségem háborúra. Én nem akarok elmenni katonának hátrahagyva a szerelmem és a családom. És nem is akarok meghalni katonaként csak mert több kilométerről rám lő egy AC-130-as vagy egy AH-64-es vagy akár egy távvezérelt drón. Az emberek nem veszik észre de ha nincs háború akkor Amerika csődbe megy. Ha nem használja senki a dollárt csak Amerika akkor elértéktelenedik. A gazdaságuk összeomlik. Bár így is hatalmas az államadósságuk. Kivételesen egyetértek a ruszkikkal és velük is.

 • Nemhívő

  Az orosz propaganda már elérte a legfontosabb célját..A magyarok többségének egyáltalán nincsen európai identitása, ..utálnak önállóak lenni, ..és utálják a liberális demokráciákat. Sikerült lejáratni azokat a vezetőket, ..aki mindig egyeztetnek, ..konszenzusra törekszenek. A magyarok többségének olyan vezetőkre van ma már szükségük, ..akiknek portréja alatt büszkén lehet vonulgatni, ..és akik sérthetetlenek.