,,Én diákolimpikonként visszautasítom, hogy az állami propagandagépezet részévé tegyenek minket!”

bekes

Utalva Klinghammer István volt felsőoktatásért felelős államtitkár nagy felháborodást kiváltó nyilatkozatára, Balog Zoltán emberminiszter az alábbi bejegyzést tette közzé Facebook oldalán.

bazo

,,Ezek a fiatalok magyar iskolában tanulnak és a világ élvonalában vannak. Ide mindenki fehér ingben jött, de nem az ing számít, hanem a teljesítmény. (A Nemzetközi Tudományos Diákolimpikonok köszöntésén, 2016. február 19.)”

Az egyik diákolimpiai érmes, Békés Gáspár, a bejegyzés alatti kommentben utasította vissza, hogy politikai célokra használják fel teljesítményét:

bekes

,,Én diákolimpikonként visszautasítom, hogy az állami propagandagépezet részévé tegyenek minket!
Csak hogy tisztázzuk mennyire is becsül meg minket az állam:
Egyetlen pluszpont sem jár az egyetemi felvételin a diákolimpiáért, se az országos selejtezőért, se a részvételért, se az éremért, míg az OKTV első tíz helyezettje plusz száz pontot kap. A sportolimpikonok pedig ötszázat, és egy úszó például elmehet orvosira. Természetesen a kisebb hazai sportversenyekért is jár nyolc-tíz pont estenként.

Emellett semmilyen említést nem tesz rólunk a média, beleértve az államit is, míg minden huszadrangú celeb nevét ismeri a fél ország. Minket nem vár a reptéren ujjongó tömeg, amikor éremmel térünk haza.
Éppen ezért az lenne a minimum, hogy legalább ne használjanak fel minket propagandacélokra! Mintha mi, a megbecsült “fehér inges diákok” persze tudnánk, hogy minden a legnagyobb rendben van.

#kockásolimpikonok”

 

 

 • A Jó Meglepően Izmos Hercege
  • Luca Brasi

   a gyagyas balog? ugyan! foglama sincs mi zajlik korulotte!

   • budaimaci

    elmehetne már gyónni

    • Bálint Mária

     A reformátusoknál nincs gyónás.

     • budaimaci

      kár

 • Luca Brasi

  Le a kalappal pajti! es gratulalok!

 • Urakura

  Jól mondod,de ezért nem babér koszorút,útilaput kapsz…

 • Betelgeuse

  Most akkor az oktatásról van szó kb. 4 hete, vagy a Kormány szidásáról?

  • János Bánoczki

   Az oktatás miatt a kormányról….. Remélem sikerül megérteni….. /pl. szakoktatás…. Nézzen utána egy tanműhely indításának…. röhej…. a kötelező napi 1 tesi…..3 2 erkölcs vagy hittan…. ez pl + heti 7 óra az elsősöknek….. és lehetne folytatni…… de aki nem akarja az úgyse érti meg……./

   • Vincze Andi

    A sokat reklámozott europakraft ügyvezetője kicsit sem volt kiakadva,amikor a híres magyar munkaerő helyett szembesült azzal ,hogy a hegesztést a tanulók soha nem gyakorolták,mert az iskolának nem volt pénze gázpalackot venni. Ezzel,amit oktatás címén csinál a t.kormány ,lejáratja magát is,és majd szépen becsukódik minden ajtó. Szégyen és gyalázat. :(

    • mucikus

     az a baj,hogy ezek a gondok NEM KORMÁNYFÜGGÖEK,ezek mindig is voltak!!!valaki USZIT olyasmikért, amik régebb sem voltak másként,de akkor nemhogy nem tüntettek ellene(mert nem volt uszitó) hanem még tárgyalni sem akartak róla…óóó, érdekes! most meg hirtelen ,MÉG TÁRGYALÁSRÓL SEM ESZETT szó,de a tüntetés már szervezödött…. hát, enyhén szólva átllátszó. Gyurcsán örülhet ,hogy ennyi barom van az országban,aki az ö irányitása alá került, mégha olyan ostoba is,hogy nem tudnak róla… aza baj,hogy KIHASZNÁLNAK TITEKET fentröl,mert ostobák vagytok…. az LGBTI személyekkel is ezt csinálták,toltak maguk elött öket, hogy a gyerekkerekedelmet legálissa tehessék,de gondolom,nektek ez ugy,mert fingotok sincs,mileyen mocskosságok folynak az Euban…

     • István Tamasi

      Annyiban mégis kormányfüggő a dolog /a hegesztőknek nem jutó gázpalack/, hogy ez a mutyiqrmány szüntette meg – újabb példa! – a szakiskolákban az informatika tárgyat! A XXI. században nem oktatnak informatikát!!???

     • István Tamasi

      Ki teszi legálissá és miféle gyerekkereskedelmet? Ne tessék csúsztatni, nem a Lendvai utcai hazugságköztpontban vagyunk!

     • dobzselaci

      azt, hogy az oktatással évtizedek óta nagyon komoly bajok vannak, ennél a hozzászólásnál jobban nem sok minden illusztrálhatja.

     • János Bánoczki

      Na ha te is egy szakember volnál és eszedbe jutna tanműhelyt csinálni, akkor szembesülnél avval a problémával AMI AZ ELMÚLT VAGY ÍRJAM INKÁBB ELKÚRT KÉT ÉVBEN A SZAKOKTATÁSBAN végbement….. De neked úgyis elég annyi gyurcsány….. és má meg is van magyarázva….. Az, hogy januártól csak mestervizsga /kb 20 éve nincs pl kárpitos mert nem érsz vele szart se, és legalább 5 főt össze kell toborozni, aki fizet egy olyan mestervizsgájért ami szart se ér/ mellett taníthatsz telephellyel rendelkező /kb 1 milla kiváltani….. tűzrendészettől a munkavédelemig mindenki legalább 2x jön/ műhelyben…… vége van, hogy egyszerű iparos egyszerű vállalkozóként az othoni garázsban megmutatod a gyereknek, hogy figyi így kell azt a nyamvadt fogót megfogni…….amikor 40 alatt nincs iparos szerintem kicsit luxus…..

     • Bálint Mária

      Három évvel ezelőtt minden megvolt? Akkor a kormányt kell szidni vagy csak a KLIK-et?

  • Béla Somogyi

   Mivel a kettő az állami irányítás miatt szorosan összefügg mindkettőről!

 • Leon61

  Tisztelet.

 • Noemi2012

  Köszönjük, hogy elmondtad! Hajrá normális emberek.

 • KátrányosHelyzetűSzurkoló

  csak igy tovabb!

 • http://anonymand.blogspot.com anonymand

  Gratulálok!
  Ehhez is, ahhoz is.

 • Snekszer Kkároly

  Én is igazán egyetértek ezen tények feltárásával, és de azzal nagyon nem értek egyet, hogy EZT IS ENNEK A KORMÁNYNAK ÚGY RÓJÁK FEL, MINTHA 2010-EŐTT NEM ÍGY LETT VOLNA.
  Igazából el kell ismerni mindenkinek, hogy 2010-óta van olyan társadalmi légkör, hogy egy sor visszásságot nem csak felemlíthet a tisztelt tüntető, hanem az orvoslásra is kerül.

  • Grafitember

   Pl. Kishantos. Ott is -végül- döntött a bíróság, csakhát azóta már szabhatjuk. Fazekas betette a csákányt a kirakatba. Orvoslásra került.

  • mucikus

   tökéletesen egyet kell értsek!!! és EZ itt a gond!!! hogy valaki USZIT olyasmikért, amik régebb sem voltak másként,de akkor nemhogy nem tüntettek ellene(mert nem volt uszitó) hanem még tárgyalni sem akartak róla…óóó, érdekes! most meg hirtelen ,MÉG TÁRGYALÁSRÓL SEM ESZETT szó,de a tüntetés már szervezödött…. hát, enyhén szólva átllátszó. Gyurcsán örülhet ,hogy ennyi barom van az országban,aki az ö irányitása alá került, mégha olyan ostoba is,hogy nem tudnak róla…

  • RbLc

   Nem is erről szól a poszt. Azon kapta fel a vizet, hogy ment, teljesített az ismert feltételek között. Ezt pedig propaganda célokra használták. Bennem is felment volna a pumpa, ha az OTDK-m után egy politikus (bármelyik oldalról) a saját céljaira használta volna fel az eredményemet.

   Egyikünk sem azért indul és teljesít tanulmányi vagy kutatói versenyeken, hogy politikusok a saját kampányukat erősítendő használják fel az eredményeinket. Egyikünk mögött sem állnak, álltak uszítók. Ez a magatartás az, ami felhúzza a résztvevőket. Ez pedig totál pártfüggetlen.

   Ha egy oktatáspolitikus mégis szeretné felhasználni azt, hogy a magyar diákok jól teljesítenek, akkor tegyék úgy, hogy például a sikerekből okulva felülvizsgálják mondjuk a felvételi rendszert.

   Ami fontos, de úgy tűnik, nem ment át: Az elhivatott diákok és tanárok 2010 előtt és után is ugyanúgy végezték a dolgukat legjobb lelkiismeretük szerint. De ha már az akadályok leküzdésében nem jeleskednek a politikusok, akkor az sem túl etikus, ha az ezek ellenére is jól teljesítőket saját célukra használják.

   Példa: A miniszter úr azt posztolja, hogy “Ezeknek a diákoknak a teljesítménye arra ösztönöz minket, hogy felülvizsgáljuk azt az évtizedek óta fennálló egyetemi felvételi eljárásokkal kapcsolatos anomáliát, hogy míg egy sportoló olimpikon egy teljesen más területen szerzett elvithathatatlan érdemeiért besétálhat bármelyik egyetemre, addig egy, az adott területen nemzetközi szinten is kiemelkedően teljesítő diák előtt egy újabb eljárási kihívás áll. Eljárási, hiszen senki nem vonja kétségbe, hogy ne tudna újra megfelelni, ezúttal a magyar felsőoktatási felvételi követelmények előtt.”

   • Bálint Mária

    Ezt az óhajt ott helyben kellett volna elmondani, nem utólag szitkozódni. Dicséretnek szánta. Éppen azzal, hogy Gáspár teljesített, mégse használja fel az eredményét és a jelenlétét arra, hogy “más témában” bár némán, de egy kockás inggel is tüntessen. Balogh Z. pedig értékelte ezt. Emberi gesztus és nem propaganda. Nem sok embernek juthatott eszébe, hogy ez a mondat bármiben is támogathatná Balogh Zoltánt, a kormányt, vagy egyáltalán annak oktatáskoncepcióját. Csak olyannak, aki nagyítóval keresi, hogy mibe lehetne még belekötni.
    Egyébiránt igazatok van. Én sem tartom valami megfontoltnak azt, amiért plusz pontokat adnak. Tessék megfogalmazni, rávilágítani mennyi munkába kerül a felkészülés, hogy lehessen összehasonlítani, többen aláírni és beníújtani.

   • Bálint Mária

    Ó! Valaki figyel, és törli a nem helyeslő hozzászólásokat! Hát neki írom. Eképpen akarja a társadalmi igazságosságot és igazságot szolgálni?

  • dobzselaci

   “…2010-óta van olyan társadalmi légkör, hogy egy sor visszásságot nem csak felemlíthet a tisztelt tüntető, hanem az orvoslásra is kerül.”
   azonnal add meg a dílered számát!!!
   ilyen ütős anyagot még nem láttam…

 • http://www.komejournal.com Tóth János

  Igen; tisztázzuk, mennyire becsüli meg az állam a diákolimpikonokat. Ezt úgy lehetne kezdeni, hogy megtudjuk (pl. Békés Gáspártól), hogy az állam pontosan miben és milyen mértékben támogatta idáig az eredményeinek az elérésében, és ezt kötötte-e feltételekhez. Az hogy más sportolókat vagy az OKTVseket esetleg jobban támogatta, vagy hogy a társadalom nem ismeri el/becsüli meg a teljesítményét olyan mértékben ahogy azt szeretné, eléggé más kérdések.

  • Grafitember

   Mibe kerülne pluszpontot adni a felvételin ezért a teljesítményért? Az OKTV nyerteseit pont ugyanúgy felkészítette valaki (tanította meg olvasni, számolni, cipőt kötni) mint őt. Vagy mondjuk ki azt, hogy egy szelfi Baloggal az ér annyit, mint 100 pont egy felvételin.

   • http://www.komejournal.com Tóth János

    Semmibe. Igazán adhatnának. Azt meg csak az idő fogja megmondani, hogy 100 pont egy felvételin érte-e meg jobban, vagy egy lényegében örökre megmaradó netes hír BG nevével és ezzel a tartalommal.

 • Szajkó

  tiszteletem!, a szakmai önéletrajzod része lesz ez is, és egy kicsit a mi történelmünk része is.

 • Levente Kis

  “Egyetlen pluszpont sem jár az egyetemi felvételin a diákolimpiáért, se az országos selejtezőért, se a részvételért, se az éremért”

  Ez úgy hazugság ahogy van!

  • Gassolo

   Ez nem hazugság, kérem idézze, hogy ezt honnan veszi. Ettől eltekintve 484 pontom volt a felvételin.

   • Levente Kis

    Tessék elolvasni a felvételi tájékoztatót 😉

    Amúgy diákolimpia vagy országos bajnokság 1-3. helyéért jár pluszpont. Tehát de, jár pluszpont az éremért, hiába állítja hogy nem!

    • ek396

     Kedves Levente! Valoszinuleg on osszekeveri a sport diakolimpiat (ami csak orszagos, kb olyan mint egy oktv minden sportbol, csak konnyebb – messze konnyebb, ugyanis minden kicsi sport, minden letezo tav kulon kategoria) a nemzetkozi tanulmanyi olimpiakkal, ahova nagyon sok orszag kuld csapatokat es nagysagrendekkel kemenyebb. Igy az orszagos 3000m noi futas diakolimpian elert kozepes teljesitmenyert jar pont. A nemzetkozi matek aranyert nem.

     • Andy Smith

      Ne hagyd magad, neked van igazad!
      (Kis Levente bakot lőtt.)

 • Kimmel Gábor

  Habár egyetértek azzal, hogy mások érdemeit így felhasználni ha mást nem aggályos, de azért túlzásokba se essünk. Egyrészt, OKTV is csak akkor ér pluszpontot, ha az adott felsőoktatási szakon felvételi tárgyból szerzett helyezést a diák. Másrészről a celebek belekeverése erősen hajlik a ripacsság felé – mérnököket, tudósokat, orvosokat, feltalálókat, sikeres fiatal vállakozókat sem vár senki sem ujjongva a reptéren, pedig az ő érdemeiket nap mint nap a sajátjukként szajkózzák a politikusok.

 • Requiescat in pace

  Jól van na, majd építtetünk nektek is stadiont. Tudományos diákolimpiai stadiont.
  De előtte rendelünk erről tanulmányt .

  • Tamás Paitz

   Én szeretném a tanulmányt készíteni, sok millió ért.

 • Mongol Janos

  …..Gáspár….ezért kár volt…mert ezzel te avatkozol bele a politikába…meg fogod bánni

  • Balázs Boros

   A politikába nem lehet beleavatkozni, mert annak mindenki része, legfeljebb felelőtlenül kimaradni lehet belőle

   • Mongol Janos

    ?????…az szdsz-komcsi kormányok nyomták hogy sem a munkahelyen,sem az iskolában NEM LEHET POLITIZÁLNI…olvastam valahol

    • Balázs Boros

     1) Egy értelmes embernek lehet saját véleménye, nem csak ha olvasott valamit valahol és amire abból emlékszik, azt hajtogatja
     2) Lehetséges, hogy még mindig van ember, aki nem látja át, hogy ha ma valaki kommunistákhoz hasonlít, az a fidesz. Ön mégis hogy definiálja azt, hogy valaki komcsi? Az alapján, hogy mit tesz vagy az alapján hogy valaki mondta róla, mint nyuszika a lila elefánttal?

     • Janos Geda

      ….én értelmes embernek tartom magam….és ha az alapján hogy mit tesz??…nos tapasztalatom szerint ez úgy van,hogy ha a komcsi gyerekein kellene valamit számon kérni akkor a “gyerek nem felel az apja tetteiért”…ha a zsidó deportálásokról van szó, akkor felel…ez így helyes??…az értelmes embereknek??

     • Balázs Boros

      Mindenki csak a maga bűneiért felel, illetve a kiskorú gyerekei vétségeiért. Orbán gyerekei is csak azokért a bűnökért fognak remélhetőleg felelni, amit ők maguk követtek el, nem pedig az apjuk. Viszont ne keverjük az egyént a közösséggel. A közösség természeténél fogva felel a tagjai által elkövetett cselekedetekért, máskülönben nem lenne motivációja felelősséget elvárni egymástól, ami azt jelentené, hogy szétesik apró egyénekké. Az ember viszont pont azzal emelkedett többek között ki az állatvilágból, hogy közösségi lény, így meg tudja sokszorozni az amúgy nem túl nagy erejét. Az az ember csoport, aki nem tud közösségként felelőssen együttműködni, az súlyos hátrányba kerül a többi olyanhoz képest, aki igen vagy jobban. Ad absurdum el is tűnhet a történelem süllyesztőjében :-( Szóval a magyar embernek akkor is vállalnia kell elődei tetteiért a felelősséget, ha ő teljesen ártatlan benne azért, hogy fenntartsa a magyarok közösségének a felelősségtudatát, hogy figyeljünk egymásra, nem csinálhat akárki akármit.

     • Janos Geda

      …..akkor ez azt jelenti,hogy az izraeli katonák által legyilkolt gyerekekért,…a meglőtt lányért akit hagytak sok ember szeme láttára elvérezni…a vonagló lány segítségére siető embereket gépfegyverrel elzavarták…a kerekesszékest egyszerűen felrúgták aki kiesett a székéből…tehát ezekért minden zsidó “természeténél fogva”felel??…mert gondolom a pesti zsidó is a közösséghez tartozik….és ők is kiemelkedtek az állatvilágból….habár ami a katonákat és parancsnokait illeti…kétségeim vannak…..nos??…akkor a zsidóknak is vállalnia kel elődei tetteiért??……mondjuk akár Solymosi Eszter meggyilkolásáért is??…

     • Balázs Boros

      Persze, de ez nem úgy működik, hogy 10 egység geciség az egyik oldalon kiolt vagy felhatalmaz 10 egység geciséget a másik oldalon, hanem mindenkinek vállalnia kell a felelősséget az elkövetett bűnök miatt, elsősorban úgy, hogy érdemben tesz az ellen, hogy újra megtörténjen, valamint segít az áldozatokon. De mi köze ennek a diákolimpikonokhoz azt leszámítva, hogy ők valószínű kevesebb emberiség elleni bűntettet fognak elkövetni?

     • Janos Geda

      …..jo…rendben…és a zsidók azzal hogy csürhét vezényelnek ki egy mellszobor felállításához ill.a felavatását megzavarják .azzal tesznek valamit hogy a Magyarok szeressék őket??……szerintem ezzel csak gerjesztik az irántuk táplált utálatot

     • Balázs Boros

      Rossz is látni az ilyesmit, bármely embercsoporttól is jön, de ez nem mentesít pl. minket a magunk dolgában. Sőt, ha már látjuk más hibáját, akkor felelősségünk keletkezett, hogy az illetőket hibájuktól a mi jó példánkkal megtanitsuk elmozdulni a jövőben és nagyobb eséllyel tudjuk rajtuk így szamon kérni. Masik dolog, hogy az előítélet sohase vonatkozzon mindenkite, minden csoportnak mindig van olyan tagja, akire a csoport jellemzői nem illenek. Minden általánosítás pont ezeknek az embereknek a helyzetét teszi még nehezebbé, hogy elszakadhassanak a csoport hibáitól és a jó irányba húzzák az adott közösséget. A zsidósággal lehet foglalkozni, de teljesen értelmetlen és káros dolog ilyen pejorative emlegetni. A nem zsidó származású magyarokat akarja ezzel mentegetni?

     • Janos Geda

      …..ismétlem…amikor ilyen kenetteljes oktatásban részesülök nekem mindég az a kép jön fel,amit az izraeli katonák tesznek a palesztin állampolgáraikkal…egy térdeplő 10 év körüli gyerek fölött áll egy állíg felfegyverzett zsidó katona…,és a zsidó kanonák általl lelőtt,vonagló kislány akihez nem engednek segítséget és kivéreztetik…így.a fenti írásod álszent,képmutató,… azt javasolnám hogy ne nekem,hanem a zsidóknak és mindenkinek küldjed akik fegyverrel a kezükben emberségröl hablatyolnak…

     • Balázs Boros

      Nekem úgy tűnik, hogy ön súlyosan antiszemita, olyannyira, hogy minden téma kapcsán ez kerül elő önnél. De még ezt felismerve sem értem, hogy mi köze ennek a diákolimpikonokhoz? Ha már párbeszédbe elegyedtem önnel, jó lenne valami érdemi konklúzióra jutni ahelyett, hogy a világ összes gondjáért a zsidóságot tesszük felelőssé.

     • Janos Geda

      …..szerintem kár lenne részemről a fáradságért, nem tudnám az ellenkezőjéről meggyőzni…de az utolsó mondatával kapcsolatban…ha pld.azt olvassa hogy Magyarországon mindent a zsidók csináltak….kivéve a pálinka és a bő gatya…stb..stb..akkor talán valami felelősséget is kellene ezeknek a zsidóknak vállalniuk….nem gondolja??…ugyan ez a világra kiterjesztve is igaz…nos??

 • Ilosvay András

  Békés Gáspár! Valami okos liberális politikus hálójába kerültél, jobb ha ezzel felhagysz. Amúgy pont a miniszteri fénykép bizonyítja az ellenkezőjét annak, amit hiányolsz.

  • Varga Péter

   Mit is bizonyít, nagyokos?

  • Tamás Paitz

   Hülye vagy, csak így simán.

   • Archer.

    te mi vagy, te faszkalap..?

    • Tamás Paitz

     Csak vigyázz el ne arra az okos fejecskédre, nehogy megfájduljon a rengeteg bölcsességtől.

  • Venyigeszu

   ” Valami okos liberális politikus” – Na, akkor biztos nem te hálóztad be! Mondom ezt úgy, hogy abban nem vagyok biztos, hogy liberális vagy-e.
   Ez a fénykép semmi mást nem bizonyít, mint hogy balog ( szándékos a kisbetű) csak a szokásos Fideszes propagandatevékenységet folytatja: mások sikere a mi sikerünk is – a mi hibánk az csak mások hibája.

   • Archer.

    Továbbá, nincs rajta sapka!

    igaz nyomorék..?

 • Kata Nagy

  Valóban, jobban meg kellene becsülni a nemzetközi diákversenyeket. (akár természettudományos, akár más területen is) De, ahogy olvasom, az OKTV eredmények beszámításra kerülnek. Feltételezem,, a hazai természettudományos diákolimpikonok megjelenése újabb keletű, ezért kerülhette el a megérdemelt nagyobb figyelmet. (bár a fenti fotók nem a megbecsülés hiányáról tanúskodnak, bár vehetjük propagandának is) Amúgy a Gyurcsány-Kormány alatt (vagy bármikor) a diákság ilyen irányú eredménye kiemeltebb figyelemben részesült? Szerintem inkább most mondható el, hogy a természettudományok kezdenek nagyobb figyelmet kapni….

  • Valamii

   “Feltételezem,, a hazai természettudományos diákolimpikonok megjelenése újabb keletű”
   Ööö…. hát nem annyira. Ez itt Bollobás Béla (ha mond valamit a név) Matematikai Diákolimpia adatlapja 1959-1961 közöttről:
   https://www.imo-official.org/participant_r.aspx?id=9800

 • dzsonivóker

  Akkor tisztázzunk mást is,kedves Gáspár! Nekem tíznél több alkalommal volt olimpikonom,arany- ezüst és bronz éremmel tértek haza a világ különböző részéről.Volt közöttük világelső diák is. Az első tanítványom még a Horn-kormány ideje alatt nyert érmet.Ekkor semmilyen elismerésben nem részesült az olimpikon és a tanára. 1997-első Orbán -kormány alatt- volt az első esztendő,hogy az akkori kormányzat miniszterelnöki ösztöndíjjal jutalmazta az olimpikonokat.Ha az emlékeim nem csalnak,akkor ez 80 ezer/hó 1 éven keresztül az aranyérmet nyert diákoknak az ezüstért 70 ezer, a bronzért pedig 60 ezer járt. A mai diákolimpikonok -mint azóta minden miniszterelnöktől,Medgyesi-és a Gyurcsány-kormány ideje alatt ugyanúgy megkapják ezt . Az ösztöndíj összege azóta ráadásul emelkedett. Akkor a felkészítő tanárok egyszeri bruttó 80 ezerrel lettek gazdagabbak. Ezt -azt hiszem- elfelejtette a tiltakozása közben elmondani…

 • László Szabó

  A miniszter nem használt fel semmire, csupán, mint ez természetes ilyenkor, Veled együtt örült határon túlmutató sikerednek, Valójában az álbaloldali propaganda részévé váltál, Magad tetted magadat politikai propaganda eszközzé. Olyan életkorban, amelyben a politikai véleményünk igen képlékeny.

 • Archer.

  Na elmész abba a retkes DK/MSZP-s édesanyádba gáspárka..!

 • Archer.

  És miért nem akkor szóltál hogy te nem akarsz fényképezkedni buzigyerek..?