Nem tartják meg többé a TV2 riporterének kurzusát a Corvinuson

Kunfalvi Nóra -Twitter
Kunfalvi Nóra -Twitter

Nem kívánja többet megbízni korábbi tárgyának oktatására a Corvinus a botrányos Juhász-interjút készítő TV2-s riportert, Kunfalvi Nórát, aki korábban oknyomozó újságírást tanított, sőt a kurzust sem tervezik a jövőben elindítani.

tamogatoi_rontgen_jav2
A múlt hét pénteken Juhász Péter politikus és a TV2 között kirobbant botrány miatt reflektorfénybe került Kunfalvi Nóráról, a csatorna riporteréről kiderült, hogy a 2015-2016-os tanév őszi félévében a Budapesti Corvinus Egyetem Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézetében tartott kurzust „Az oknyomozó-tényfeltáró újságírás” címmel.

A 168 Óra cikkéből tudtuk megi, hogy Kunfalvi Nóra a kurzus korábbi oktatójának, Wisinger Istvánnak a szintén „Az oknyomozó-tényfeltáró újságírás” néven futó tantárgyi adatlapját tüntették fel az egyetemi honlapon, kicserélve Wisinger nevét Kunfalvira, de meghagyva a tárgy leírását és olvasmánylistáját. Wisinger a lapnak elmondta, hogy korábban az intézetvezető Aczél Petra telefonon mondott fel neki pénzhiányra hivatkozva, majd ezt követően a TV2 jelenlegi riportere Kunfalvi Nóra vette át a tárgy oktatását. Azóta a honlapon közzétett tanulmányi adatlapot megváltoztatták.

Megkérdeztük az intézetvezetőtől, hogy igaz-e, hogy Kunfalvi  sajátjaként feltüntetve átvette az előző oktató tantárgyi adatlapját, illetve felhasználta-e ezt a korábbi változatot az oktatása során.

Az egyetem Kommunikációs Irodájának válasza szerint:

„Kunfalvi Nóra a Budapesti Corvinus Egyetemnek nem alkalmazottja, nem állandó oktatója, az intézménnyel sem közalkalmazotti, sem megbízásos jogviszonyban nem áll. A 2015/2016-os tanév őszi félévében egy kurzust szervezett külsős oktatóként.”

Elmondták, hogy a 2015 őszi, választható, „Oknyomozó és tényfeltáró újságírás” című kurzushoz Kunfalvi Nóra saját tematikát készített, és azt is osztotta meg a kurzus hallgatóival. A honlapon szereplő Wisinger-féle 2012-es, archív tantárgyi adatlapon tájékoztatásuk szerint a korábbi tárgyfelelős neve automatikusan frissül a Neptun oktatásszervező felületén. A rendszer tehát minden esetben a tárgy legutóbbi oktatójára írja át az adatlapon feltüntetett nevet, mindenféle „emberi szándékosság vagy manuális szerkesztés nélkül.”

További kérdésünkre kiemelték azt is, hogy Kunfalvi Nóra csak az elmúlt őszi félévben volt külsős óraadó oktatója az egyetemnek határozott időre szóló megbízási szerződéssel, máskor nem.

Emellett az egyetem nem tervezi az „Oknyomozó és tényfeltáró újságírás” kurzust – a  korábbi terveknek megfelelően – a következő ősztől indítani. Ennek megfelelően:

Sem Kunfalvi Nóra, sem más megbízását a tárgy oktatására tehát nem tervezzük.”

Lehotai Orsolya

Ha tetszett a cikk
Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!
Adj 1%-ot az Átlátszónak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99%-a!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

 • Souky Sanjay

  Vajna nagypapát leszippanthatta,ha ilyen magas polcra tették.Vagy beszállt harmadiknak a Vajna házaspárhoz.

 • Sebaj, Tóbiás!

  Én ezt nem értem. “az intézménnyel sem közalkalmazotti, sem megbízásos jogviszonyban nem áll. ”

  Ha nem áll semmilyen jogviszonyban, akkor milyen alapon szervezett oda kurzust?

  Nekem is ad a Corvinus egy kurzusnyi lehetőséget, csak úgy szerelemből?

  • http://masnapok.tumblr.com/ niggerinthewoodpile

   Kétlem, hogy ilyen szövegolvasási készséggel bármilyen oktatási intézmény munkát ajánlana neked.
   Kunfalvival ősszel volt jogviszony, ősszel tartott órát. Tárgy tavaszra megszűnt, jogviszony Kunfalvival dettó.

   • Sebaj, Tóbiás!

    Aha értem. Szóval volt egy oktató, amihez semmi köze a Corvinusnak, mert már büdös a hölgy.

 • nevetőharmadik

  Értem én, a Corvinus ott sem volt :)

 • Attila Preimusz

  Készpénzért vennék egy diplomát.A corvinuson mi az ára?Nem tudja valaki?

 • Attila Preimusz

  Ne moderálj koma..Még ébren vagy?Miért nem alszol jóember?Csak törölgetsz mi?..

  Ismered a delete gombot ugye?Még a végén ráragad az ujjad,ha sokat nyomkodod..

 • Jankó Palúz

  Pedig csak élesben bemutatta hogy mit is tanít!

 • agador

  Amíg botrányba nem keveredett, addig nagyon megfelelt.

 • Dodokacsa

  A lenyegrol nem beszel senki? Most akkor mar pornozott Norika vagy meg mindig tagdja es hol erhetoek le a videok?

 • http://www.komejournal.com Tóth János

  Amúgy miért “Nem tartják meg többé” a cím, ha az egyetem azt nyilatkozza, hogy már a riport készítésének idején sem voltak viszonyban Kunfalvival? Ez azt sugallja, mintha ez a tény összefüggne a botrányos riporttal és az utóéletével.

 • Urakura

  Takaros,de jellemtelen.

 • freesleep

  Nem akarok tahó lenni, de hadd tegyem fel az engem a juhász-ügy óta foglalkozó nagy kérdést: minek a tényfeltáráshoz műszempilla?

  • http://batman-news.com gyönike

   …hogy legyen mit rebegtetni!

 • Roka Rudi

  Én nem rúgnám ki… Engem oktathatna. Tarthatna különórákat… boldogan vállalnám.. nem tudja valaki a számát..? 😀

 • krislaci

  Amit ez a nő tud, az az emberi természet legalja: pénzért, egyéb előnyért bármit gondolkozás nélkül megtenni, végrehajtani. Sajnos, ezt tényleg nem kell tanítani: csak szét kell nézni, s az élet minden területén számtalan, e téren kiválóan képzett véglényt láthatunk, ha a Vezér és környezetének alfele felé tájékozódunk…

 • http://batman-news.com gyönike

  A Corvinuson egyre érdekesebb dolgok történnek. Orbán Racsi food management, a bulvár riporternő meg oknyomozó újságírás kurzust tarthat. Na és ha Kunfalvi nem tarthat akkor ne is legyen ilyen címen kurzus a Corvinuson így a jövőben nem kell magyarázkodni, hogy miért nem egy feddhetetlen és felkészült szakember tartja aki még ért is hozzá és tett le valamit az újságírás “asztalára”. Jobb a békesség. Ez a rezsim úgysem szereti ha oknyomoznak addig mig hatalmon van legalább is.