Kiderítettük, mikor és hol lesz Orbán Ráhel órája a Corvinuson

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Hogy jut be az átlagos polgár egy egyetemi előadásra? Teljesen simán, hiszen bárkinek joga van bármilyen egyetemi előadást látogatni a felsőoktatási törvény szerint még akkor is, ha erről nagyon kevesen tudnak, és nem gyakori, hogy nem hallgatók bejárnak előadásokra.

Hogy jut be egy átlagos polgár a miniszterelnök lányának előadására? Jóval bürokratikusabban.

tamogatoi_rontgen_jav2

Sokat lehetett a hírekben arról olvasni, hogy Orbán Ráhel, Orbán Viktor miniszterelnök lánya előadássorozatot tart a Budapesti Corvinus Egyetemen Food Service Management témában. A kurzus helyszínéről azonban nem tudni semmi.:  Az egyetem titkársága elismerte, hogy sajtó miatt kurzust nem az egyetemen tartják meg, hanem például éttermekben. Sikerült megtalálnunk  az egyik helyszínt.

Általában, ha bárki kíváncsi bármilyen előadásra, akkor az egyetem portálján elérhető a tantárgyi adatlap, ahol részletesen  leírják a kurzus tematikáját, követelményrendszerét, az óra helyét és időpontját. A tantárgyi adatlap megtalálható itt, azonban hiányzik a kurzus helye és ideje.

Aki kíváncsi, annak a tantárgyfelelőst, illetve a kurzust szervező Turizmus Központ Tanszék felettes szervét, a Gazdálkodástudományi Kar Marketing és Média Intézetét kell keresnie. Amennyiben ők nem válaszolnak, marad a közérdekű adatigénylés, hátha úgy sikerül megtudni azt, hol lehet meghallgatni az előadást.

Erre már érkezett válasz, amiben megírták, mikor és hol van a rendszer szerint az előadás. Múlt hét hétfőn az előadóterem ajtaján azonban ez állt:

IMG_1747.

A reggeli idősávokban nincs egyáltalán feltüntetve semmilyen kurzus.

Belépve a terembe pedig ez volt látható:

IMG_1755.

Megkérdezte ezért az érdeklődő, hogy ezt az előadást hol tudja megtalálni. Miután ellenőrizték kérésére az egyetem tanulmányi rendszerében (Neptun), ahol ezt a teremszámot mutatta, az ügyintézők megpróbáltak valakit elérni a tanszéktől is, de a Corvinus belső telefonkönyvében nem találtak elérhetőséget hozzájuk. Pedig a Neptun ezt mutatta:

IMG_1760.

Ezért a titkárságon ​meghagyta az elérhetőségét mind az előadóknak, mind a tantárgyfelelősnek, de sajnos azt a tájékoztatást kapja ott, hogy nem szoktak “diákot” felhívni. Ezért arra biztatják, hogy írjon nekik emailt, habár az előadónak nincs feltüntetve az emailje, a tantárgyfelelős és a kar pedig korábban nem válaszolt.

Az érdeklődő közérdekű adatigénylésében arra is kitért, hogy ha nyilvánosak az egyetemi előadások, akkor hol tudja azt megtekinteni, ha pedig nem nyilvános az előadás, akkor mondja el az egyetem, hogy miért nem az.

Pár hallgatóval beszélve kiderült, hogy csak olyanokat engednek be – állítólag – az előadásra, akik Neptun kóddal rendelkeznek. A polgár ezért beadja frissített közérdekű adatigénylését, remélve hogy az előadást még láthatja, hiszen érdekli. Bár az igénylésre késedelmes válasz érkezik, az Adminisztratív Igazgatóság végül elmondja, hogy a tantárgyfelelős tájékoztatása szerint az előadás külső helyszínen volt megtartva, ezért nem találta a kurzust a kijelölt teremben.

Jövő hétfőn, április 4-én 9.50-től az E.3.324. számú teremben a tájékoztatás szerint már megtekinthető lesz az előadás. Az ezt követő két előadás viszont már ismételten külső helyszínen lesz megtartva.

Hogy vajon beengedik-e az átlagos polgárt az egyetem közérdekű adatigénylésre adott válasza alapján nyíltnak tekinthető előadásra, az kiderül a következő óra előtt.

Lehotai Orsolya

Ha tetszett a cikk
Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!
Adj 1%-ot az Átlátszónak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99%-a!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

 • Zoltán Karácsony

  Most komolyan nem unjátok még? Látom a trágyasajtó újabb végbéllénye kattant rá Ráhelre… és van pofátok leírni, hogy független sajtó hányinger

  • PiciMici, a Tündér mamuszban

   Szerintem olvasgasd a 888.hu-t. Ott nem zaklatják fel a lelked.

   • Zoltan Patai

    Ott van még a Mandiner, ahol lehet a többiekkel együtt fröcsögni, vagy a PestiSrácok sponsored by antal aRogán.

  • patriot84

   Es egy ujabb fideszcsicska jott vedeni a nagysagosur sajatlabonelo kicsilanyat…ti nem unjatok, h napi szinten szarik orban a ti pofatokba is?

  • Baszolcs

   Nem unjuk. Ráhel a Corvinus kozelebe sem kerulhetne, ha nem a miniszterelnok lanya lenne. Kivancsi vagyok, mikor valasztjak rektornak 😀

  • Zoltan Patai

   Egyre erősebb az az érzés, hogy nem csak nem ért hozzá és képesítése sincs ilyen képzést tartani, hanem ténylegesen SEM tart képzést, csak zsebreteszi az ezért járó pénzt, hogy legyen miből saját lábon állni. Meg olyan jól hangzik mint HA ő ekkora zseni lenne, hogy már oktat. Lassan olyan lesz ez a család, mint anno a szomszéd diktátor neje, aki olvasni alig tudott, de minden tudományágban könyvek százait írta és volt tudományos fokozata.

   • Jake the Dog

    valószínűleg itt nem a honorárium a lényeg, hanem a másodikként említett referencia
    gondolom, készülnek a turisztikai államtitkári (vagy hasonló) kinevezésre és annak akarnak minél jobban megágyazni, hogy a fentihez hasonló hozzászólók akkor leugathassák majd azokat, akik csak azért támadják szegény Récsölt, mert az édesapja a Miniszer Elnök Úr

    emiatt az is lehet, hogy valóban tart órát (bár nem lepne meg az ellenkezője sem), de érdekes lehet, hogy milyen minőségben

   • Attila I. Regoczi

    Mondja, maga kis torzszülött, azzal lehet elkezdeni, majd befejezni egy politikai mondókát, hogy “Egyre erősebb az az érzés,…”? Mi ez? Költészet, rágalom? Biztos, hogy nem költészet. Biztos, hogy nem politika. Legyen képe azt is leírni, hogy rágalom! Ezzel megszolgálná a KATZ Dávid-féle barátainak jóváhagyó vigyorát.

   • Dodokacsa

    Ezt ketlem, nem hiszem, hogy tok buta. Tehat azon a kurva draga es kurva szinvonalas svajci egyetemen csak volt annyi szinvonalas anyag amibol itthon ossze tud allitani profi jegyzeteket. Az mas kerdes, hogy ma mar ilyen targyakban gyakolati kozpontu oktatas eset tanulmanyok kozos feldolgozas es kielemzese az alap. Ahoz pedig tenyleg nem art szakmai hatter, amirol fogalmunk sincs milyen, meg arrol se, hogy onagysaga eloadoi kvalitasai milyenek, mert ugye azert az sem art.
    De en is arra tippelnek inkabb, itt a szakmai presztizs a CV-n kell neki. Az eves honorariumnal orankent tobb zsebpenzt kap aputol cserbe mert olyan ugyesen a sajat labamon all.

    • Klára Kabai-tóth

     Elég nehéz valakinek többet megtanítani annál, mint amit az illető képes és hajlandó megtanulni! A svájci egyetem bizonyára nem tehet arról, hogy a tanítványa csak ilyen kétes karriert képes befutni!

    • Spikk

     Ahhoz le kellene fordítani.

   • Würfli Egon Tánc-és Illemtanár

    Elena Ceausescu.

  • Ignac Balogh

   Ne bantsd a toljvajt,jujj jujj !

  • http://atleta.hu/ Laszlo Marai

   Ja, telleg tok unalmas, az osszes eloadasan ott ult valami mocsok ellenzeki sajtos, kurva sok cikket is olvashattal rola, ahogy darabokra szedtek az egyebkent ezzel egyutt is lathatoan magas szakmai szinvonalu eloadasokat.

   Meghat amugy is, miert lenne erdekes o, hiszen sok tizezer sajat laban allo, Svajcban kepzett egyetemi oktato van az orszagban, miert nem utanuk nyomoznak, nem?

  • csupaszv

   A független sajtó azt jelenti, hogy mindenkor az aktuális kormánytól független. Azért független sajtó, mert nem a kormány szócsöve.

  • Odiv

   csak ezért a kommentért igazán kár volt regisztrálnod, bubuka

  • hutyutyutyu

   remélem nem unják, jó látni amikor az “elvtársak” így hisztiznek, mert csesztetik őket a lopásért, és a hatalommal való visszaélésért. Igen, független sajtó. Az azt jelenti, hogy mindenkit csesztetnek, aki kiérdemli, pártállástól függetlenül. A te általad kívánt “független” (LOL) “sajtót” keresd az MTVA-nál, a TV2-nél, a magyar időknél, és a 888.hu-n.

  • TH

   Tehát ha egy sajtótermék a jelenlegi hatalommal kapcsolatos fura dolgokat és visszásságokat tárja fel, akkor az nem független? A függetlenség definíciója az, ha benyalnak, vagy hogy gondolod?

 • György Pados Mészáros

  A sex a vendéglátásban c. előadást “professzorasszony a saját ágyacskájában fogja tartani? Juj, mekkora szopás lesz!

 • gaba gaba


  Kiderítettük, mikor és hol lesz Orbán Ráhel órája a Corvinuson”Ügyesek vagytok… a kis öröm is öröm…..

 • Kató Tóth-Pintér
 • Tamás Tóth

  A helyzet egyszerűbb. Nevezettnek biztosan kell a papír arról, hogy tanít egyetemen. A Corvinust meg annyit bactatta a FIDESZ, hogy elvállalta ezt a keresztet, ha békén hagyják ennek fejében kicsit.

 • pemz_li

  Gyermeteg előadások, de hát, lám, ő is csinál valami “világrengetőt”, a hallgatók pukkadoznak.

 • Monopoly Manus

  Mostanra már biztos vége az órának! Várom a részleteket! :)