Átlátszó Oktatás

A diákok által készített Átlátszó Oktatás célja, hogy az oktatás és hozzá kapcsolódó területeken harcoljon a nyilvánosságért és az átláthatóságért.
Szivárogtass nekünk: info[kukac]atlatszo.hu

Egyéb

A nőknek nem jutott hely az ifjúsági szervezetek kerekasztalánál

Az EFOTT fesztivál Civil színpadán július 14-én tartották a politikai pártok ifjúsági szervezeteinek kerekasztal beszélgetését. Olyan témákat vitattak meg, mint a 2018-as választások, drogok, terrorizmus, vagy az LMBTQI mozgalom.  Részt vettek a parlamenti pártok ifjúsági szervezetei és a Ifjúság a Demokráciáért Egyesület, a Lehet Más a Jövő Egyesület, Liberális Fiatalok Társasága, a Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom, illetve az IKSZ – Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség is. Az eseményen 9 férfi kapott helyet a beszélgetésben, de egyetlen nő sem.

tamogatoi_rontgen_jav2

A rendezvényen mindenki húzott egy borítékot rövid témákkal, majd kifejtette álláspontját. Olyan területekről beszélgettek, mint a fiatalok apolitikus attitűdje, a hallgatói önkormányzatok, az ösztöndíjak, a 2018-as választások, a Brexit, az LMBTQI jogok, lakhatási problémák, a határon túli felsőoktatás, drogok és a terrorizmus.

A kép forrása (videó): Societas Facebook oldal 
Gergely Sára

 

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Adj 1%-ot az Átlátszónak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99%-a!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás