Egyéb

Soma-díjas lett az Átlátszó Oktatás egyik alapítója

 

Szerda este adták át a Gőbölyös Soma-díjat, mellyel minden évben a legkiemelkedőbb oknyomozó újságcikkek íróit jutalmazzák. Idén a rangos elismerés egyik díjazottja az Átlátszó Oktatás szerkesztőségének alapító tagja, Hava Nikita lett.

 

KORMÁNYPROPAGANDA HELYETT VALÓDI HÍREK

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

Idén a Soma-díjat megosztva, az indexes Panyi Szabolcs, Dezső András és Hava Nikita, illetve a 444-es Kasnyik Márton kapta. Előbbiek a Rogán Antal rejtőzködő bizalmasáról, Kertész Balázsról készült portréjukkal, Kasnyik pedig a Questor-botrányt bemutató 4 részes cikksorozatával nyert. A díjat a Gőbölyös József SOMA Alapítvány képviselői és a Transparency International (TI) adta át.

Hava Nikita az Index mellett az Átlátszó Oktatás szerkesztőségének tagja és egyben egyik alapítója is. 24 évesen nem csupán ő a legfiatalabb, de oroszként ő az első nem magyar állampolgár, aki Soma-díjas lett.

Az Átlátszó Oktatásnál az ő nevéhez fűződik többek között a kamuegyetemet működtető Baldauf Aladár bemutatása vagy az “Oktatóanyag rendőröknek, avagy hogyan találjunk meg könnyen egy orosz céget” című cikk, valamint a nemzeti felsőoktatási törvénytervezet kiszivárogtatása is.

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás