Bezárás
Hírek

Most akkor mégsem lesz plusz egy osztály – 11. heti hírösszefoglalónk

Visszakozott a kormány a kilencedik általános iskolai osztály bevezetésével kapcsolatban, és Lego-robotokkal próbálhatják meg felzárkóztatni a leszakadó diákokat. 11. heti hírösszefoglalónk.

Ezeket mindenképp olvasd el:

Mégsem lesz egyhamar kilencosztályos az általános iskola

A nagy csinnadrattával bejelentett előkészítő osztályról még a kormányon belül sincs egyetértés. Az óvoda és iskola közti átmenetet elősegítő plusz egy évről még legalább három évig csak feltételes módban lehet csak beszélni Lázár János szerint. (444)

Legóval oktathatják a diákjainkat

A Lego által kifejlesztett, gyakorlati problémamegoldásra fókuszáló új rendszer bevezetésére pályázhatnak majd magyar iskolák. Rétvári Bence államtitkár szerint a program különösen hatékony felzárkóztatási szempontból. (Index)

Megkapó riport egy külföldre készülő roma diákkal

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium egyetlen roma tanulójával készített riportot az Abcúg. Ötvös István a mélyszegénységből jutott el odáig, hogy Párizsba költözésen gondolkodhat. (Abcúg)

Ha van még időd:

Az általános iskolai tanárok körében az országos szint duplája az öngyilkosságok aránya. Az Angliában készült kutatás alsósokat tanítani az egyik legstresszesebb munkakör az öngyilkossági mutatók alapján. (Independent)

Pukli István pártot alapított. A tanártüntetések központi alakja, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója polgári pártot alapít. (Index)

Kis György Márk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nonprofit szervezet, nem fogadunk el pénzt politikai pártoktól vagy az államtól. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom