Soros-ellenes konferencia újfasiszta meghívottakkal

idk

 

Stop Operation Soros néven szervezett konferenciát szombaton az Identitesz és a Knights Templar International. A meghívottak felét az Identitesz tagjai tették ki, melléjük veretes külföldi szereplőket hívtak. Felszólalt a brit fasiszták egyik vezéralakja, egy erőszakos bűncselekményekért elítélt olasz szélsőjobbos, sőt egy magyar előadótól Szálasi-idézet is elhangzott.

 

 

 

A videóriport a cikk végén található.

 

A Szózat hibásan kezdett éneklésével indult a Stop Operation Soros konferencia szombat délután. A rendezvényt a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai biztosították, de egy Betyársereges pulóver is feltűnt. Nick Griffin cigányozása és zsidózása erős kezdésnek bizonyult, azonban a további beszédek élét elvette, hogy a magyar-angol tolmácsolás a legkevésbé sem volt gördülékeny és érthető. A körülbelül száz ember között nem láttunk új arcot, a korábbi, hasonló rendezvényekről ismerős volt minden résztvevő. A hátsó sorokban foglalt helyet két tucat újságíró, akik nagyobb része az első szünetben elment. A szóbeszéd alapján az egyik forgatócsoport az orosz állami RT televíziótól jött, mely az orosz kormány szócsöve.

 

20170318_142011

 

A Magyarok Házában rendezett konferencia inkább a hálózatépítésről szólhatott – fontosabb volt azt látni, hogy ki és kivel barátkozik a szünetben, mint végighallgatni a nyolc beszédet, amelyek nagyrészt az interneten is egyszerűen fellelhető szélsőjobbos panelekből álltak. Barátkozni pedig volt kivel: a helyszínen volt Nick Griffin és James Dowson, az angol pártéletben partvonalra szorult brit fasiszták, egy kormánypárti macedón tudósító, a leghíresebb szlovák neonáci párt képviselője, egy büntetett előéletű olasz politikus, és Daniel Friberg író is. Magyar részről sem volt érdektelen az esemény, megjelent a délután folyamán Orosz Mihály Zoltán és Budaházy Edda is.

 

A szünetben szerkesztőnk megkérdezte Nick Griffint, hogy mennyiben különbözik a sokat kritizált Soros-finanszírozás attól, hogy ő a szervezetein keresztül Kelet-Európai szélsőjobboldali, sokszor félkatonai szervezeteket támogat pénzzel, eszközökkel, vagy kapcsolatokkal. Griffin válasza szerint a különbség ott van, hogy nekik sokkal kevesebb pénzük van erre, de ettől függetlenül is,

“amihez a baloldal hozzáér, az elrohad, így jogos megkísérelni fenntartani az egyensúlyt”.

 

20170318_164211

 

A magyar előadók közül többek között László Balázs, az Identitesz elnöke mondott beszédet, végig kiabálva és hevesen gesztikulálva. Az esemény előtt a szervezők kikötötték: csak László, és a budapesti területi vezető, Ábrahám Barnabás adnak interjút. Szerettük volna megkérdezni László Balázst, hogy miért nem tagadta meg közös múltját a nyilas szervezetekkel, és milyen forrásokból szervezték az eseményt, de a szünetben nem akart nyilatkozni erről.

 

Felszólalt még Incze Béla, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke is, aki nem csupán idézett Szálasi Ferenctől, de őt az utolsó nagy magyar államférfinek tartja. Incze kikérte magának, hogy a köreiket kinevetik az összeesküvés-elméletek miatt. Ezt némileg árnyalta, hogy fél órával később az Identitesz elnökhelyettese arról beszélt, hogy a világkormány mikrochipeket ültetne az emberekbe, irányítaná az evolúciót, és mindenkiből robotot csinálna. Nyíri Szabolcs szerint a legnagyobb veszélyt az emberiségre a transzhumanisták jelentik.

 

20170318_161503

 

A rendezvényt Ábrahám Barnabás zárta, aki elmondta, hogy a genderideológusok miatt ő akár helikopter vagy macska is lehetne, ha úgy tartaná kedve. Sajnálja, hogy a magyar értelmiség jelentős része baloldali, és úgy gondolja, hogy az amúgy magánpénzből fenntartott Közép-európai Egyetemet (CEU) érdemes lenne a nemzet üdvének megfelelően befolyásolni. Beszédének elején hivatkozott Antonio Gramsci marxista filozófusra is, igaz következetesen ‘Gremszki’ kiejtéssel.

 

Súlyos nevek

 

Nick Griffint keveseknek kell bemutatni – ő az angol politikában marginális British National Party egykori vezetője. A BNP a pártpaletta jobbszélén áll, a pártot a közbeszéd újfasisztának nevezi, Griffint pedig számos alkalommal fogták perbe közösség elleni izgatás okán, ebből egyszer jogerősen el is ítélték. Griffin 2009-ben, az európai szélsőjobb eddigi legsikeresebb évében, bekerült az Európai Parlamentbe, az onnan való 2014-es távozása óta pedig hálózatot épít Európa-szerte. A régióban is megfordult, katonai és rendfenntartói felszerelést adományozott szerb és bolgár félkatonai szervezeteknek, és együttműködött Toroczkai Lászlóval, Ásotthalom polgármesterével.

 

Olaszországból érkezett Angelo Balletta, az erőszakos demonstrációkról ismert Forza Nuova alelnöke. Balletta 2011-ben került legutoljára a hatóságok látókörébe, mikor visszaesőként tizedmagával öt diákot vertek meg botokkal felfegyverezve, szétvertek egy magánterületen tartott politikai vitaprogramot, illetve feldúlták egy civil szervezet és egy katolikus vallási közösség irodáját is. A Forza Nuova alapítója, Roberto Fiore, barátja Nick Griffinnek és ismert újfasiszta szerte Európában. Fiore öt és fél éves börtönbüntetést kapott Olaszországban a párt másik alapítójával együtt, mivel a vád szerint közük volt az 1980-ban 85 halálos áldozattal és kétszáznál is több sérülttel járó bolognai bombamerényletet végrehajtó terrorszervezethez. A Forza Nuova a parlamenti választások során eddig elért legjobb eredménye 0.67% volt.

 

A felszólalók között jelen volt Ljupco Zlatev is, a macedón Stop Operation Soros-mozgalom tagja. A rendezvényen ízesen hazaárulózott és albánozott néhány kört, utalva a hazai kormányválságra. A Macedóniában évek óta tartó kormányválság eredete, hogy a kormányzó VMRO-DPMNE miniszterelnökeként Nikola Gruevski a kikerült felvételek és a vádak szerint lehallgattatott 20.000 tisztviselőt és ellenzéki személyt, illetve eltussolt egy halálos áldozatokkal is járó rendőri túlkapást, majd a vádakra az ellenzék vezetőjének őrizetbe vételével válaszolt.

 

A macedón Stop Operation Soros vezetője, Cvetin Chilimanov szerint a lehallgatás valójában Soros ügynökeinek műve, akik titkosszolgákat fizettek le a sajátjaik lehallgatásáért, hogy aztán a vesztegetésből származó felvételekkel az ellenzék megdönthesse a kormánypártot.

 

Szlovákiából érkezett Martin Belusky, aki Marian Kotleba pártjának országgyűlési képviselője. Marian Kotleba ismert neonáci a szlovák politikai életben, aki most inkább a cigánygyűlöletéről híres, a kétezres évek közepén még éppen egy Kossuth-szobor ledöntésének fenyegetésével próbált érvényesülni. A pártjuk (Mi Szlovákiánk Néppárt) történelmi példaképének Jozef Tisot tartja, aki a nácik bábállamát vezette a második világháború alatt. Ennek tekintetében nem meglepő, hogy 2010 óta nyíltan barátkozik magyar szélsőségesekkel is, például a Magyar Nemzeti Arcvonallal vagy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal. 2016 nyarán derült ki a lengyel titkosszolgálat által letartóztatott Mariusz Piskorskinál talált listából, hogy Marian Kotleba neve is szerepel azon emberek között, akiket a vádak szerint az orosz titkosszolgálat egy osztrák bankon keresztül pénzel.

 

 

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Szegedi Attila

  A fasiszták már ti vagytok,ti sorosos szélsôbal,aki agresszív mindenkire rákényszeríti erôszakkal az akaratát. Lás Amerika,Európa mindenhol tombol a soros antifa fasizmus

  • brkvcs

   jajj te nagyokos, ugyan mivel kényszerítik rá? az önkéntes újságírással? vagy fegyvert tartanak a fejedhez? ti vagytok az agresszívek baszki, azért hogy ennyire ne legyél tisztában a fogalmakkal, az oktatási rendszer szégyene, komolyan! minden egyes nap magyar férfi esik nekem csak azért, mert mást gondolok, lehord mindenféle kurva ribancnak és akkor nem ti vagytok az agresszív pöcsök? kapjál már az agyadhoz, igyál már egy kávét vagy valami, mert az agyad fordítva van bekötve baszki. propagandazabáló egysejtű. fújjj

   • Patonai Ádám

    “minden egyes nap magyar férfi esik nekem csak azért, mert mást gondolok, lehord mindenféle kurva ribancnak és akkor nem ti vagytok az agresszív pöcsök?”

    Sztereotípiákon keresztül éled ki a frusztrációid. Aranyos ! :)

    A borítóképednél pedig szexistább baromságot kevesebbet lehetne találni. Mire jó, ha belehergeled magad ilyen butaságba? A jövő nő ?:D Te hol végeztél ?

    • brkvcs

     oké. köszönöm az oktatást, uram 😀 mindig jól jön XD mindjárt elmorzsolok egy könnycseppet 😀 csúnya szexista nénik. jujuj. félteni kell tőlük a világot 😀 😀

     • Patonai Ádám

      Nem féltem a világot ,hanem kozinsztens viselkedést várok. Hogyan lehetne a jövő a nőké ? Vagy mi értelme van ennek? :)

      Nem vagy szexista nem ?

 • Vidéki

  Nem kell félni, itt van nekünk a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ). Alapítva: 1945

  Immár 72 évvel a fasizmus totális veresége után, még még mindig ellenállnak és harcolnak a fasizmus ellen, sőt a harcot kiterjesztik a rasszizmus ellen is.

  “A Partizánok Bajtársi Szövetségétől a MEASZ-ig A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) Alelnöke, Szekeres István a szervezet megalakulása hetvenedik évfordulója kapcsán összeszedte mindazokat a tényeket, amelyek az antifasiszta szervezet legfontosabb eseményeit rögzítik. (Budapest, 2015. május 19.Szekeres István
  MEASZ-alelnök)”

  Hetven évvel ezelőtt, 1945. május 15-én alakult meg a Magyar Partizánok Bajtársi Szövetsége.
  A szövetség előnyben részesítette a külföldön harcolt partizánokat a hazaiakkal szemben.

  1956.november 9-10-én Budapesten, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány felhívására megalakult az 1. honvéd tiszti forradalmi ezred, melynek vezetői és tagjai jórészt volt ellenállókból és a néphadsereg alapító tagjai közül kerültek ki.

  Az MSZMP hozta létre a „karhatalmista szemléletű” szövetséget. Ezen nagyon nehéz volt változtatni. A fegyveres szervezeteknél még a 80-as években is, az 56-os karhatalmisták jó része még ekkor is Sztálin-Rákosi fejével gondolkodott.

  A rendszerváltás után voltak, akik sztálinista kövületnek nevezték a megújuló MEASZ-t.

  A MEASZ harcol már a rasszizmus ellen is. A Radnóti Miklós antirasszista díj megalapítása és a demokratikus összefogás szellemét erősítő adományozása ezt a harcot erősíti.

  Átadták a Radnóti Miklós költőről elnevezett antirasszista díjat Budapesten Gallónénak, a Pedagógusok Szakszervezete elnökének.

  A kitüntetést a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) alapította 2000-ben. Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke nyitóbeszédében elmondta,
  “a cél az, hogy kisebb legyen a diákok óraterhelése”.

  Egy antifasiszta+antirasszista Pedagógusok Szakszervezete elnöke harcol azért is, hogy ” kisebb legyen a diákok óraterhelése”

  Minden mindennel összefügg!