Átlátszó Oktatás

A diákok által készített Átlátszó Oktatás célja, hogy az oktatás és hozzá kapcsolódó területeken harcoljon a nyilvánosságért és az átláthatóságért.
Szivárogtass nekünk: info[kukac]atlatszo.hu

Egyéb

Mi a különbség az Oxford Egyetem és a Debreceni Egyetem között?

Míg az Oxford, Harvard és Princeton egyetemek vezetői kiállnak a CEU mellett, a Debreceni Egyetem üdvözli a kormány lépéseit. Lássuk a különbséget az említett intézmények között.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Times Felsőoktatási Rangsor

Oxford Egyetem: 1.

Harvard Egyetem: 6.

Princeton Egyetem: 7.

CEU: 301-350

Debreceni Egyetem: 801+

 

QS Rangsor

Oxford Egyetem: 6.

Harvard Egyetem: 3.

Princeton Egyetem: 11.

CEU: ~130 (tudományterületek értékeléseiből átlagolva)

Debreceni Egyetem: 651-700

 

Figyelemre méltó, hogy a lista elején állnak azok az intézmények, amelyek kiállnak a CEU mellett, míg a lista végén található a plágiumot intézményileg támogató Debreceni Egyetem, mely üdvözli a kormány lépéseit. Az Egyetem kancellárja felhívta a figyelmet arra, hogy mindenkinek azonos feltételekkel kell működnie, mivel a CEU jogi kettőssége versenyelőnyt jelent. Azt már nem fejtette ki Bács Zoltán, hogy a CEU megfelelt mind a felsőoktatási törvény, mind a 2004-es “CEU-törvény” feltételeinek, és a szabálytalanságokat az adminisztratív késedelmek mellett csak azon feltételek szerint lehet megállapítani, amiket csak 2017. április 4-én építettek a törvénybe. Minden egyetem számára nyitva áll a “joint degree”, vagyis valamilyen formában kettős diploma kiadásának lehetősége, csupán van, aki él is vele.

 

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás