Elérhetetlenné vált a CEU-ról a parlament.hu

parlament

Ma délután egyelőre ismeretlen okból elérhetetlenné vált a Parlament hivatalos weboldala a CEU egyetemi hálózatáról. Arról egyelőre nincs információnk, hogy a történteknek köze lehet-e az alig egy hete elfogadott “lex CEU”-hoz, de az biztos, hogy az itt tanulók már nem olvasgathatják az egyetem gépein a felsőoktatási törvény módosítását.

 

 


Nem sokkal déli 12 után több forrásból is arról értesültünk, hogy a Közép Európai Egyetem hálózatáról nem lehet elérni a parlament.hu-t. Az elmondottakat helyszínre sietett kollégánk is megerősítette. Míg Wi-fi-ről semmilyen módon sem sikerült elérnie a Parlament hivatalos weboldalát, addig mobilnetről pillanatok alatt betöltődött a honlap.

17992217_10211173397183500_389014193779819926_n

Az egyelőre nem világos, hogy ki tiltotta le a weboldalt: a CEU vagy a Parlament. Valamint az sem milyen indokból került sor a magyar demokrácia egyik legfontosabb hatalmi ágának online elérhetetlenné tételére egy hazai felsőoktatási intézményből.

A helyzet azonban leginkább CEU számára okoz kellemetlenségeket, ahol sem a diákok sem az egyetem dolgozói nem tudják elérni a nemrég elfogadott lex CEU-t.

Érdekes ugyanakkor, hogy az oldal proxy-n keresztül, amely elrejti az CEU IP címét a Parlament szerverei elől továbbra is elérhető.

 

17991125_10211173406823741_4534627432447738461_n

 

A történtekkel kapcsolatban megkerestük a Parlamentet és a CEU-t is. Amint sikerül többet megtudnunk frissítjük a cikket.

 

Update: Megkaptuk a CEU válaszlevelét, amiből kiderült, hogy a történtek nem függnek össze az elmúlt hetek politikai eseményeivel. Egy technikai probléma volt a felelős azért, hogy április 20-án a CEU belső hálózatáról elérhetetlenné vált a parlament.hu. A hibát időközben sikerült kijavítani, így az oldal újra elérhető.

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Pingback: Nem lehet böngészni a Parlament honlapját a CEU-ról – tiz.hu

 • manci

  gondolom Soros nem utalta át azinternet havi díját:D

  • Zoltan Hazafi

   Nem az internet-hozzáférésével van bajuk, okoska, hanem a Parlament elérésével.

   Kiszűrték őket, de a valós helyet már nem mutató proxikkal nem tudnak mit kezdeni. :-)

   • manci

    ezért van a korlátozás, nem? pl. a 444 sem érhető el az intercityn…DDD

    • Zoltan Hazafi

     Meg kell szorozni kettővel, és rögtön elérhető lesz.

 • Béla Toller

  Kicsinyes, fasiszta módszer. Mert megtehetik !

 • Szalay Péter

  ahahahaha

 • GA

  a 193.225.200.92 cím rbl-en van:
  http://whatismyipaddress.com/blacklist-check

  • stefan

   És az RBL-nek mi köze a webhez?

 • Lovas Katalin

  Mocsokság.

 • senki alfonz

  Kit érdekel ,utána néztem egy olyan szak nincs a ceu-n ami társadalmilag fontosnak tekinthető.Nincsenek mérnők vagy orvos szakok .Ha nem nyitna ki többé a társadalom 95% észre sem venné. Túl lihegik a ceu fontosságát.Én speciel nem bánnám ha Laoszba költözne el gyurika bácsi egyetemestül.Tudom a fogalmazásom,a helyesírásom szar ,egy fidesss gyökér vagyok ,bunkó, anyám inkább ne szült volna meg.Oké

  • csaba

   ne mond ezekre nagy szükség van:XD
   Filozófia
   Kognitív tudomány
   Környezettudomány és környezetpolitika
   Középkortudomány
   Közgazdaságtudomány
   Közpolitika
   Matematika
   Nacionalizmus tanulmányok
   Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok
   Politikatudomány
   Szociológia és szociális antropológia
   Társadalmi nemek tanulmánya
   Történelemtudomány

   • senki alfonz

    Úgy kellenek mint a az aranyér.

   • wehhehehe

    Az elsődleges kérdés nem az, hogy mennyire van ezekre szükség. Hanem hogy neked miért fáj? Azt tudjuk, hogy orbánnak miért: mert egy kicsinyes kis senki és bosszút akar állni Soroson. De neked miért fáj ez? orbánnal és bűnbandájával szemben ők nettó befizetői a költségvetésnek, míg orbán kirabolja azt.
    Szóval mi fáj? Gyere, mesélj…

   • monnyonle

    Attól, hogy te nem érted, mit jelentenek ezek a szavak, még szükség lehet rájuk.
    Nem, nem ezeket tanultam, sőt, diplomám sincs, de akkor se tudok azonosulni a gondolatmeneteddel.

  • Csörgő László

   Senki Alfonz: Gondolom te mérnök és orvos vagy egyben. Hozzáteszem, a mérnöki és orvosi munkán kívül számtalan más szakma is társadalmilag fontos. Ha csak mérnökök és orvosok lennének a világon jól megszívnánk.

   • senki alfonz

    Te figyelj ide ,mérnők orvos sokféle lehet.és amit persze hiányolsz és nem is írtam róluk azok a szakmunkások na rájuk nagyobb szükség van mint bármikor. ha soha többé nem képeznek egy szociológust se ,senkit nem fog veszteség érni.a ceu egy felesleges buzi tábor ahová összefújta a szemetet a szél.ez így volt 90 körül is .és nemcsak a fideszesek de az mszpből is jó páran jártak soros csecsre .Nem vagyok se mérnők se orvos egy jó géplakatos vagyok 8 embert irányítok .Bármelyik srácom munkája többet ér mint 10000 filozófus együtt.tudom beképzelt kis majom vagyok ja és gyökér náci.

    • wehhehehe

     “tudom beképzelt kis majom vagyok”
     Te mondtad.
     Mindenesetre arroganciából szorult beléd több is, mint elég.

     “szakmunkások na rájuk nagyobb szükség van mint bármikor.”
     Ebben egyetértünk. Tehát szerinted a megoldás az, hogy zárjunk be egy egyetemet (sőt, éppen a legjobbat), akkor majd lesz több szakmunkás? Vagy mégis hol látod az összefüggést? Vagy csak azért kell bezárni, mert szerinted ez egy buzitábor, tele szeméttel? Mondanám, hogy vicces vagy, de inkább szánlak.

  • wehhehehe

   Attól, hogy számodra nem értékes, másnak még az lehet. Ráadásul az adófizetők egy fillért sem tesznek bele, ellenben milliárdokat fizetnek be évente a költségvetésbe.
   Mi is hát a problémád egészen pontosan?

 • csaba

  akkor olvasd mobilneten,gyökér.