Egyéb

Kósa Lajos talált még néhány CEU-t – 16. heti hírösszefoglalónk

Kósa Lajos négy CEU-t számolt össze, újabb prominens személy ment neki Orbánnak, de aggódni nem kell: minden iskolában lesz pianínó. 16. heti hírösszefoglalónk.

Ezeket mindenéppen olvasd el:

 

Kósa Lajos mindig alul tudja múlni magát.

Egy sajtótájékoztatón a héten négy CEU-t számolt össze, igaz az általa korábban hiénáknak nevezett újságírók ezt különösebben nem értették. A frakcióvezető viszont nem magyarázta meg, hol talált még néhány CEU-t a valósághoz képest. (444 YouTube)

 

Minden harmadik magyar külföldön tanulna vagy dolgozna.

A fiatalok oktatási célú kivándorlásáról közölt nagyobb hangvételű cikket az Abcúg. Egyre könnyebb eljutni már jó gimnáziumokból külföldre tanulni, ahol egyes intézményekben akár magyarok ezrei taposták ki az utat az érdeklődők számára. A kijutás akarása így nem csupán itthoni okok következménye lehet, de a megkönnyített feltételeké is. A hazatérő diplomások közül viszont szinte senki nincs, aki szakmai, vagy munkaszempontból térne vissza, csupán a családukat hiányoljék. (Abcúg)

 

Inog a Fidesz lába alatt a talaj a saját pártcsaládjában is.

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője terjedelmes interjút adott a Der Spiegelnek, ahol elmondta: Orbánnak változtatnia kell a CEU-törvényen, ha az Európai Bizottság ezt kéri. Vannak határok amit ő sem léphet át, és ugyan eddig mindig csak feszegette azokat, a Néppárt ülésén tisztán meg fogják mondani neki, hogy kívül tágasabb, ha ezt ő nem így gondolja. (Index)

 

Ha van még időd:

 

Nyílt levelet írt az ELTE jogi karának korábbi dékánja Orbánnak. Király Miklós a CEU kapcsán felbolydult közéleti vitába szállt be, miután Orbán Viktor hazugságokkal tarkított vasárnapi rádióinterjúját meghallgatta. Király szerint az egész felsőoktatás fenyegetve érzi magát, és míg Matolcsy unortodox egyeteme és a „parancs, értettem”-rendszerben működő Közszolgálati Egyetem újabb és újabb forrásokkal és előjogokkal gazdagodik, addig a színvonal drámaian zuhan az egész országban. (Király Miklós Facebook-oldalán megjelent nyílt levél)

 

A Semmelweis Egyetem részévé válik a Pető Intézet. Az intézmény így a SE új karaként fog működni augusztustól. A Pető Intézettel portálunknak is volt már összetűzése. (Index)

 

 

Balog Zoltán eltökélt szándéka, hogy minden iskolában legyen pianínó és kórus. A tanárok létszáma, képzettésge, fizetése, és a technikai feltételek másodlagosak, feltételezhetően. (444)

 

Megosztás