Átlátszó Oktatás

A diákok által készített Átlátszó Oktatás célja, hogy az oktatás és hozzá kapcsolódó területeken harcoljon a nyilvánosságért és az átláthatóságért.
Szivárogtass nekünk: info[kukac]atlatszo.hu

Egyéb

Egyre többen a CEU mellett – 17. heti hírösszefoglalónk

Egyre több intézmény a CEU mellett, a kormány ellen; Áder sikertelenül próbálta javítani az imidzsét gimnazisták előtt; és tovább esik szét a közoktatás. 17. heti hírösszefoglalónk.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Ezeket mindenképpen olvasd el:

 

CEU-ellenes tüntetést tartott szombat este egy maroknyi szélsőjobboldali.

A tüntetésről szóló riportunkat itt találhatják. (Átlátszó Oktatás)

 

Az Európai Bizottság eljárást indít Magyarország ellen a CEU miatt, és az Európai Néppárt is felszólítja a Fideszt a törvény megváltoztatására.

Muszlimok közé lövető szélsőjobboldalikon kívül szinte nem maradt európai támogatója a kormánynak a CEU ellen indított offenzívájában. Az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén a Bizottság részéről Frans Timmermans biztos bejelentette: kötelezettségszegési eljárást indítanak a magyar kormány ellen. Csütörtök este a Néppárt szóvivője jelezte az újságíróknak, hogy szombati frakcióülésükön felszólítják a Fideszt a Bizottság javaslatainak betartására (ez így is lett).

 

Áder János hazudott a Trefortosok kérdéseire.

Rendhagyó órát tartott Áder János a Trefort Gimnázium tanulóinak a környezetvédelem fontosságáról, az óra végén a diákok kötetlenül kérdezhettek is. A kérdések nagyobb része természetesen a CEU-ra vonatkozott, és a módosítás Áder általi aláírására. A kérdésekre adott válaszok során Áder azonban többször nem mondott igazat, és ezeket jogi szaknyelvbe tekerte, így a gimnazistáknak reagálni se volt lehetőségük. A CEU-val kapcsolatban a kormány részéről megjelent hazugságok tételes cáfolata mellesleg itt található. (Index)

 

Tovább építi a feudális közoktatást a kormány.

2019-től keretszámokat ír elő a gimnáziumok, szakgimnáziumok, és szakiskolák részére a kormány, továbbá új felvételit léptet érvénybe. A lépéssel gyerekek tízezreinek vonja meg minden évben azt a jogát, hogy kiválassza, hol szeretne tanulni, és mi szeretne lenni, ha nagy lesz. Ezzel párhuzamosan a szakképzés minőségét is leépítették, az oktatáskutatók között konszenzus van arról: ebből így nagy baj lesz. (Eduline)

 

Levelet kapott Balog Zoltán egy diáktól, akibe belerúgna az új tervezetük.

A törvénytervezet szerint enyhítenének a pedagógusi állások követelményein, továbbá a speciális igényű (akár tanulási nehézségekkel küszködő, akár gyógypedagógiára szoruló) diákok kedvezményeit is elvenné. Az egyik érintett levelet írt Balog Zoltánnak. (444)

 

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás