Bezárás
Egyéb

Mellekkel és szexizmussal hirdeti a recepciós diákmunkát a Pensum Csoport

Durva szexuális utalásokkal és egy bikinis nő képével hirdette meg recepciós állását a Pensum Diákmunka. A túlfűtött hirdetéshez kommentárok is érkeztek, amelyben számosan kikérték maguknak a stílust. A Pensum profilja erre durva szexuális sértegetésbe kezdett, miután szánalmasnak nevezte azt, ha valakinek “nem jött át a vicc”. Megkeresésünkre a Pensum Csoport csatolta közleményét, melyben elnézést kértek.

Ha Alexandrának az a baja, hogy “leszandikáztam”, akkor lehet, hogy más baja is van…. De én ezt persze nem tudhatom, és nem is akarom feltételezni sem! 🙂

Ezzel a kommentárral zárta próbálta rövidre zárni a vitát a Pensum Diákmunka Facebook-profilját kezelő ember azokkal szemben, akik sérelmezték, hogy a fentebb is látható diákmunka-hirdetésükben szexuális utalásokkal és egy bikinis nő képével próbáltak jelentkezőt találni egy recepciós állásra. Mindezt azután tette, hogy a hirdetéssel ellentétben azokat nevezte szánalmasnak, akiknek “nem ment át” a poén.

pensum2 pensum5 pensum6

A hirdetést azóta törölték. A Pensum nem először hirdet hasonló módon, korábban is tettek kevésbé közvetlen utalásokat egy telefonos munkakör kapcsán. Megkerestük a Pensum Csoportot kérdéseinkkel, válaszukat változtatás nélkül közöljük.

KÖZLEMÉNY

A Pensum oldalán megjelent,  többek által kifogásolt hirdetés kapcsán társaságunk hivatalos álláspontja a következő.

A hirdetés nem része a Pensum hivatalos marketingstratégiájának.  Természetesen messzemenően nem értünk egyet sem  a választott képanyaggal, sem a hozzászólások kezelésével. Ahogy a múltban, úgy reméljük a jövőben sem fog ilyen előfordulni.

Munkatársunk nevében elnézést kérünk mindazoktól, akiket ez a poszt megsértett. Továbbra is törekszünk a korrekt  és informatív kommunikációra.

pensum3

Kis György Márk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nonprofit szervezet, nem fogadunk el pénzt politikai pártoktól vagy az államtól. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom