Kiderült ki markolja a nő fenekét az EFOTT reklámban

DSC_8585

Az EFOTT marketingeseiből idén kifogyhatott a kreatív energia, mert egy női fenékbe markoló kéz látható azon a reklámon, amit a “Nem tehetsz róla, tehetsz ellene” nevű hazai, szexuális erőszak és az áldozathibáztatás ellen harcoló portál posztolt ki. A fesztiválnak nem ez az első nyíltan szexista megnyilvánulása, egy tavaly megtartott politikai témájú beszélgetésre a kilenc meghívottak között egyetlen nő sem szerepelt.

 

 

Kevesebb, mint egy évvel ezelőtt megírtuk, hogy a tavalyi  EFOTT fesztivál Civil színpadán tartották meg a politikai pártok ifjúsági szervezeteinek kerekasztal beszélgetését, ahol kilenc férfi kapott helyet a beszélgetésben, de egyetlen nő sem.

Az EFOTT fesztivál továbbra sincs tekintettel a nőkre, most a “Nem tehetsz róla, tehetsz ellene! Facebook oldal posztolta az alábbi képet, amin egy női fenékbe markol bele egy rejtélyes kéz. A plakátról a 24.hu is beszámolt.  

efott
Dorottya képe a “Nem tehetsz róla, tehetsz ellene” oldal posztjában

 

DSC_8585
A szervezőktől kapott eredeti kép


Felkerestük a szervezőket, hogy mondják el a véleményüket a plakátról és a fotóval kapcsolatos kritikákról, nem utolsó sorban erősítsék, vagy cáfolják meg, hogy egy férfi markoló kezét látjuk a fotón: 

A fotón a hölgy saját keze látható (…) amint mutatja a tetoválást, amit éppen magára ragasztott. Hogy ő ezt történetesen a jobb farpofájára helyezte fel és megmutatta a kamerának, szíve-joga, saját döntése. Azt pedig nem feltételeztük, hogy bárki is férfikéznek nézné a hölgy saját kezét.”

A szervezők úgy érvelnek, hogy ez a legtöbbet kedvelt kép, így kihelyezése logikus lépés volt a szervezők részéről:

A valaha egyik legtöbbet lájkolt fotóról beszélünk, EFOTT-brandinggel, ezért is került rá a választás.

Kérdésünkre, hogy mit gondolnak azokról a véleményekről, amik a nőkre nézve tárgyiasítónak találják a fotót, azt válaszolták, a kép egyesek számára provokatív, bár ez a szervezőknek nem állt szándékában.
A nők tárgyiasítására vonatkozó kérdésünkre azonban nem adtak érdemi választ:

“A kommentek alapján úgy tűnik, néhányak számára megbotránkoztató a bikinis kép, de egyet leszögezhetünk: kedélyeket egyáltalán nem állt szándékunkban borzolni.”

Válaszuk további részében idézték azokat a kommenteket, amik annak adtak hangot, hogy akinek nem tetszik a reklám, azok álszentek, nekik valójában savanyú a szőlő.

Olvastuk a kommentelők másik nagy részét is, akik viszont álszentnek tartják a botránkozást és savanyú szőlőt emlegetnek.”

Végül a szervezők elmondták, hogy a vélemények hatására  szavazásra bocsátották a plakátot, addig is leszedték molinókat, bár ők maguk nem tartják problémásnak a reklámot. 

 

Gergely Sára 

 

tetszett_a_cikk3

 

 

 • toportyán

  Sokat nem érdemes várni ettűl a kereszténynemzeti elittűl a vakkomondor országában.

  • senki alfonz

   BAROMARCÚ ÁLTALÁNOSÍTASZ KERESZTÉNY ELLENES KIS BUZI VAGY MINT A VÁROSI BUNKÓK ÁLTALÁBAN .ANYÁD FENEKÉT KÉNE EGY HAJLÉKTALAN CIGÁNNYAL FOGDOSTATNI .Inkább a keresztény szellemiségnek kéne elterjedni mint a libsi anarchiának .Bocs hogy bunkónak neveztelek ez elég durva de szebb szó rólad nem jutott eszembe.

   • Enikő Palotai

    A keresztény mentalitás alapvetően liberalista. A komment alapján az inkvizitori vagy szimplán emberi önzőség vezérelte keresztény szellemiségre gondolsz. Ha ezt a hitet vallod, javaslom olvass könyveket ezzel kapcsolatban, járj lelkileg egészséges keresztény közösségekbe és beszélgess házas papokkal. Ne a média és politika álltal ismerjetek meg egy vallást, annak még soha nem volt jó vége. Csak szóltam. :)

    • Andrea Bordács

     Olyan szó, hogy liberalista, nincs. Akkor te protestáns közösségekről beszélsz? Ugyanis ott léteznek házas papok, a katolikusoknál tilos a nősülés és a nőkkel való szexuális kapcsolat, amit azért nem is tartanak be

     • Enikő Palotai

      A görögkatolikusoknál lehet házasodni és tervbe van a rómaiaknál is. A többség képtelen hosszútávon a cölibátusra (nem is passzol az emberi alaptermészettel), voltak/ vannak is ebből bajai az egyháznak.

    • senki alfonz

     Mindennap olvasgatom a bibliát az hogy a nyelvezetem alpári az csak azért van mert már nagyon unom ezt a keresztény ellenes libsi szemétséget .Menj ölelgess buzikat ,travikat és arabokat,cigányokat,zsidókat engem hagyjál békén.

   • Andrea Bordács

    Magyarországon alapvetően biznisz keresztéynség van, jó részük a karrierjéhez hazsnálja, mások meg a pedofíliájuk leplezésére

    • mandownton

     Te meg alapvetoen buta vagy. Miert mondod a keresztenyek milli oira, hogy alapvetoen olya ok, mint nehany politikus? Alapvetoen a keresztenyi olyan mint minden hetkoznapi ember, sak van egy Isten hite.

     • Andrea Bordács

      A legkevésbé sem vagyok buta. De a lengyelekkel ellentétben nálunk alapvetően – ez előbb is ezt a szót használtam, ami magába foglalja a kivételeket – nem jellemzi az embereket a valódi hit, nem is e szerint élik az életüket, csak duma van róla. Bár mondjuk a felmérések is azt igazolják, hogy elég kevesen is tekintenek magukra mint hívőkre. Ráadásul még azok is akik a keresztény értékekről papolnak, egyáltalán nem annak a szellemiségében cselekszenek

    • senki alfonz

     TE SAJNOS SZELLEMI FOGYATÉKOS VAGY.EZ A PEDOFIL PAP DUMA LEJÁRT LEMEZ, HA KIHÚZNÁD A FEJED A SEGGEDBŐL ÉS CSAK A STARTLAPOT OLVASNÁD AMI AZÉRT EGY TRÁGYADOMB DE MINDE1 IS. tELE VAN AZ UTÓBBI IDŐBEN PEDOFIL TANÁROKKAL ,IGEN TANÁROK PERVERZKEDNEK DIÁKJAIKKAL .Tehát minden tanár pedofil? Nem.Te is általánosítasz volt 10-15 eset és már minden pap és minDen keresztény pedofil .Az ilyen lelki sérűltek mint te is ezt mantrázzátok így talán ti is elhiszitek ezt az állatságot.Pedofil a jó kurva anyátok nem a keresztények lehet ez nem keresztényi hozzá állás de kihozzátok az emberből az állatot .

     • Andrea Bordács

      Ha te mondod biztos úgy van. Hahaha . Aberrált vagy Alfi

  • mandownton

   Mi bajod van a keresztenyekkel? Tan migrancssimogato nyugati berenc vagy? Anyad feneket a muszlim migri nem simogatni fogja.

   • Bumbus Bumbusov

    pont az a baja, hogy magukat keresztények hazudó emberekkel, hogy otthon bebaszva verik a feleségüket.

    de ezt te is tudod csak jöttél egy kicsit migránssimogatózni.
    ki a faszt érdeklenek a migránsok?

    de mindegy is, ezen már túl is vagyunk jöhet a zsidózás.

 • Attila

  Mar elso korben se ertettem h ki nez ferfi keznek egy mukormos kezet

  • Andrea Bordács

   Teljesen mindegy, kié a kéz. A plakát üzenete, gyere az EFOTT-ra, mert csajozni és dugni lehet. Egy egyetemista rendezvényt ilyen szekxistán hirdetni külön gáz

   • Zsolt Balogh

    Basszus eddig azt hittem a háború és békét olvassák fel egymásnak egy fesztiválon…

   • Attila

    csak a hírek nem erről szóltak

   • hello szia szevasz

    Amikor a képmutatás és a tudatlanság egyetlen kommentben találkozik, az olyan felemelő. MInt egy dupla szivárvány.

   • Norbert Papp

    Basszus…
    Emlékezz már légyszíves fősulis / egyetemista korban mi zajlott ( körülötted)?
    Szorgalmi időszakban mindenki bulizott, bebaszott és baszott. Ez fiúra lányra egyaránt igaz volt.
    Max a bénáknak nem jött össze soha semmi. (gyanítom ők itt az ügyeletes hőbörgők…)
    Egyébként menj ki egy bármilyen fesztiválra hidd el ott is dugnak. Akkor egy egyetemistáknak célzott fesztiválon miért ne tennék?
    Egyébként a saját seggét markolássza a csaj. Aki ebbe többet lát annak túl rég volt már megmarkolva…

 • https://atlatszo.hu/ #_OVB atlatszo.hu

  Sokkal egyszerubb es nepszerubb lett volna, ha elnezest kernek, hogy felreertheto a kep oszt jo szorakozast kivannak!

 • kérdés

  Csak szerintem irreleváns, pláne egy olyan feliratú reklámfotón, hogy “Csak szabadon…”, hogy női vagy férfi kéz/segg-e? Nő vagyok, az is zavarna, ha férfisegg lenne ott. Mindenhol hangsúlyozzák, hogy itt a nők tárgyiasítása van: nem, itt emberek tárgyiasítása van, és ugyanilyen felháborító lenne ez a fotó férfipopsival-férfikézzel is.
  Tisztában vagyok vele, hogy az ilyen reklámplakátokon javában nőket tesznek tárggyá, de az egyenjogúság nálam ott kezdődik, hogy tök mindegy, ki az illető: ilyet eleve nem csinálunk – szerintem!

 • KL

  Már alig várom azt a porno fotót, ahol a kép magyarázata az lesz, hogy;
  “A képen a hölgy saját farkincája látható.” :-)))))

 • hello szia szevasz

  Fuhh, majdnem túlreagáltátok! Oh, wait…

 • rizla

  bazmeg, oda van írva, hogy CSAK SZABADON, és egy kéz megfog egy női segget.

  miért kell ezt ennyit magyarázni? bocsánatkérés, nemvettükészre, stb. lenne az alap.

 • tyutyuszomoru

  Az egyértelműen női kéz, tehát akit ez felháborít, az homofób.

  Remélem segítettem összezavarodni!

 • Pál Kinka

  Nekem az jön le hogy ő(a fenék tulajdonosa) ilyen seggel megy az EFOTT-ra.Mások meg másmilyennel és szerintem azok is élvezik a bulit.A másik ami eszembe jutott az az erkölcstelenség amiben élünk,hogy már nem érezzük azokat a láthatatlan határokat amiket művelt emberekként érezni kéne.Nem vagyok prűd,de ez a szar ami a médiából folyik nem semmi.De vasárnap boltlátogatás helyett térjünk be egy ima erejéig a teplombs.Na az ilyen gondolkodás a farizeus gondolkodás.Hányok.

 • Istvánné Szücs

  Szóval, én azt látom, hogy a képen félig a hölgy mögött áll -vélhetően férfi- és megmarkolja a hölgy fenekét! Ha a hölgy keze lenne az nem így állna. Vélem ezt úgy, hogy nem érdekel az egész, idős vagyok, tudom ma már azon is csak én botránkozom meg, ha a tömegközlekedésen nyíltan egy nő lába közt turkál egy férfi. Persze a hölgy nem tiltakozik ellene, láthatóan jól esik neki.

  • http://atleta.hu/ Laszlo Marai

   Semmi nem akadalyozza, hogy az illeto sajat keze igy alljon. A hosszu, csucsosra reszelt korom viszont, ami a kezen lathato, feletteb ritka es szokatlan (hetero) ferfiakon.

   • Istvánné Szücs

    A hosszú köröm ne itt kezdődik, de lehet hogy én rosszul látok! Heteró férfiak is járnak manikűröshöz!

    • http://atleta.hu/ Laszlo Marai

     Ez egy noi fazonra reszelt, ferfiaknak boven hosszu korom. A manikuros nem ertem, hogy hogy jon ide, szalmabab erveles.

     • Istvánné Szücs

      Tudod azt mondják okos enged! Felőlem bárki foghatja a hölgy fenekét, nem óhajtok ebből vitát provokálni, én leírtam a véleményem, és nem téged szólítottalak meg! De bizonyára flusztrált vagy valamiért, és muszáj volt belekötni valakibe. Tőlem te is foghatod azt a popót, és a ha a szalmabáb érveloésed nem engedi, hogy értelmezz, azért jön ide a manikűrös, mert általában a férfiak körmét is hegyesebbre reszelik. Na és ennyi, és nem reflektálok további szalmabáb érvelésedre. Mosolyogj többet, legyen szép napod.

     • http://atleta.hu/ Laszlo Marai

      Mondjak, hogy az okos enged, csak nem az okosok. Ahhoz kepest, hogy nem ohajtasz vitat provokalni, azert megis csak leirtad a velemenyed egy nyilvanos forumon, aminek az a lenyege, hogy beszelgetnek meg vitatkoznak egymassal az emberek.

      Persze van, aki nem ohajt vitatkozni, csak szereti hajtogatni a velemenyet. A valosagot meg leszarja, mert az zavaro. Mindegy, hogy ki reszelte, ilyten kormot nem hordanak (hetero) ferfiak. Persze a tenyek makacs dolgok, es ha zavarnak, akkor kezdj el szemelyeskedni meg baszogatni masokat. (En mondjuk nem hoztam szalmabab erveket, de felteszem egyszeruen csak nem tudod, hogy mi az, ezert segitek: http://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab . )

      Amugy csak igy tovabb, a biztos ut a nyugodt es boldog elethez, ha nem veszel tudomast arrol, hogy neha tevedhetsz is, avagy, nem vitatkozol, csak mantrazod amit gondolsz, es ha valaki ellentmond, akkor talald ki, hogy vele van a baj :).

 • Norbert Papp

  Basszus…
  Emlékezzen már mindenki,h fősulis / egyetemista korban mi zajlott ( körülötte)?
  Szorgalmi időszakban mindenki bulizott, bebaszott és baszott. Ez fiúra lányra egyaránt igaz volt.
  Max a bénáknak nem jött össze soha semmi. (gyanítom ők itt az ügyeletes hőbörgők…)
  Egyébként ki kell menni egy bármilyen fesztiválra ott is dugnak. Akkor egy egyetemistáknak célzott fesztiválon miért ne tennék?
  Egyébként a saját seggét markolássza a csaj. Aki ebbe többet lát annak túl rég volt már megmarkolva…

  • GreatMoel

   Hülyeség, amit írsz. Egy marketingesnek/ cégnek/ szervezőnek figyelnie kell a kommunikációra és a reklámra… meg a félreérthetőségre is…
   Az, hogy hol kefélnek emberek, nem jelenti azt, hogy erre kell kihegyezni a reklámot, főleg hogy egy seggfogdosós képről van szó… tekintve az utóbbi évek nemi erőszakos eseteit egyetemi rendezvényeken, egy kurva nagy csúsztatás és tahóság ezt mosdatni.