Putyin Bajnoka-díjat kapott a Debreceni Egyetem

wink-putin_1291535b[1]

A European Values Think Tank tizennyolcadik alkalommal adományozta a Putyin Bajnoka-díjat, ezúttal pedig a Debreceni Egyetem kapta azt. Mint ismeretes, a Paks II. beruházás miatt szavazott meg az egyetem Szenátusa díszpolgári címet Vlagyimir Putyin orosz államfőnek.

 

 

A European Values (Európai Értékek), egy Csehországban működő összeurópai civil szervezet, mely 2005 óta működik. Célja, hogy fellépjen a társadalom radikalizációja ellen, és monitorozza az autoriter törekvéseket. A szervezet felbecsülhetetlen értékű munkát végez a Kremlinfigyelő nevű programjával, mellyel nyomon követi az orosz állami dezinformációs kísérleteket.

Az elmúlt években Vlagyimir Putyin kormányzatának agresszív lépései okán (Ukrajna megszállása, nemzetközi dezinformációs hadjárat) Putyin politikájának “nyugati” támogatóit honorálják a Putyin Bajnoka-díjjal. A díj szatirikus jellegű, mégis jól jelzi azokat a személyeket és szervezeteket, akik gátlástalanul kiszolgálják az orosz állami érdekeket. Egy szakértői zsűri ötfokozatú skálán értékeli a jelölteket évente többször, majd győztest hirdet.

 

putin

 

A Debreceni Egyetem 4.3-as értékelést kapott, ami a díj történetének ötödik legmagasabbja, és olyan illusztris társaságba kerültek, mint Marine Le Pen, Julian Assange, és a FIFA. Az indokolás szerint az intellektuális integritás hiányáért kapták a díjat. A díszpolgári címet nem csupán az egyetemi vezetők, de a hallgatói önkormányzat is megszavazta, és Putyin politikájától függetleníteni kívánta a díj odaítélését.

Megkerestük a Debreceni Egyetemet, hogy kommentálják a kitüntetést, illetve megkérdeztük őket, terveznek-e a közeljövőben más háborús bűnösöket kitüntetni. Válaszukkal a cikkünket frissítjük.

 

tetszett_a_cikk3

 

 • transformer

  A szervezet “európai” értékrendszerére és főleg hitelességére jellemző, hogy náluk Julian Assange és Marine Le Pen egy csoportba kerül…

 • http://hartland.blog.hu Holger Hartland

  A Debreceni Egyetemen volt elegendő intellektuális integritás, hogy helyükön kezeljék az intellektuális integritásra vonatkozó balliberális normákat. A lovagkeresztek után lehet visszaküldeni a Debrecenből kapott szuveníreket, ahogy Vajda Mihály is tette. Helyesen: tisztuljon csak a kép.

 • Péter István

  Éppen hogy ez a döntés mutatja az Egyetem függetlenségét, mivel simán átléptek az oroszellenes hisztérián.

  • Béla Somogyi

   Mars ki ruszkik!

 • Szabó János

  “egy Csehországban működő összeurópai civil szervezet,” Hát ez az. Gyurka bátyám már behálózta az egész világot a “civilszervezeteivel”. Csak azt nem értem ha ők a “civilek” akkor a tömeg micsoda?