Egyéb

Orbán anyaszomorítói újra Magyarországra jönnek

Májusi konferenciájuk után újra Budapestre jön a Családok Világkongresszusa, hogy még egy rendezvényt szervezzenek meg a kormány támogatásával. A többségében homofób szervezetekből álló, a család álcája mögé bújó hálózat vezetője ezt hírlevelében jelentette be. A kora nyári eseményüket a kormány 400 millió forinttal támogatta, melyen az Átlátszó Oktatás szerkesztője VIP-vendégként vett részt.

A World Congress of Families (WCF, Családok Világkongresszusa) egy amerikai szervezet, mely a “természetes család” (natural family) eszméjét kívánja képviselni szerte a világon. A WCF kapcsolatban áll számos keresztény-konzervatív csoportosulással, és célja, hogy a nem-természetes családokat (egyedüli szülő, nagyszülők általi nevelés, egynemű szülők stb.) leépítse. A nemzetközi találkozóik valójában hálózatépítő események a tagjaik és támogatóik számára. A WCF partnerhálózatának bevételei évente elérik a 200 millió dollárt (kb. 60 milliárd forint). A szervezet idén eddig legalább 11 konferenciát szponzorált több kontinensen, azonban a helyi rendezvényeket rendszerint komoly pénzekkel támogatják. Itthon az EMMI, Oroszországban a Putyinhoz közeli oligarchák.

Ahogy májusban is írtuk a konferencia hírével kapcsolatban:

[…] Magyarország kormánya államtitkári szinten segédkezik a szervezésben, és beengedi a Parlamentbe azt a szervezetet, amely önmaga is elismerte, hogy legfőbb létrehozója volt az orosz, ugandai, nigériai meleg- és transzneműellenes törvényeknek, melyek hatására alapjogok sérültek, embereket üldöztek el, vertek és öltek meg, sokszor különös kegyetlenséggel, mindezt azért, mert nem heteroszexuálisak. Ez a szervezet kiszivárgott levelezések alapján céljának tekinti nem csupán az orosz állami befolyás terjesztését, de a kisebbségek közötti feszültségek szítását is. […]

Később derült csak ki, hogy az EMMI több közvetítőn keresztül 400 millió forintot költött a konferenciára, majd letagadta ennek tényét.

A szervezet hírlevele szerint felpörgetik az aktivitásukat Kelet-Európában: belorusz és orosz földön szervezett rendezényeken vesznek részt, majd egy részleteiben még nem ismert konferenciát fognak Magyarországon tartani. Brian Brown, a hírlevél szerzője és számos érintett szervezet vezetője arról tájékoztatta az olvasókat, hogy a Kormány a májusi rendezvény folytatásaként hívta meg őket, hogy Budapesten együtt dolgozzanak ki lépéseket a vallásszabadság megőrzése és a családbarát körülmények fejlesztése céljából.

Korábbi cikkeinket a szervezettel és beszámolóinkat a konferenciáról itt olvashatja:

“A melegek felelősek a Holokausztért” – családbarát álca mögé bújó szélsőségesek szerveznek konferenciát a Kormány támogatásával

VIP-vendégként ültük végig a családpárti konferenciát, és végtelenül elszomorodtunk I.

VIP-vendégként ültük végig a családpárti konferenciát, és végtelenül elszomorodtunk II.

Az EMMI hivatalosan nem támogatta a “családkonferenciát”, hanem a konferenciát szervező céget dobta meg 400 millióval

Megosztás