Bezárás
Videó

Országos diáksztrájk, alternatív tanórákkal – videóriport

Pénteken a diákok országos sztrájkot tartottak, hogy kifejezzék tiltakozásukat a kormány oktatáspolitikája és az új köznevelési törvény ellen. A sztrájk ideje alatt a diákok a Szabad Terek szervezésében megvalósult alternatív tanórákon vehettek részt, és közösen tanulhattak többek között a sajtószabadságról, álhírekről, választásokról az Aurórában. Nem csak Budapesten, hanem Pécsett és Szombathelyen is kritikus gondolkodásra buzdító programokkal várták az érdeklődőket.

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi ezer forinttal!
Támogatom

Teltház volt az Aurórában péntek délután, hiszen sok diák döntött úgy szeptember 13-án az országos diáksztrájk idején, hogy iskola helyett az Auróra alternatív tanóráit választja. Több diákot és tanárt megkérdeztünk az Aurórában, mi a véleményük a sztrájkról és az Aurórás alternatív tanórákról. A diákok nagyon élvezték az Alternatív tanórákat, és fontosnak tartják, hogy kiálljanak a sztrájk követelései mellett.

Az aHang petíciója a köznevelési törvény módosítását és az alábbi intézkedéseket kifogásolja:

  • Eltörölték a társadalmi nemek tudománya szakot
  • Privatizálták a Corvinust
  • Elüldözték az ország egyik legjobb egyetemét, a CEU-t
  • Megcsonkították a Magyar Tudományos Akadémiát
  • Megszavazták a felvételihez kötelező nyelvvizsga törvényt: úgy, hogy az idei évben pedagógusképzésre felvett hallgatók 47%-a nem rendelkezik középfokú nyelvvizsgával, mivel a közoktatás továbbra sem képes arra, hogy az érettségiig nyelvvizsgához juttassa a diákokat.

Tiltakozzunk a diákokkal a köznevelési törvény ellen!

A döntéshozók az elmúlt egy évben nem sokat tétlenkedtek az oktatás és a tudományos élet megreformálásában: ⚬ Eltörölték a társadalmi nemek tudománya szakot ⚬ Privatizálták a Corvinust ⚬ Elüldözték az ország egyik legjobb egyetemét, a CEU-t ⚬ Megcsonkították a Magyar Tudományos Akadémiát ⚬ Megszavazták a felvételihez kötelező nyelvvizsga törvényt: úgy, hogy az idei évben pedagógusképzésre felvett hallgatók 47%-a nem rendelkezik középfokú nyelvvizsgával, mivel a közoktatás továbbra sem…

Riporter: Uzonyi Ádám

Videó: Bodoky Bence

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nonprofit szervezet, nem fogadunk el pénzt politikai pártoktól vagy az államtól. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom